24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa Kabar Breaking Malaysia News Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Malaysia ngilangi acara Paralimpiade Dunia amarga 'anti-Semitisme rabid'

0a1a-208
0a1a-208
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Malaysia dicabut hak kanggo dadi tuan rumah Kejuaraan renang Paralimpik Dunia 2019 dening Komite Paralimpik Internasional (IPC) sawise negara kasebut nglarang para atlit Israel ora melu ing acara kasebut.

Muslim mayoritas Muslim nglarang para perenang Israel ora melu ing acara Juli, sing minangka acara kualifikasi kanggo Paralimpiade Tokyo taun 2020, ing 'solidaritas karo Palestina.'

Negara kasebut saiki wis dicabut hak hosting kanggo acara kasebut, sing dijadwalake ing Kuching antara tanggal 29 Juli nganti 4 Agustus, kanthi IPC ngumumake papan anyar bakal digoleki tanggal sing padha.

"Kabeh Kejuaraan Dunia kudu terbuka kanggo kabeh atlit lan negara sing layak kanggo bersaing kanthi aman lan bebas saka diskriminasi," ujare presiden IPC Andrew Parsons ing sawijining pernyataan sawise rapat dewan pamimpin IPC ing London, nglaporake Reuters.

"Nalika negara tuan rumah ora kalebu atlit saka negara tartamtu, amarga politik, mula kita ora duwe alternatif kajaba golek host Kejuaraan anyar."

Israel ngutuk larangan kasebut "ngisin-isini", lan ujar manawa keputusan kasebut disengkuyung dening "anti-Semitisme rabid" Perdana Menteri Mahathir Mohamad.

Menteri Luar Negeri Malaysia Saifuddin Abdullah ujar ing dina Rebo yen ora ana pesaing Israel sing diidini melu amarga negara kasebut nganggep Palestina "ditindhes" dening Israel.

"Kabinet uga mutusake manawa Malaysia ora bakal dadi tuan rumah acara liyane babagan Israel utawa perwakilane. Iki kanggo aku, keputusan kanggo nggambarake sikap pemerintah babagan masalah Israel, "ujare Abdullah.

Sawise ngetrapake keputusan Paralympic, juru bicara Kementerian Luar Negeri Israel Emmanuel Nahshon muji IPC, kanthi nyebutake langkah kasebut "kamenangan nilai-nilai amarga gething".

Bangsa-bangsa sing pengin dadi tuan rumah acara kasebut dijaluk ngutarakake minate tanggal 11 Februari. Parsons ing pratelan yen keputusan kasebut didhukung dening prinsip organisasi "inklusi".

"Gerakan Paralimpiade duwe, lan mesthi bakal, motivasi dening kepinginan kanggo nyurung kalebu, ora kalebu," jarene.

"Ora preduli saka negara-negara sing melu masalah iki, IPC bakal njupuk keputusan sing padha yen bakal ngadhepi kahanan sing padha karo negara liya."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov