24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News wong Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

IATA: Panjaluk penumpang penerbangan sing sehat nanging moderat

0a1a-43
0a1a-43
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake asil lalu lintas penumpang global sing sehat nanging moderat kanggo Nopember 2018. Total kilometer penumpang (RPK) penghasilan mundhak 6.2% dibandhingake karo November 2017, rada mudhun saka 6.3% ing wulan Oktober. Kapasitas (kursi sing kasedhiya kilometer utawa ASK) mundhak 6.8% sajrone periode taun kepungkur, lan faktor beban nyuda 0.4 poin persentase dadi 80.0%. Mung kaping telune sajrone rong taun, faktor beban mudhun saben taun.

"Lalu lintas padhet. Nanging ana pratandha sing jelas manawa pertumbuhan saya moderat sejajar karo ekonomi global sing saya mudhun. Kita isih ngarepake tuwuhing permintaan 6% ing taun iki. Nanging ketegangan perdagangan, tarif proteksi lan Brexit iku kabeh kahanan sing durung mesthi ana ing industri iki, "ujare Alexandre de Juniac, Direktur Jenderal lan CEO IATA.

November 2018

(% taun ke taun) World share RPK ASK PLF
(% -pt) PLF
(level)

Total Market 100.0% 6.2% 6.8% -0.4% 80.0%
Africa 2.2% 2.2% 1.2% 0.7% 69.8%
Asia Pacific 33.8% 6.3% 7.4% -0.8% 80.2%
Europe 26.7% 8.8% 8.8% 0.0% 81.7%
Latin America 5.1% 6.2% 6.0% 0.1% 82.0%
Middle East 9.4% 2.6% 5.2% -1.8% 69.4%
North America 22.8% 5.1% 5.0% 0.0% 83.6%

Pasar Penumpang Internasional

Permintaan penumpang internasional Nopember mundhak 6.6% dibandhingake taun sadurunge, mundhak saka 6.2% ing wulan Oktober. Kabeh wilayah nuduhake tuwuhing, sing dipimpin operator ing Eropa. Kapasitas total mundhak 6.7%, lan faktor mbukak nyusup 0.1 poin persentase dadi 78.4%.

• Operator Eropa nyumurupi panjaluk nganti 9.0% ing Nopember 2018, sing paling dhuwur sangang wulan. Amarga pratandha campuran ing latar mburi ekonomi ing wilayah kasebut, ora jelas manawa tuwuhing pertumbuhan iki bisa ditindakake. Kapasitas mundhak 9.1% lan faktor mbukak mudhun 0.1 poin persentase dadi 82.1%, faktor beban paling dhuwur ing antarane wilayah kasebut.

• Lalu lintas maskapai Asia-Pasifik Nopember munggah 6.0% dibandhingake karo taun kepungkur, mundhak saka 5.7% ing wulan Oktober. Kapasitas uga mundhak 6.0% lan faktor muatan rata-rata 79.1%. Wutah didhukung dening paningkatan standar urip lan pilihan ekspansi kanggo para plancong.

• Operator Timur Tengah duwe kenaikan permintaan 2.8%, yaiku paling murah ing antarane wilayah kasebut ing wulan kaping telu. Kapasitas mundhak 5.6% lan faktor mbukak mudhun 1.9 poin persentase dadi 69.0%.

• Lalu lintas maskapai penerbangan Amerika Utara munggah 6.1%, ing wulan November, munggah saka 5.7% ing wulan Oktober lan luwih maju tinimbang rata-rata rata-rata limang taun 4.0%. Kapasitas mundhak 3.8% lan faktor muatan munggah 1.7 poin persentase dadi 80.6%. Panjaluk didhukung dening momentum ekonomi sing relatif kuat.

• Lalu lintas maskapai Amerika Latin Nopember munggah 5.8% dibandhingake karo November 2017, yaiku kenaikan saka 5.2% sing kacathet ing wulan Oktober. Sanajan ana paningkatan, tuwuh saya alon kanthi diatur kanthi musiman. Kapasitas mundhak 6.6% lan faktor beban mudhun 0.6 poin persentase dadi 80.6%.

• Airlines Afrika ngalami kenaikan permintaan 5.7% dibandhingake karo November 2017, mudhun saka 6.4% ing Oktober nanging luwih dhuwur tinimbang rata-rata limang taun 5.8%. Wutah tuwuh sanajan ana tantangan ing ekonomi paling gedhe ing bawana, Nigeria lan Afrika Selatan. Kapasitas mundhak 3.9% lan faktor beban mundhak 1.2 poin persentase dadi 68.9%.

Pasar Penumpang Domestik

Permintaan perjalanan domestik mundhak 5.6% ing wulan November 2018 dibandhingake karo wulan sing padha ing 2017, paling alon ing 11 wulan lan mudhun saka 6.5% ing wulan Oktober. Kabeh pasar kajaba Australia nuduhake tuwuhane. Kapasitas domestik mundhak 6.9%, lan faktor muatan turun 1.0 poin persentase dadi 82.8%.

November 2018

(% taun ke taun) World share RPK ASK PLF
(% -pt) PLF
(level)

Domestic 35.9% 5.6% 6.9% -1.0% 82.8%
Australia 0.9% -0.7% -1.1% 0.3% 82.6%
Brazil 1.2% 5.3% 4.1% 1.0% 83.6%
China P.R 9.1% 7.2% 10.2% -2.3% 82.0%
India 1.4% 13.3% 19.8% -4.8% 84.4%
Japan 1.1% 1.5% 3.0% -1.1% 75.6%
Russian Fed. 1.4% 13.8% 10.9% 2.1% 81.6%
US 14.3% 4.9% 5.9% -0.8% 85.2%

* Cathetan: pitung pasar penumpang domestik sing kasedhiya data rusak yaiku 30% saka total RPK global lan udakara 82% saka total RPK domestik

• Lalu lintas domestik India mundhak 13.3% ing wulan November dibandhingake karo Nopember 2017, minangka wulan kaping 51 kaping pindho saka tuwuhing domestik kaping pindho. Nanging, iki uga kenaikan paling alon sajrone 16 wulan

• Lalu lintas domestik Brasil mundhak dadi paling dhuwur patang wulan 5.3% ing wulan November, amarga latar mburi ekonomi sing ringkih.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov