Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Estonia ngajak turis mangan ing saindenging negara

0a1a-148
0a1a-148
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kanggo ngrayakake adegan panganan sing apik, Visit Estonia ngluncurake peta 'Gastronomy Trail' kanggo ngundang para pengunjung nemokake sawetara restoran, kafe, omah sider kerajinan, lan pabrik bir lokal sing kasedhiya ing saindenging negara.

Peta sing gampang nyoroti papan-papan utama sing nyedhiyakake pengalaman panganan paling apik ing limang kategori utama - restoran mewah, restoran ing omah, panganan modern Estonia, kafe, omah cider lan pabrik bir - lan para tamu bisa ngrancang jalur gastronomi dhewe.

Pengunjung diundang kanthi resmi mangan ing saindenging negara.

Mangan sing apik

Estonia minangka pilihan restoran mewah sing paling apik sing ngimbangi tradhisi gastronomi Estonia kanthi semangat modern. Lungguh ing pinggir tlaga Pühajärv ing sisih kidul Estonia, GMP Pühajärve Club House & Restaurant sing misuwur wis ditampilake kaping pirang-pirang ing 'White Guide Nordic' sing misuwur, dhaptar restoran Nordik sing paling apik. Dihormati minangka restoran paling apik ing Tartu, Restaurant Hõlm nawakake menu kelas internasional lan kesempatan kanggo para tamu menikmati sihir kuliner Lauri Ülenurm saka pawon terbuka. Ing NOA, eksperimen koki Orm Oja karo bahan-bahan mentah ngasilake NOA ing dhaptar '50 Restoran Terbaik ing Dunia', dene Art Priori misuwur kanthi campuran panganan lan seni asli.

Restoran ing omah

Estonia minangka panganan sing misuwur lan asring nggawe pawon dhewe dadi restoran sing kepenak lan mewah. Kaya ngono karo Anna lan Erno, sing duwe Anno Home Restaurant & Winery, sing nawakake menu sing digawe saka bahan-bahan lokal sing anyar. MerMer, dununge ing desa nelayan bersejarah ing Kolga-Aabla ing semenanjung Juminda, nyedhiyakake sajian organik sing enak lan lezat. Restoran ing omah uga saya tambah akeh, kanthi Ööbiku Farm nawakake menu sing terus berkembang sing disiapake karo produk alas musiman, lan Tammuri Farm Restaurant sing nyedhiyakake menu tanpa resep adhedhasar bahan-bahan sing seger lan bahan ing omah.

Panganan Estonia modern

Ana generasi anyar koki Estonia sing nyebabake revolusi kuliner kanthi nyampur masak sing diilhami Skotlandia karo rasa tradisional kanggo nyipta masakan inovatif kanthi rega sing cukup. Koki Estonia nuju ing alas kanggo inspirasi - yaiku jamur liar, tunas cemara, ramuan jeruk, godhong ireng utawa cemara ijo parut. Panganan Estonia modern diwujudake kanthi sampurna ing Põhjaka Manor ing wilayah ijo Kabupaten Järva, ing endi panganan enak disiapake kanthi ora digunakake kajaba produk mentah lokal. Masakan sing diselehake Nordik wis dikuasai kanthi apik ing Restaurant Ö, dipimpin dening koki Ranno Paukson lan Martin Meikas, sing menehi inspirasi saka pulau asal Saaremaa - pulo paling gedhe ing Estonia - kanggo nggawe masakan rumit lan alus sing nyampur dharatan lan segara.

Kafe

Estonia misuwur amarga kafe sing akeh banget sing dununge ana ing lokasi bersejarah sing nggumunake, ing endi para pengunjung bisa ngrasakake panganan lokal lan ngrasakake panganan tradisional sing apik. Saben kafe ing Estonia duwe crita unik dhewe.

Pesona Old Town gothic Tallinn kanthi kafe-kafe romantis sing spesialisasine coklat tukang gawean lan marzipan, dene para pengunjung bisa nemokake maneh taun 1930-an kanthi ngunjungi Café Dietrich ing Haapsalu, sawijining kutha resor pinggir segara sing apik sing ana ing pesisir kulon. Mahedik Café minangka papan kaping pisanan ing Pärnu sing menang panganan organik lan, sajrone 120 taun kepungkur, Warter Café saka Tartu dadi tuan rumah musisi, seniman, aktor lan panulis terkenal, entuk papan nomer 1 kanggo cafe paling apik ing Tartu.

Omah sari lan pabrik bir

Estonia duwe tradhisi tahan lama bir lan sari. Lair ing taun 2011, pabrik bir Põhjala wis cepet dadi salah sawijining pabrik bir independen sing paling penting ing Estonia. The Speakeasy by Põhjala bar ing distrik Kalamaja artistik Tallinn nawakake kesempatan kanggo para pengunjung nyoba bir kerajinan sing menang.

Ing Tori Cider lan Anggur Farm apel lan anggur ditandur kanthi organik. Cider digawe kanthi metode tradisional sing inspirasi saka sampanye, 'méthode tradisyonnelle', ing endi gelembung alami sing digawe sajrone fermentasi nyumbang kanggo woh sari lan rasa seger. Parnu's Jaanihanso Cider House - omah cider lan kebon duweke kulawarga sing ana ing peternakan abad kaping 18 - ngasilake sawetara sari organik paling apik ing negara kasebut.