Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Mewah Warta Mecah Monako News Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Banjir para migran jutawan nyebabake krisis properti mewah ing Monaco

0a1a-233
0a1a-233
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kepala sekolah cilik Monako wis dadi daya tarik wong sing sugih banget kanggo nglindhungi dana saka pajeg, yaiku raja Albert Monako, Pangeran Albert II, sing menehi lampu ijo kanggo proyek pembangunan kutha lepas pantai.

Surga pajak sing paling kepenak ing donya duwe krisis properti mewah amarga kurang papan kanggo 2,700 jutawan pirang-pirang yuta, sing diarepake bisa ngrampungake ing sajrone sepuluh taun sabanjure.

Monako ukurane padha karo Taman Pusat New York lan pedunung udakara 38,000 kanthi mung siji saka limang Monegasque. Saklawasé 35 saka 100 warga Monaco kacarita minangka jutawan, kanthi kemungkinan gabung karo wong-wong mau saka saindenging jagad.

Lingkungan ekologis Portier Cove anyar diprakirake bakal nambah enem hektar (60 ewu meter persegi) menyang wilayah saiki Monako sing rong kilometer persegi. Tanah sing direklamasi kasebut bakal ngidini dibangun 120 omah mewah sing larang.

Biaya properti saiki ing Monaco udakara € 90,900 saben meter persegi lan mung nomer loro kanggo Hong Kong. Permintaan sing terus saya mundhak lan kekurangan pasokan sing abot wis ngasilake rega Monako "liwat atap," miturut Edward de Mallet Morgan, mitra perumahan super prima global ing agensi perkebunan sing berbasis ing London Knight Frank.

Proyèk iki dianggep penting kanggo tuwuhing mikrostat. Ora ana apartemen anyar sing didol taun kepungkur, miturut agensi statistik negara IMSEE, kaya sing dikutip dening Guardian.

Rencana sadurunge kanggo skema reklamasi sing luwih gedhe dibatalake amarga ana krisis finansial taun 2008 uga prihatin lingkungan. Bouygues, perusahaan konstruksi, melu proyek rong milyar dolar, janji ora bakal ana karusakan ing lingkungan.

Miturut perusahaan kasebut, kabeh spesies segara penting wis dipindhah menyang cadangan anyar kanthi terumbu karang Ponggawa dicithak 3D sing dipasang kanggo nduwe satwa.

Monaco minangka sing paling cilik ing swarga pajak, lan ora dikenani pajak penghasilan pribadi, pajak kekayaan utawa pajak penghasilan modal. Kanggo ndhaptar residensi Monaco, para pelamar kudu nuduhake manawa ana papan sing bisa dipanggoni, mbukak rekening bank Monako lan setor paling ora 500,000, lan manggon ing kepala sekolah paling ora nem wulan taun.

Negara kasebut nduweni omah opera, orkestra philharmonic, lan konser sajrone taun. Kajaba iku, Monaco dadi tuan rumah acara olahraga kayata tenis Monte Carlo lan Grand Prix Monaco F1.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov