24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Hak-hak manungsa Kabar Breaking Malaysia News Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Internet Halal? Browser web 'patuh syariah' diluncurake ing Malaysia

0a1aa
0a1aa
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Suite layanan Internet sing cocog karo Syariah pisanan ing donya diluncurake ing Malaysia - bebarengan karo browser, obrolan lan layanan sadaqah.

Startup Malaysia SalamWeb ngupayakake nggawe pengalaman web Halal kanggo umat Islam kalebu olahpesen, browsing lan warta, disaring liwat rating pangguna, supaya sesuai karo hukum Islam.

Kaya sing dielingake sapa wae sing wis cukup wektu ing Facebook utawa Twitter, media sosial modern meh ora bisa diarani lingkungan sing nyenengake kanggo wong-wong sing nyoba browsing miturut prinsip Islam sing ketat, sing nglarang favorit web kaya judi, pornografi lan perayaan. ngombé kakehan. Lan ing kene perusahaan anyar pengin nguntungake, nemtokake target ambisi kanggo nyekel pasar paling ora 10% saka 1.8 milyar Muslim ing donya.

"Kita pengin nggawe internet dadi papan sing luwih apik," ujare direktur direktur Hasni Zarina Mohamed Khan, miturut Bloomberg. "Kita ngerti manawa internet duwe sing apik lan sing ala, mula SalamWeb nawakake alat kanggo nggawe jendela iki sing ngidini sampeyan menyang internet kanggo ndeleng sing apik."

Program kasebut duwe sawetara fitur sing tujuane kanthi eksplisit "kanggo ngoptimalake cara urip Islam" kalebu para pandonga, kompas sing nuduhake Mekkah lan filter sing ngindhari bisnis sing gegandhengan karo alkohol lan daging babi. Iki minangka browser pisanan sing didhukung Dewan Pengawas Syariah Internasional sing tundhuk karo hukum Islam.

Nanging, proyek kasebut ora mung ditliti kanggo wong Islam. Sistem tandha-tandha lan pamilih adhedhasar pamrentah kaya Reddit yaiku "ningkatake nilai-nilai universal," ngelingake pangguna nalika nyedhaki konten sing ditandhani minangka kasar utawa apus-apus.

Amarga Facebook lan Google nambah pengawasan babagan masalah privasi lan keamanan, saringan keamanan pihak katelu bisa uga dadi akeh panjaluk.

Nalika SalamWeb kayane nawakake pengalaman sukarela kanggo mbantu pangguna browsing miturut kapercayane, gabungan Agama lan teknologi ora mesthi entheng. Nopember pungkasan, Indonesia ngluncurake aplikasi sing mbantu pangguna ngandhani pamrentah babagan wong sing nindakake "kapercayan sesat" sing ora diakoni negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov