24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Austria Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Breaking Liechtenstein Swiss Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Turis evakuasi, terdampar, batal: Rusuhan ing Jerman, Swiss lan Austria

Eurosnow
Eurosnow
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ewonan turis mungkasi preinan Natal pungkasan ing Pegunungan Alpen nalika dina Minggu dikungsi. Iki kalebu pengunjung gletser Matterhorn sing misuwur ing Swiss. Bandara lan sepur ngalami pembatalan massal.

Salju salju sing luwih abot tinimbang biasane ing kutha Alpen nyebabake kutha-kutha ing papan sing luwih dhuwur lan nambah ancaman sing ditimbulake karo longsor. Ewonan pembuat liburan musim salju kepepet ing sawetara resort ski paling populer ing Jerman, Austria, lan Swiss.

Pejabat berwenang ngelingake ing dina Minggu babagan risiko longsor sing gedhe sawise badai salju ditutup ing Eropa Tengah ing Setu, nyababake paling ora rong wong lan kejiret atusan turis ing desa-desa alpine sing salju kasebut.

Ana wong sing tiwas dina Setu nalika kendharaan terbabas ing dalan sing apik ing cedhak kutha Bad Toelz lan nabrak kendharaan liyane. Wong lanang umur 19 taun banjur tilar donya amarga ciloko amarga tabrakan kasebut. Papat wong liyane cilaka ing kacilakan kasebut.

Wong wadon umur 20 taun tiwas dina Setu ing longsor ing Jerman. Wanita kasebut minangka bagean saka klompok tur sing ngunjungi gunung Teisenberg (dhuwure 4,373 kaki) nalika longsor kasebut kedadeyan. Ora ana wong liya sing cilaka lan ora ana rincian liyane sing dirilis.

Ing Austria, penyiar umum ORF nglaporake manawa ana wong lanang umur 26 taun tilar donya dina Minggu sawise diserang longsor nalika ski ing cedhak kutha Schoppernau.

Udakara 600 warga lan turis dadi entek ing desa-desa ing wilayah Styria, Austria nalika dalan gedhe ora bisa dilewati. Desa-desa liyane ing Pegunungan Alpen uga wis dipotong amarga dalan gedhe sing diblokir salju.

Atusan penumpang macet pirang-pirang jam ing kreta ing dina Minggu wiwitan sawise wit sarat salju nabrak trek cedhak Kitzbuehel, Austria.

Desa cilik St. Johann ing Austria dievakuasi amarga panguwasa wedi yen angin gedhe bisa nyebabake longsor gedhe.

Luwih saka 200 penerbangan dibatalake dina Setu ing Munich, Jerman, miturut Flight Aware. Bandara liya sing kena pengaruh kalebu Innsbruck lan Zurich, ing Austria. Sepur uga dibatalake ing wilayah kasebut.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.