Warta Breaking Travel Breaking News US budaya Warta Fashion News Singapur

Bali sekolah: Sinau supaya tampil apik

Pilih basa sampeyan
Klasa Kecantikan.1
Klasa Kecantikan.1

Wong-wong sing mikir pentinge "kaendahan" kudu ngakoni manawa industri kasebut regane miliaran dolar lan didhukung dening pria lan wanita.

Print Friendly, PDF & Email

Taun Anyar, Aku Anyar

Sawetara wong pengin koki pribadi dhewe, dene sing liyane kepengin dadi pelatih pribadi utawa jet pribadi. Panjalukku rahasia yaiku nduwe desainer kosmetik / wajah dhewe. Ing impenku, saben esuk wong iki katon ing lawangku, lungguh aku ing ngarep kaca, lan nyiapake praupan awan mau.

Kanggo selebriti lan liya-liyane sing duwe akun biaya gedhe utawa sumber kekayaan lan / utawa kekuwatan (mikir Editor ing Majalah Majalah Vogue) iki minangka bagean umum saka rutinitas saben dinane, kanggo kita kabeh - yen pengin "katon, ”Kudu dadi rutinitas sing kudu dilakoni dhewe.

Aja Nelpon Aku Narcissist

Ora ana sing ngarani aku narsis amarga aku kerja 5 kali seminggu, wis rutin ngunjungi kunjungan karo higienis gigi, duwe manicurist kanthi panggilan cepet, ngerti jeneng salesman sepatu ing Bloomingdale, lan adhedhasar jeneng pisanan doorman ing Saks; Nanging, nalika obrolan dadi kajian babagan dhasar sing paling apik, bayangan mripat, pangopènan alis lan rutin perawatan kulit, reaksi asring kurang positif utawa dhukungan.

Apa Kaendahan?

Sing mikir pentinge "kaendahan" kudu ngakoni manawa industri regane miliaran dolar lan didhukung dening pria lan wanita. Sawetara ujar manawa kaendahan minangka alat politik lan ekonomi sing digunakake kanggo meksa kita nglampahi wektu, dhuwit lan gaweyan kanggo bagean urip sing ora sopan lan ora menehi nilai kanggo masarakat.

Sawetara peneliti nggandhengake kaendahan karo mode, lan tampan apik dadi "penanda status", adhedhasar level akses kanggo sumber daya, amarga miturut Nancy Etcoff, "Yen ana individu sing modis, mula individu kasebut duwe penghasilan sing dibuwang sing dibutuhake kanggo ngganti utawa lemari klambi minangka mode printah ”(1999, Survival of the Prettiest).

Apa kaendahan lan fashion kanthi politik biasane bisa dibantah; nanging, eksistensi lan tuwuhing industri ora bisa dipungkiri. Produk lan skill skill sing ngidini kita nambah aspek positif ing fitur wis ora mewah maneh, nanging kasunyatane wis dadi kabutuhan. Apa wektune, dhuwit lan gaweyan sing ditindakake kanggo "nindakake praupan" dianggep minangka pernyataan politik utawa lelungan ego, kasunyatane - luwih apik kita katon, luwih apik kita rumangsa, lan kemungkinan kita bakal dipilih. / promosi, kencan, utawa pasangan.

Konsep sing wis dipakai nalika "kaendahan mung jero kulit," bisa uga sejatine bener, nanging tanpa tampil apik, ora mungkin bisa nemokake kualitas lan atribut wong liya - kayata kabecikan lan kecerdasan.

Ana kalane kita mung pengin tampil paling apik, lan kanggo acara kasebut, ana cara sing diverifikasi kanthi ilmiah supaya katon luwih apik. Nalika katon lan rumangsa apik, lan dianggep "estetis", kita bisa uga nambah kapercayan kanggo mbantu kita njupuk wayahe utawa acara sing penting. Pungkasane, kaendahan lan mode yaiku babagan perasaan pribadi kita dhewe lan dudu babagan apa sing sejatine ditindakake kanggo kita ing njaba.

Keanekaragaman

Industri kecantikan ora mung babagan dandanan, warna rambut lan minyak wangi, nanging kalebu deodorant, pasta gigi lan sabun. Ora mung babagan salon, nanging kalebu toko tukang cukur, waralaba waxing, pijet lan spa. Minangka produk lan layanan kanthi misi kanggo mbantu kita tampil, ngrasa lan mambu ... kanthi cara sing dikarepake (utawa cara sing kudune) golek alesan profesional / pribadi.

Miturut sejarah, tren kecantikan didhukung dening para selebriti; saiki, 82 persen wanita percaya manawa media sosial ndadekake tren. Alur informasi nggawa ide lan pendapat saka selebriti, nanging uga saka kanca, kanca kanca lan kabeh jagad wong sing ora ngerti lan ora ngerti.

Katon apik mbutuhake usaha lan ana akeh produk lan layanan sing kasedhiya kanggo mbantu kita supaya bisa nggayuh tujuan. Arsenal kalebu kosmetik, perawatan kulit, gaya rambut, pewarnaan rambut, ngilangi rambut, tuwuh rambut, salon kuku, salon penyamakan, pijet lan spa, macem-macem pilihan shower, produk cukur, parfum, cologne, lsp.

Ing 2015 industri ngasilake $ 56.2 milyar ing AS. Perawatan rambut minangka segmen paling gedhe kanthi 86,000 lokasi. Perawatan kulit minangka detik sing cedhak lan kanthi samesthine tuwuh nganti $ 11 milyar ing pungkasan taun 2018. Bagéyan penting saka pertumbuhan kasebut yaiku kanthi nambah kesadharan babagan pentinge perawatan kulit ing antarane pria.

Bagéan Pasar

Segmen Industri Kecantikan AS Pangsa Pasar kanthi Pendapatan
Perawatan Rambut 4 persen
Perawatan kulit 23.7 persen
Cosmetics 14.6 persen
Parfum lan colognes 9.5 persen
Deodorants, antiperspirants reresik feminin 8.5 persen
Lial Hygiene 5.6 persen
liyane 14.1 persen

 

Ing 2016, pasar kosmetik global tuwuh kira-kira 4 persen. Produksi kosmetik lan produk kecantikan dikontrol dening perusahaan multinasional: L'Oréal, Unilever, Procter & Gamble Co, Perusahaan Estee Lauder, Shiseido Company lan Lancôme.

Ing taun 2016, Prancis L'Oréal minangka pabrikan kecantikan utama ing saindenging jagad, ngasilake penghasilan $ 28.6 milyar kanggo taun kasebut. Perusahaan kasebut nduweni merek perawatan pribadi terkemuka ing saindenging jagad, L'Oréal Paris, regane $ 23.89 milyar (2017) lan uga minangka salah sawijining perusahaan terkemuka ing inovasi kosmetik, kanthi ndaftar total 314 paten ing 2015.

Kabeh babagan Aku

Media sosial ngasilake industri kosmetik karo Instagram lan YouTube sing nggawe panjaluk produk kecantikan lan dadi hubungan antara merek kosmetik lan konsumen. Ing 2015, saklawasé setengah video kecantikan ing YouTube minangka tutorial sing menehi instruksi marang para pamirsa babagan kaendahan: cara nggunakake produk utawa nggawe gaya dandanan.

Vlogger kecantikan lan kreator konten independen liyane ngasilake mayoritas obrolan lan media sosial babagan merek kecantikan ing YouTube (97.4 persen ing wulan Juni 2016). Video riasan ngemot 50+ persen video konten dandanan ing YouTube.

Nggoleki Apik Diganjar

Miturut Daniel Hamermesh, Universitas Texas ing ekonom tenaga kerja Austin, pria tampan entuk penghasilan luwih saka 13 persen sajrone karier tinimbang kanca sing ditantang kanthi rupane (Beauty Pays) lan sawetara panliten nuduhake manawa wong sing narik kawigaten luwih bisa dipekerjakake ing resesi.

Dadi luwih apik. Petualangan sing Apik

Kanggo nyukupi kabutuhan ngulandara lan urip maneh kaendahan, aku mlebu kelas kosmetik "kepiye" ing pimpinan industri kosmetik adhedhasar Greenwich Village, Kryolan. Miturut situs web, dheweke… "mung produsen riasan profesional sing nyata."

Kryolan wiwit ngasilake kosmetik ing Berlin, Jerman, luwih saka 73 taun kepungkur lan produk kasebut digawe saka formula canggih. Kryolan minangka pilihan pilihan sing dipilih, dipilih dening seniman dandanan profesional kanggo para klien ing film, teater lan televisi. Iki minangka salah sawijining merek dandanan profesional pertama ing donya kanthi luwih saka 16,000 produk lan aksesoris dandanan kualitas tinggi.

Dandanan teater kudu kerja keras lan kosmetik Kryolan bisa ditemokake lan asring ngluwihi pangarep-arep para klien. Apa minangka cahya HD utawa kahanan syuting sing nantang, produk kasebut tetep bakal tantangan. Perusahaan njamin kelangsungan warna, saéngga para profesional nggawe tampilan sing padha bola-bali. Produk kasebut uga aman lan andal lan nyukupi kabutuhan / kabutuhan profesional.

Kajaba iku, ilmuwan Kryolan kerja bareng ahli dermatologis kanggo nganakake tes klinis sing terus-terusan kanggo mesthekake yen produk kasebut kompatibel karo kulit lan perusahaan ora gelem nyoba produk kasebut ing kewan. Kryolan minangka perusahaan kosmetik warna pertama sing nampa sertifikasi Yayasan Penelitian Alergi Eropa sing ketat. Produk kasebut hypoallergenic kanthi kompatibilitas kulit lan nutrisi sing apik banget, saengga dadi pilihan sing luwih apik / paling apik tinimbang produk komersial sing kasedhiya ing department store. Kanggo mesthekake konsistensi warna, teknologi ing laboratorium kalebu spektrometer foto, umume ditemokake ing laboratorium ilmiah, amarga ngukur lan ngawasi warna kanthi akurasi pinpoint.

Kabar apik kanggo konsumen, yaiku Kryolan saiki wis nyedhiyakake produk lan layanan profesional kanggo kabeh konsumen sing pengin ngisi daya tampilane utawa katon kaya bintang film ”sing cocog kanggo acara utama, yaiku promosi kanggo CEO utawa kelairan saka bayi anyar.

Bali Sekolah. Apa sing kudu Sinau

Nalika esuk lan adhem nalika esuk nalika aku mlaku-mlaku menyang Greenwich Village kanggo ketemu para seniman dandanan profesional sing mbukak toko Manhattan. Lantai showroom ing Kryolan kapenuhan macem-macem produk kosmetik sing diwiwiti saka warna krem ​​nganti warna sing sampurna kanggo malam taun anyar.

Supaya kita adoh saka godaan kanggo nyelehake driji ing kabeh pot warna, para siswa nggawa tangga cilik menyang kelas. Kanthi nggawa secangkir kopi, kita disambut menyang Kryolan, diwenehi ringkesan babagan latar mburi perusahaan lan ngenalake "guru" lan model dheweke.

Pawulangan pisanan dina iki fokus ing kebersihan lan pentinge njaga alat-alat supaya resik (sikat, aplikator, pot warna). Ora masalah manawa sampeyan minangka seniman profesional sing nggawe kaendahan kanggo klien, utawa ngupayakake siyap-siyap supaya bisa kerja, gampang banget nyelehake driji sing kotor dadi bubuk, krim lan lotion, lan ora ana bekas DNA kita ing tutul.

Saindhenging dina, kita sinau babagan cara nggawe kit dandanan (lan pentinge sikat tengen), uga peran teori warna; cara nggawe "tampilan" adhedhasar wujud, karakteristik, warna kulit / tekstur; cara nggawe sorotan lan bayangan liwat warna, wujud lan bayangan. Kita uga nglampahi wektu sinau babagan ngetrapake pondasi, nggawe bayangan peteng ilang lan irung gedhe katon luwih cilik. Lambe nampa jam khusus dhewe lan nyakup cara menehi penutupan liwat lip lip, warna, gloss lan sparkle.

Dina kasebut cepet banget, lan kaya kabeh perkara sing apik, program iki, sedhih, wis rampung. Ora kaya kelas liyane, nalika aku seneng yen kelas wis rampung lan aku ora kudu bali seminggu maneh, aku kepengin bali menyang Kryolan dina sabanjure (utawa paling ora minggu sabanjure).

Instruktur lan staf ing Kryolan apik tenan bisa kerja bareng, nyedhaki siswa / klien kanthi sikap "ora duwe keputusan". Fokuse yaiku mbantu saben wanita nemokake fitur sing paling apik lan "negesake positif nalika ngilangi sing negatif."

Aku nyaranake pria lan wanita melu ing kelas Kryolan - lan nggawa kanca lan kulawarga. Iki minangka kesempatan sing cocog kanggo nggawe tim perusahaan, ikatan pria, lan / utawa hadiah kanggo pria / wanita sing duwe kabeh - nanging bisa nggunakake tampilan anyar kanggo Taun Anyar.

Pungkasan, sepatu lan mobil kanthi rutin digawa menyang toko kanggo nyegerake lan nyetel ... apa ora wayahe menehi katresnan sing padha karo rai lan wajah sing kita tresnani lan disenengi?

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan