Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Gempa bumi sing kuat 6.7 ngguncang Chili

gempa
gempa
Avatar
ditulis dening editor

Chili gonjang-ganjing amarga ana lindhu sing kuat.

Gempa 6.7 ​​sing kuat banget nyerang Chili dina iki, 20 Januari 2019, jam 01:32:51 UTC. Episentrum gempa kasebut dununge ana ing 9.7 km SSW saka Coquimbo.

Miturut laporan ing volcanodiscovery.com, sawetara saksi sing nginep ing hotel krasa kasar nganti rada goyang:

Marriot Santiago:  Ing lantai 10 saka 24 lantai hotel ing Santiago. Kamar wiwit ayunan, TV goyang, langsir ayunan. Rasane ora bingung lan cepet pindhah menyang macet lawang, lungguh ing lantai nganti ayunan mudhun sawise 30 detik.

Copiapo:  Kita ing lantai kaping pitu à hôtel. Kita manggon ing Vanuatu lan biasa nggawe gempa bumi… Ing lantai kaping pitu iki crita liyane. Katon ora bakal mandheg… Kita ngenteni [sawise gawe kaget]. Ora ana barang sing ora ana ing kutha utawa katon rusak.

Santiago:  Kita nginep ing Santiago ing hotel ikon ing lantai 8, lan bangunan kasebut gonjang-ganjing. Ditelpon resepsi kanggo takon apa ana gempa lan ora dikandhani, ora. Wah Sing goyang.

Vin Del Mar:  Lantai 7 hotel lantai 8. Amben lagi goyang, lawang lan jendhela saya rame suwene 30 detik utawa luwih.

Santiago:  Hotel sing dakenggoni. Aku ana ing lantai 6; tembok kresek banjur jubin obah.

Jarak:

  • 15.6 km (9.7 mi) SSW saka Coquimbo, Chili
  • 25.2 km (15.6 mi) SW saka La Serena, Chili
  • 62.3 km (38.6 mi) NNW saka Ovalle, Chili
  • 68.7 km (42.6 mi) K saka Vicuna, Chili
  • 82.1 km (50.9 mi) NNW saka Monte Patria, Chili

Gempa kasebut terdaftar ing jerone 53 kilometer.