Asosiasi Warta Breaking News Ghana Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Ghana nambah pariwisata santai

Pilih basa sampeyan

Miturut World Travel and Tourism Council (WTTC), belanja plancongan plancongan (mlebu lan domestik) ngasilake 66.5% saka PDB Langsung & Pariwisata ing taun 2017 (GHC6, 854.3mn) dibandhingake karo 33.5% kanggo belanja lelungan bisnis (GHC3, 455.2mn) . Pangeluaran lelungan santai dikarepake bakal tuwuh nganti 6.1% ing taun 2018 dadi GHC7, 272.1mn, lan mundhak 4.7% nganti GHC11, 486.8mn ing taun 2028. Belanja lelungan bisnis dikarepake bisa tuwuh nganti 2.3% ing taun 2018 dadi GHC3, 535.9mn, lan munggah 2.6% pa GHC4, 569.6mn ing taun 2028.

"Tuwuhing ekonomi sing terus-terusan ing pirang-pirang negara Afrika ndadekake minat sing luwih gedhe ing bawana kasebut saka perspektif pariwisata, nanging luwih apik yen manawa Ghana, utamane, wis kabukten dadi papan wisata plancongan," ujare Wayne Troughton, CEO spesialis keramahan global lan konsultasi pariwisata HTI Consulting.

"Ing pirang-pirang cara, iki ora nggumunake," ujare, "utamane ngelingi kaendahan alam lan garis pantai sing durung dirusak, warisan budaya lan sejarah uga keamanan politik relatif ing pamrentah anyar sing dipilih ing Desember 2016," ujare. "Nanging, ing jaman biyen, aset kasebut isih akeh diterangake dening pengunjung manca, akeh sing ngunjungi Ghana murni kanggo neliti kesempatan bisnis sing isih dadi salah sawijining ekonomi paling cepet ing donya."

"Nanging bedane saiki yaiku, kanthi sawetara prakarsa promosi sing ditindakake, pamrentah anyar negara kasebut nggawe dorongan khusus kanggo ndandani Ghana dadi tujuan pariwisata santai," jelas Troughton. "Proyek sing isih ana saiki, kayata terminal 3 sing mentas dibangun ing Bandara Internasional Kotoka lan upgrade dalan sing penting, uga bisa ngasilake luwih akeh."

Bubar uga, Bank Dunia nyetujoni fasilitas USD 40 yuta kanggo Proyek Pengembangan Pariwisata Ghana. Proyek kasebut bakal ningkatake penawaran sektor pariwisata ing tujuan sing dituju; macem-macem pengaruhe lan mbantu nambah kontribusi sektor pariwisata kanggo ekonomi Ghana. Proyek kasebut uga bakal ndhukung sektor penerbangan uga usaha mikro, cilik, lan menengah, sing bakal entuk manfaat saka akses luwih apik menyang pasar, penyediaan barang publik sing luwih apik ing tujuan pariwisata sing dituju, lan tenaga kerja sing trampil.

Iki minangka warta apik kanggo wilayah kasebut, lan utamane Ghana, amarga stabilitas politik lan wong sing grapyak. Sanajan ora ngalami insiden utama sing padha karo serangan ing Burkina Faso lan Côte d'Ivoire ing tetanggan ing 2016, langkah-langkah keamanan Ghana wis diperketat.

"Kemampuan kanggo narik modal pribadi luwih akeh lan njamin mbuwang infrastruktur sing tetep tetep dadi prioritas. Ngatasi rega rega dadi prioritas liyane, "jelas Troughton," saéngga Ghana dadi tujuan sing luwih terjangkau dibandhingake karo kanca-kanca Afrika. "

"Miturut riset sing bubar ditindakake dening HTI Consulting ing Ghana, nalika fokus kanggo ngerteni tingkat panjaluk hotel luang ing negara kasebut, Ghana isih durung bisa nggawe dalan ing pasar luang internasional, nanging ana panjaluk saka lokal , turis turis asing lan regional saya akeh, utamane yen kahanan ekonomi ing Afrika Kulon saya apik, "jarene.

"Sanajan data pariwisata kanggo Ghana isih ketinggalan jaman," jelas Troughton, "kira-kira 20% saka meh sayuta pengunjung ing Ghana, lelungan kanggo tujuan santai," jarene. "Sebagéan akeh pengunjung sing asale saka negara tanggane Nigeria, umume amarga Nigeria duwe tawaran winates ing babagan resort santai lan Ghana nawakake alternatif sing cedhak lan cedhak kanggo warga Nigeria sing duwe penghasilan menengah ndhuwur sing pengin liburan ngluwihi watese," dheweke nerangake. "Accra uga makili istirahat akhir minggu sing apik kanggo warga Nigeria sing pengin istirahat saka rame kutha sing luwih gedhe kayata Lagos, lan pembangunan gaya resor ing pantai utawa cedhak ibukutha luwih disenengi," jarene. "Mula, warga Nigeria minangka sumber panjaluk wengi kamar asing sing paling gedhe."

"Potensi ngembangake pariwisata luang iku penting," ujare Troughton. "Wis tambah akeh pasokan hotel sing berkualitas ing taun-taun pungkasan, amarga entuk sawetara jaringan hotel internasional kayata hotel Kempinski, hotel Gold Coast City bintang lima, lan Hotel Accra Marriott, sing ngetutake peserta internasional liyane kayata Mövenpick, Holiday Inn lan Golden Tulip. ”

Kajaba iku, properti Ramada saiki dioperasikake ing wilayah Pantai Coco, dene properti resor bintang lima bakal dikembangake udakara 90 menit saka Accra sajrone jangka wektu sing cendhak nganti medium. ” A Hilton saiki lagi dikembangake ing Ada Foah, nalika bubar uga Grup Marriott ngumumake pambukaan dijadwalake Protea Hotel dening Marriott Accra, Bandara Kotoka, hotel nomer loro merek ing Ghana lan Hotel Protea pertama dening Marriott ing ibukutha Accra.

"Tujuan sing disenengi kalebu Ada Foah (milih enclave pariwisata kanthi area sing dikhususake kanggo proyek pariwisata gedhe ing wektu cedhak) lan Wilayah Volta. Resor udakara rong jam perjalanan saka Accra, gerbang menyang negara kasebut, lan nawakake macem-macem hiburan kalebu pantai, kegiatan pantai, kolam renang, klub bocah, lapangan tenis. Saliyane ing ndhuwur, tujuan liyane sing populer yaiku Pantai Labadi ing Accra dhewe. ”

"Riset nuduhake manawa pendhudhukan resort iki mung udakara 60% lan investasi infrastruktur prasarana luwih gedhe, sing nawakake standar lan layanan internasional, minangka syarat utama kanggo tuwuh saka pasar asing ing mbesuk," ujare Troughton. "Afrika Kulon nawakake jarak sing cedhak karo Eropa lan kanthi investasi produk sing tepat, pangembangan infrastruktur lan pemasaran, bisa narik akeh permintaan, utamane sajrone musim salju ing Eropa.

Ghana saiki nggunakake 'Pusat Dunia' miturut Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya, Ibu Catherine Abelema Afeku sing ujar manawa perhatian anyar diwenehake menyang sektor pariwisata liwat kemitraan, pemasaran agresif, uga antar- komite menteri kanggo mesthekake yen kabeh pilar diangkat kanggo pembangunan sektor kasebut.

"Ghana katon cepet kanggo nggunakke kesempatan sing disedhiyakake dening fokus anyar ing pariwisata, lan amarga resort, hiburan, dalan lan prasarana udara terus ditingkatake, tambah akeh permintaan santai kanggo Ghana katon bakal dadi kasunyatan sing nyata lan nyata," ujare Troughton .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.