Breaking News Internasional Breaking Taiwan News Warta Breaking Travel budaya News wong tanggung jawab Keslametan Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

'Bikini hiker' beku ing Taman Nasional Yushan ing Taiwan

Pilih basa sampeyan
0a1a-137
0a1a-137
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gigi Wu jelas duwe semangat munggah gunung. Dijuluki 'pejalan kaki bikini', dheweke kondhang amarga skala gunung nalika klambi mung sithik. Umur 36 taun kasebut munggah ing puncak puncak paling dhuwur ing Taiwan lan dheweke narik kawigaten para pengikut media ing media sosial kanthi sworo seru.

Gigi Wu wis ditemokake beku ing sisih gunung ing Taiwan sawise ambruk nalika tantangane paling anyar.

Wu ngentekake meh 130 dina pendakian ing taun kepungkur, nanging kabeh pengalaman kasebut ora bisa nulungi dheweke nalika nemoni masalah nalika mlaku-mlaku ing Taman Nasional Yushan Taiwan minggu kepungkur.

Wu, sing uga dikenal kanthi jeneng Wu Chi-yun, mangkat munggah ing tanggal 11 Januari. Dina Setu, sawise wolung dina trekking, dheweke nelpon kanca sing nandhang kasusahan sawise tiba luwih saka 20 meter ing jurang. Dheweke crita marang kancane manawa dheweke kepepet ing jurang amarga ciloko ora bisa pindhah.

Komandan Lin Cheng-I, saka Departemen Pemadam Kebakaran Nantou, marang wartawan manawa Wu ngaktifake suar kesusahan ing ketinggian 1,700 meter (5,577 kaki) ing sadhuwure segara, ing endi suhu wayah wengi tekan 2 derajat Celcius, lapuran Liberty Times.

Korps Layanan Udara Nasional Taiwan kanthi cepet ngebut tim penyelamat menyang taman nasional kanthi upaya nekat kanggo nulungi pendaki kasebut.

Nanging, cuaca ora apik bakal saya rame lan nylametake upaya nylametake. Ing telung kesempatan helikopter penyelamat kudu nglirwaake misi kasebut amarga kondhisi sing ala, laporan Taiwan News.

Nalika usaha kasebut gagal, petugas pemadam kebakaran lokal ngirimake rong pihak pencarian lan penyelamat kanthi mlaku kanggo nggoleki Wu. Sawise lelungan dawa, jisime Wu ditemokake ing lokasi suar sing nandhang kasusahan 28 jam mengko.

Akeh penggemar sing menehi penghargaan marang idola sing tiba ing media sosial. “RIP. Matur nuwun wis nuduhake kabeh kaendahan Taiwan, "siji wong nulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov