24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments News Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Mantan Menteri Pariwisata ZImbabwe Dr. Walter Mzembi isih urip

Mzembi2
Mzembi2
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mantan Menteri Pariwisata lan Perhotelan kanggo Zimbabwe, Dr. Walter Mzembi diajak ngobrol eTurboNews Minggu wengi saka papan dununge ing Johannesburg sawise media sosial lan akeh sumber warta Zimbabwe lan Afrika Selatan nglaporake manawa dheweke ana ing rumah sakit Afrika Selatan lan kalah perang karo kanker nalika dini dina Setu.

Mzembi marang eTurboNews: ”Aku ngomong karo kowe saka swarga, nanging iki ora lucu. Putriku ing Eropa tangi karo kabar iki lan nyeluk aku gupuh. ”

Laporan media sadurunge sing ngaku mantan menteri Luar Negeri Walter Mzembi wis dilewatake wis dipecat minangka "omong kosong kosong" dening mantan sekutu politik G40, Profesor Jonathan Moyo.

Kahanan keamanan lan politik ing Zimbabwe kayane saya parah.

eTurboNews diajak Hon Job Sikala, anggota parlemen. Dheweke ujar: "Kita ora bisa terus urip kanthi primitivitas kanthi bisu. Minangka pengacara mbela 150+ tahanan politik, kalebu bocah sing umure 14 taun, pamrentah nggunakake pemerkosaan minangka metode penyiksaan. Wong-wong padha ilang ing kene. ”

Presiden Zimbabwe Emmerson Mnangagwa ngluncurake serangan diplomatik kanggo upaya nyritakake babagan crita kasebut nalika ana kutukan global sing dipicu dening clampdown sing mematikan dening tentara sawise demonstrasi 14 Januari nglawan kenaikan rega bahan bakar sing tajam.

Ing dina Jumuah, Amerika Serikat lan Perserikatan Bangsa-Bangsa nambah bobot marang panjaluk dening komunitas internasional supaya Mnangagwa mlebu tentara, sing dituduh mateni paling ora 12 wong lan nembak luwih saka 78 warga sipil. Miturut juru wicoro George Charamba, pimpinan Zanu PF dipeksa nyingkirake rally sing diarani "Matur Nuwun" sing dijadwalake kanggo Mt Darwin supaya bisa ngerti pimpinan regional babagan kahanan ing Zimbabwe sadurunge KTT Uni Afrika sing disetujoni kanggo Ethiopia sawetara dina 'wektu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.