24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Oman Breaking News Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pasar hotel Oman: Wutah berkelanjutan?

omanhotels
omanhotels
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Antarane 2013 lan 2017 jumlah hotel ing Oman mundhak 35%, miturut Pusat Statistik lan Informasi Nasional (NCSI).

Kanthi Oman ngalami pendhapat pariwisata sing terus maju, pirang-pirang taun kepungkur wis ana ekspansi pilihan penginapan sing bebarengan.

Akomodasi alternatif - kayata apartemen sewa liburan lan liburan jangka pendek - uga dadi luwih katon ing pasar. Tingkat pendhudhukan saiki isih luwih sithik, ing kisaran rata-rata antara 50% lan 60%, amarga pipa hotel anyar tetep menehi alternatif kanggo para pengunjung lan tetep kompetisi. Isih, akeh ing sektor kasebut optimis lan prédhiksi manawa sapa sing bisa tetep main ing game kasebut bakal entuk mupangate entuk manfaat sajrone jangka panjang nganti suwe.

Muscat, ibukutha Oman, wis suwe dadi titik utama ing negara kasebut lan dadi pilihan akomodasi paling akeh. Miturut data saka NCSI, saka 359 hotel ing Oman ing 2017, 142 dununge ing Provinsi Muskat. Saka hotel kasebut, sangang diklasifikasikake dadi bintang lima, 12 ana lintang papat, 16 duwe telung lintang lan 21 diregani loro-lintang, lan sisane diklasifikasikake dadi "liyane" - nggabungake pendirian siji lintang, hotel sing ora diklasifikasikan akomodasi Colliers International nglaporake manawa Muscat duwe sawetara tombol 10,924 ing pungkasan taun 2017, mundhak udakara 11% taun-taun (yoy).

Nalika ndeleng pecahan NCSI saka jumlah hotel ing kesultanan ing 2017, 5% diklasifikasikake dadi bintang lima lan 7% ana lintang papat, lan 68% kalebu kategori "liyane". Ing njaba ibukota, gubernur sing nawakake hotel bintang lima yaiku Al Batinah Utara kanthi loro, Musandam lan Ad Dakhiliyah siji, lan Dhofar kanthi papat. Ing babagan pertumbuhan per kategori, jumlah hotel bintang lima ing negara kasebut kabeh mundhak saka 12 dadi 17 ing taun antara 2013 lan 2017, dene perusahaan bintang papat tuwuh saka 22 dadi 24. Kosok baline, jumlah telu Pilihan lintang lan lintang loro, nyuda, saka 28 nganti 26 lan saka 52 dadi 49, nuduhake pamindhahan adoh saka jarak tengah. Akomodasi lintang siji lan ora ana kategorine, balon saka 152 nganti 243. Miturut Menteri Pariwisata (MoT), jumlah kamar ing saindenging kesultanan tansaya 9.3% ing taun 2017 nganti 20,581, dene kasur mundhak saka 29,538 nganti 31,774.

Klik kanggo maca artikel lengkap babagan Oxford Business Group

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.