24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Brasil Warta Breaking Travel Warta Breaking Bulgaria Plancongan Bisnis Jerman Breaking News Yunani Breaking News News Warta Breaking Peru Pengumuman Pers Rusia Breaking News Berita Breaking Slovenia Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Rekor penumpang anyar sing diraih ing FRA

fraport-steigert-gewinn
fraport-steigert-gewinn
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Bandara Frankfurt (FRA) nglayani luwih saka 69.5 yuta penumpang ing taun 2018, saengga ngasilake rekor anyar ing sejarah bandara.
Dibandhingake karo 2017, lalu lintas ing bandara paling gedhe ing Jerman saya mundhak udakara 5 yuta penumpang utawa 7.8 persen. Wutah sing kuwat iki ngasilake peluncuran rute liyane menyang tujuan anyar saka FRA lan maskapai sing nambah frekuensi penerbangan.
Ngomentari angka lalu lintas 2018, ketua dewan eksekutif Fraport AG Stefan Schulte ujar: "Taun sadurunge mbuktekake maneh manawa ana permintaan kanggo mabur. Ing Frankfurt, kita entuk pertumbuhan penumpang absolut paling dhuwur ing sejarah. Iki negesake posisi Bandara Frankfurt minangka salah sawijining pusat penerbangan paling misuwur ing Eropa. Sanalika, tuwuhing lalu lintas udhara sing umum banget nyebabake tantangan utama kanggo kita lan kabeh sektor penerbangan. Bebarengan karo mitra, kita ngupayakake mbalekake lan ningkatake ketepatan wektu lan linuwih ing udara
lalu lintas. ”
Ing taun 2018 lengkap, gerakan pesawat ing FRA mundhak 7.7 persen dadi 512,115 lepas landas lan pendaratan ing taun 2018. Bobot lepas landas (MTOWs) akumulasi uga tambah 5.1 persen dadi sawetara 31.6 yuta metrik ton. Input kargo (airfreight + airmail) nyuda penurunan 0.7 persen dadi udakara 2.2 yuta metrik ton, nuduhake kahanan sing durung mesthi ing perdagangan global, utamane sajrone paruh kaping loro taun iki.
Ing Desember 2018, luwih saka 4.9 yuta penumpang lelungan liwat Bandar Udara Frankfurt - paningkatan 7.8 persen dibandhingake Desember 2017. Gerakan pesawat naik 9.0 persen dadi 38,324 lepas landas lan pendaratan, nalika akumulasi MTOW mundhak 6.5 persen dadi udakara 2.4 yuta metrik ton. Input kargo (pos udara + pesawat udara) ditambahi 1.9 persen dadi 183,674 ton metrik ing wulan pelaporan.
Bandara ing portofolio internasional Fraport uga nglaporake tuwuhing penting ing taun 2018. CEO Schulte menehi komentar: "Saliyane Frankfurt, umume bandara Grup ing saindenging jagad uga entuk rekor penumpang anyar taun kepungkur. Kita terus nandur modal ing bandara portofolio internasional, saéngga bisa njamin pembangunan jangka panjang. Kanggo nggawe kapasitas tambahan, saiki lagi nindakake proyek ekspansi utama ing bandara Grup, utamane ing Yunani, Brasil lan Peru. ”
Ing Slovenia, Bandara Ljubljana (LJU) nambah lalu lintas 7.7 persen dadi luwih saka 1.8 yuta penumpang ing 2018. Lalu lintas gabungan ing loro bandara Fortaleza (FOR) lan Porto Alegre (POA) Brasil mundhak 7.0 persen dadi udakara 14.9 yuta penumpang. Lalu lintas ing 14 bandara regional Yunani maju 8.9 persen nganti meh 29.9 yuta penumpang. Telung gerbang paling rame ing portofolio Yunani Fraport yaiku Bandara Thessaloniki (SKG) kanthi udakara 6.7 ​​yuta penumpang (nganti 7.1 persen), Bandara Rhodes (RHO) udakara 5.6 yuta penumpang (nganti 5.0 persen), lan Bandara Corfu (CFU) sing lalu lintas saya rame. 15.3 persen nganti meh 3.4 yuta penumpang.
Bandara Lima (LIM) ing ibukutha Peru nampani luwih saka 22.1 yuta penumpang ing taun 2018, mujudake paningkatan 7.3 persen.
Ing pesisir Laut Ireng Bulgaria, bandara Star Star Twin Varna (VAR) lan Burgas (BOJ) nutup taun iki kanthi gabungan lalu lintas 12.2 persen dadi udakara 5.6 yuta penumpang. Bandara Antalya (AYT) ing Turki nyuda lalu lintas 22.5 persen dadi meh 32.3 yuta penumpang. Bandara Pulkovo (LED) ing St. Petersburg, Rusia nglayani luwih saka 18.1 yuta penumpang - paningkatan 12.4 persen. Udakara 44.7 yuta penumpang nggunakake Bandara Xi'an (XIY) ing China, nganti 6.7 persen.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.