Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Israel Breaking News Warta Breaking Jordan News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Yordania 'nolak' Bandara Ramon Israel

0a1a-145
0a1a-145
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kepala Komisi Regulasi Penerbangan Sipil Yordania, Haitham Misto, ujar dina Senin, manawa mbukak bandara internasional anyar Israel ing sadawane wates, bakal ngancam wilayah udara kerajaan kasebut.

"Yordania nolak panyiapan bandara Israel ing lokasi saiki," ujare pejabat Yordania, miturut media negara.

Misto ujar manawa bandara kasebut nglanggar "standar internasional babagan ngormati kedaulatan wilayah udara lan wilayah negara liya".

Perdana Menteri Israel Binyamin Netanyahu nekani upacara pembukaan ing awal Bandar Udara Ramon, kanggo ningkatake pariwisata ing negara Yahudi lan dadi alternatif darurat menyang bandara Ben-Gurion Tel Aviv.

Wiwitane, terminal anyar bandara mung bakal ngatasi penerbangan domestik sing dioperasikake karo operator Israel. Tanggal durung ditemtokake kanggo miwiti penerbangan internasional.

Yordania pisanan nyuarakake keberatane menyang bandara Israel anyar nalika konstruksi diwiwiti ing 2013.

Bandara kasebut dununge ing sebrang tapel wates saka Bandara Internasional King Hussein Yordania ing kutha Aqaba Laut Merah.

Misto ujar manawa Yordania wis menehi kabar babagan Organisasi Penerbangan Sipil Internasional babagan "keberatan kerajaan kasebut".

Karajan kasebut, jarene, njaluk ICAO supaya "njupuk kabeh langkah sing dibutuhake kanggo mesthekake manawa Israel tundhuk karo standar internasional".

Misto ujar manawa panitia kasebut wis ngobrol karo otoritas penerbangan sipil Israel, lan "ngandhani yen keputusan kanggo ngoperasikake bandara kasebut ora bakal ditindakake sepisan nganti kabeh masalah sing luar biasa dirampungake".

Yordania "cadangan kabeh opsi kanggo njamin pertahanan kerajaan lan perlindungan", ujare.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov