Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Blanja Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

$ 12.60 saben galon: Zimbabwe nggawe rekor rega bensin sadonya

0a1a-96
0a1a-96
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Zimbabwe ana ing tengah krisis ekonomi sing parah lan kekurangan mata uang asing sing akut, sing nyebabake kekurangan bahan bakar, roti lan barang-barang penting liyane. Akeh perusahaan Zimbabwe mandheg kerja amarga ora bisa ngimpor bahan baku.

Negara kasebut saiki mogok aksi telung dina ing saindenging negara lan protes njeblug ing lurung-lurung sawise pamrentah tikel tikel, dadi bensin didol ing Zimbabwe paling larang ing donya

Sawise hiperflasi ing taun 2009, Zimbabwe ngilangi mata uang dhewe lan nggunakake dolar AS lan Rand Afrika Selatan.

Nanging krisis ekonomi lan kekurangan mata uang asing nyebabake pamrentah ujar akhir minggu iki bakal ngenalake mata uang anyar ing 12 wulan sabanjure.

Miturut Presiden Zimbabwe Emmerson Mnangagwa, sing nggenteni presiden 38 taun Robert Mugabe ing Nopember 2017, tikel tikel rega bahan bakar bakal mbantu nyuda kekurangan bahan bakar.

Ing sawijining kiriman ing halaman Facebook resmi, Mnangagwa nulis dina Minggu:

"Amarga kekurangan pasar bahan bakar saiki, kita wis milih tumindak, lan tumindak kanthi tegas. Kekurangan kasebut, amarga tambah akeh panggunaan bahan bakar ing ekonomi sing tuwuh, lan ditambah karo aktivitas dagang mata uang lan bahan bakar ilegal sing nyebar, ora bisa ditindakake lan saiki pamrentah mutusake langkah-langkah ing ngisor iki:

• Rega pompa bahan bakar regane $ 3.11 saben liter ($ 11.77 saben galon) kanggo solar, lan $ 3.33 saben liter ($ 12.60 saben galon) kanggo bensin. ”

Rega bensin $ 3.33 saben liter ($ 12.6 0 saben galon) saiki dadi sing paling dhuwur ing saindenging jagad.

Miturut data saka GlobalPetrolprices.com, tanggal 7 Januari 2019, rega bensin sadonya yaiku $ 1.08 saben liter, utawa $ 4.09 saben galon. Bensin sing paling larang ing donya sadurunge kenaikan rega Zimbabwe yaiku ing Hong Kong sing regane galon gas $ 7.71.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov