24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Benin Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara News Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Bajak laut Afrika nyerang kapal karo kru Rusia, nyulik enem pelaut

0a1a-22
0a1a-22
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Bajak laut kasebut nyerang kapal sing ditandatangani Panama MSC Mandy karo kru Rusia ing pesisir Benin ing Afrika Kulon.

Miturut agensi Transportasi Maritim lan Sungai Rusia lan kedutaan Rusia ing Benin, enem pelaut diculik.

Klompok pitu nganti sangang penyerang, bersenjata karo bedhil lan agul-agul mlebu MSC Mandy, ngrampok kapal kasebut suwene rong jam sadurunge budhal lan nggawa enem pelaut ing kapal kasebut.

Ana 23 wong Rusia lan siji Ukraina ing antarane anggota kru, miturut otoritas maritim Rusia. Kedutaan Besar kasebut, nyebutake Angkatan Laut Benin, ujar manawa ana 26 wong: 20 wong Rusia, papat wong Ukraina lan loro wong Georgia.

Kapten, pangareping kanca lan pasangan nomer telu, boatwain, tukang las lan tukang masak, kabeh warga Rusia, wis diculik. Anggota kru liyane tetep numpak kapal ora cilaka.

Serangan kasebut dilaporake sekitar tengah wengi udakara 55 mil laut saka Cotonou, kutha plabuhan gedhe ing pesisir kidul Benin.

Sawise serangan kasebut, MSC Mandy tumuju plabuhan Lagos lan samesthine bakal lelayaran luwih adoh menyang Cotonou, ing sangisoré pasangan kepala pengganti. Anggota kru pengganti diarep-arep gabung karo pelaut liyane ing Cotonou.

Kapal kasebut saiki lagi dibangun ing Teluk Guinea, miturut Marinetraffic.

Wilayah ing pesisir Benin lan tangga teparo Nigeria dianggep perairan beresiko tinggi. Ana limang lapor serangan bajak laut ing Cotonou lan luwih saka 20 ing Lagos ing Nigeria taun kepungkur.

Para diplomat Rusia ing Nigeria lan Benin ngupayakake ngeculake para pelaut sing dicekel, lapor RIA Novosti. Nganti saiki durung ana panjaluk.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov