Airlines Airport Warta Breaking Travel Mesir Breaking News Israel Breaking News Warta Breaking Jordan News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kabuka kanthi resmi: Bandara Ilan lan Asaf Ramon ing Israel

bandara-1
bandara-1
ditulis dening editor

Bandara Internasional Ilan lan Asaf Ramon ing Israel dibukak tanggal 21 Januari 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Bandara anyar, sing pertama dibangun ing Israel khusus kanggo panggunaan warga sipil, jembaré luwih saka 5 km ² (1,250 hektar) kanthi landasan pacu dawa 3.6 km lan dalan pajeg kanthi 40 celemek sing bakal nyedhiyakake lalu lintas domestik lan internasional. Bandara anyar kasebut ngganti bandara domestik ing Eilat lan bandara internasional ing Ovdah.

Bandara Internasional Ilan lan Asaf Ramon, sing dadi resor preinan Laut Merah Eilat lan sisih kidul Israel, dibukak awal minggu iki. (21 Januari 2019.) Dumunung 18 kilometer ing sisih lor Eilat ing jejere Cagar Alam Timna, udakara 20 menit nganggo mobil tanpa lalu lintas, Bandara Internasional Ilan lan Asaf Ramon bakal menehi pengaruh signifikan marang pariwisata lokal lan internasional ing wilayah kasebut Israel, Yordania lan Gurun Mesir. Bandara Internasional Ilan lan Asaf Ramon dijadwalake dadi tuan rumah 2.25 yuta penumpang saben taun, kanthi perkiraan kapasitas pertumbuhan 4.25 yuta penumpang saben taun.

Menara Kontrol Udara kanthi dhuwur 50 meter. Celemek bandara, uga dikenal minangka tarmac, ngidini 60 slot ing endi pesawat bisa parkir, mbongkar utawa ngemot, ngisi bahan bakar lan numpak pesawat. Jetway durung dibangun kanggo ngakses pesawat saka terminal. Penumpang bakal numpak pesawat kasebut wiwit mlaku saka terminal utama menyang pesawat utawa kanthi transfer bus.

Bandara $ 473.5 juta kasebut dirancang dening rong perusahaan arsitektur paling gedhe ing Israel - Arsitek lan Perancang Amir Mann-Ami Shinar lan Arsitek Moshe Tzur & Planners Town Ltd. Bukti ing desain kasebut pengin ngemot lanskap alam sing dramatis ing Gurun Negev ing sekitar bandara, kanthi klebu windows lengkap lan akeh awan sing alami lan interior minimalis kanthi langit-langit dhuwur lan perabotan tingkat rendah kanthi ruang sing digunakake dening paviliun sing dadi pemisah. Klebu ing interior terminal yaiku toko bebas bea lan kafe terbuka kanthi kolam renang lan kebon biologis.

Musim salju 2018/2019 ngalami musim rekor penerbangan kanggo Eilat kanthi 15 maskapai penerbangan internasional sing nggawa penumpang langsung menyang Eilat saka 28 kutha ing 18 negara ing Eropa. Udakara 350,000 pengunjung internasional samesthine mlebu ing Ovdah / Ramon nalika musim salju. (Sumber: Otoritas Bandara Israel). Saklawasé 60 penerbangan mingguan (mung saka patang sawetara taun kepungkur) mabur menyang Kidul Israel musim salju iki, amarga subsidi sing disedhiyakake dening Menteri Pariwisata 60 Euro saben penumpang ing penerbangan langsung sing teka saka tujuan anyar kanthi potensial turisme. Bandara iki dibangun kanggo ngidini akses kanggo penerbangan lokal, internasional lan trans-Atlantik lan bakal mbukak penerbangan domestik mung ing wektu awal.

Ana layanan bus Egged sing mbukak menyang lan saka bandara saka Eilat, bebarengan karo jalur anyar sing bakal nyedhiyakake bandara saka Beer Sheva lan Mitzpe Ramon sing bakal mbantu para turis bisa ngunjungi wilayah liya ing sisih kidul Israel saka bandara.

Penerbangan internasional dijangka pindhah saka bandara Ovdah menyang bandara Ramon ing wulan April 2019. Bandara kasebut diwenehi jeneng sawise astronot Israel Ilan Ramon, sing tilar donya ing bencana Space Shuttle Columbia taun 2003, lan putrane Asaf, pilot Angkatan Udara Israel sing tilar donya sajrone latihan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.