Breaking News Ghana Warta Breaking Travel Hak-hak manungsa News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ghana nampani wong-wong sing asale saka Afrika taun iki

Pilih basa sampeyan
Presiden-Ghana-Nana-Akufo-Addo
Presiden-Ghana-Nana-Akufo-Addo

Presiden Ghana Nana Akufo-Addo wis milih taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Target kanggo narik kawigaten wong-wong asal Afrika kanggo ngunjungi bawana asal, Presiden Ghana Nana Akufo-Addo wis milih taun 2019 minangka "Taun Bali" kanggo ngelingi ketahanan wong-wong Afrika sing dipeksa dadi budak lan nyengkuyung keturunane supaya mulih .

"Kita ngerti prestasi lan kontribusi sing luar biasa saka wong Afrika ing Diaspora kanggo urip Amerika, lan penting yen taun simbolis iki, 400 taun mengko, kita ngelingi eksistensi lan pengorbanane," ujare Presiden Nana awal September kepungkur taun

Waktune adhedhasar pendaratan kapal sing direkam kaping pisanan sing nggawa warga Afrika ing Virginia, AS, ing wulan Agustus 1619 miturut sejarawan.

Presiden Ghana ngumumake 2019 minangka "Taun Bali" kanggo kabeh keturunan Diaspora saka wong Afrika sing ditangkep lan diangkut menyang Amerika dadi budak ing abad kaping 17 lan 18.

Kanthi judhul, "Year of Return, Ghana 2019", proklamasi kasebut diwaca ing wulan September taun kepungkur ing upacara sing dianakake ing Klub Pers Nasional Amerika Serikat ing Washington DC kanggo ngluncurake program kegiatan kanthi resmi 400 taun tekane sing pertama Afrika dijaluk dadi Amerika Utara ing Inggris ing taun 1619.

Year of Return ngupayakake nggawe Ghana dadi fokus kanggo pirang-pirang keturunan Afrika sing reaksi ing marginalisasi kanthi nglacak keturunan lan identitas. Kanthi iki, Ghana dadi suar kanggo wong-wong Afrika sing manggon ing bawana lan Diaspora.

Proklamasi kasebut ngakoni posisi unik Ghana minangka lokasi 75 persen penjara bawah tanah budak sing dibangun ing pesisir kulon Afrika lan kabijakan Presiden saiki sing dadi prioritas nasional kanggo menehi tangan welcome bali menyang wong Afrika ing Diaspora.

Uga nyathet kasunyatan manawa "Ghana duwe luwih akeh warga Afrika Amerika sing manggon ing negara kasebut tinimbang negara Afrika liyane," uga nuduhake rasa seneng babagan undang-undang imigrasi Hak Hak Abode ing Ghana sing menehi kebebasan kanggo wong sing duwe hak kasebut "urip lan teka lan mlebu ing negara kasebut tanpa kendhat utawa alangan. ”

Faktor liyane sing mengaruhi Proklamasi kasebut yaiku Resolusi Kongres AS kaping 115 (HR 1242) sing nggawe Komisi Sejarah Afrika Amerika 400 Taun kanggo ngelingi ulang taun iki.

Kanthi diluncurake universal Washington, mula Ghana duwe kekuwatan kanggo nerusake kegiyatan kanggo nindakake kegiyatan sajrone taun, 2019, kanggo mengeti acara kasebut.

Ngandika nalika diluncurake, Presiden Akufo-Addo ngeling-eling peran kepemimpinan Pan Afrika awal ing Ghana lan janji manawa "miturut kepemimpinanku, Ghana bakal terus njamin manawa reputasi Afrika Pan sing menang banget ora ilang."

"Dadi, Ghana dadi fokus kegiatan kanggo mengeti kebangkrutan wong-wong Afrika sing dijaluk pisanan ing koloni Inggris ing Amerika Utara, dadi kesempatan gedhe kanggo menehi kepemimpinan Ghana," ujare Presiden Akufo-Addo.

Kepala Eksekutif Otoritas Pariwisata Ghana (GTA), Pak Akwasi Agyemang, mapan "Hak Bali" ing konteks Alkitab Kristen ing endi masarakat Israel ing Alkitab dijanjekake bali menyang tanah sing sah sawise 400 taun ing pembuangan

"Ing taun 2019, kita mbukak luwih akeh kanggo nampani sedulur kita ing omah sing bakal dadi perjalanan hak lair kanggo kulawarga Afrika global," jarene.

Selebriti kalebu supermodel Naomi Campbell lan aktor Idris Elba lan Rosario Dawson miwiti program suwene taun kanthi nekani Festival Circle Lengkap ing Accra ing pungkasan Desember.

Ghana isih kepenak karo guo lan kastil sing diadegake sajrone perdagangan budak, sing dadi pangeling jaman mbiyen kanggo ndhidhik warga lan pengunjung manca babagan perbudakan.

Mantan presiden AS Barack Obama lan kulawargane ngunjungi Kastil Cape Coast ing taun 2009 lan nggambarake minangka papan "sedhih banget".

"Iki ngelingake manawa sejarah bisa dadi ala, nanging uga bisa diatasi," ujare Obama marang wartawan nalika tur tengara kasebut, kanthi "lawang ora bali" sing misuwur ing penjara.

Ing taun 2000, Ghana nglulusake undang-undang sing dirancang supaya luwih gampang masarakat saka Afrika Diaspora bisa urip lan makarya ing negara Afrika iki. Presiden Akufo-Addo wis janji bakal nyederhanakake proses visa.

Menteri Pariwisata Catherine Abelema Afeku ngatur festival musik lan budaya, kalebu perayaan kamardikan Ghana ing Maret taun iki kalebu Panafest, festival teater sing tujuane kanggo nggabungake wong-wong Afrika ing bawana lan wong-wong ing Diaspora kanggo ngrayakake banjur ngrembug masalah perbudakan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania