News

Menteri keadilan Swiss kanggo nglawan "pariwisata pati"

ewert3-415x275
ewert3-415x275
ditulis dening editor

Wiwit taun 1942, Swiss dadi siji-sijine papan ing donya sing dudu warga sing bisa lunga lan golek pitulung kanthi sah kanggo mungkasi urip.

Print Friendly, PDF & Email

Wiwit taun 1942, Swiss dadi siji-sijine papan ing donya sing dudu warga sing bisa lunga lan golek pitulung kanthi sah kanggo mungkasi urip. Nanging bunuh diri sing dibantu wis dadi topik paling penting kanggo pamrentah Swiss bubar sawise panliten nuduhake akeh warga asing sing lelungan menyang negara Alpine kanggo njupuk nyawane dhewe kanthi pitulung saka organisasi Swiss pribadi.

Bubar Menteri Kehakiman Swiss Eveline Widmer-Schlumpf ngumumake manawa dheweke ngelingi manawa mbatesi hukum bunuh diri sing dibantu Swiss kanggo nyoba nyuda sing diarani "wisata pati."

"Dina iki, ana wong sing bisa teka ing Swiss lan esuke bisa bunuh diri kanthi bantuan saka salah sawijining organisasi bunuh diri sing dibantu. Iki kudune ora bisa ditindakake, "jarene.

"Udakara sepertiga saka 400 wong sing teka ing Swiss tilar donya ing taun 2007 yaiku wong asing saka Inggris Raya utawa Jerman, sing mbantu wong kanggo mateni awake dhewe meh ilegal," ujare Bernatto Stadelmann, wakil direktur Kementerian Kehakiman Swiss. ing Bern.

Swiss, bebarengan karo Belgia, Luksemburg, lan Walanda, dadi siji-sijine negara Eropa sing pejabat ora bakal ngukum wong-wong sing nulungi wong-wong sing lara parah bunuh diri. Ing Amerika Serikat, mung sah ing negara Oregon.

Kode Hukuman Swiss nyetujoni mbantu bunuh diri amarga alasan altruistik lan nganggep bisa mbantu bunuh diri minangka tindak pidana yen motif egois.

Klompok non-pemerintah ing Swiss nawakake program bunuh diri sing dibantu, kalebu organisasi kayata Exit, Ex-international, lan Dignitas.

Exit minangka asosiasi hak paling gedhe ing Swiss kanthi udakara 50,000 anggota miturut situs web kasebut, nanging mung Dignitas, sing duwe 2,000 anggota, sing nampani wong manca. Dignitas mbantu pasien saka luar negeri kanggo njupuk resep dosis pentobarbital, obat turu.

Pasien kudu ngonsumsi obat kasebut dhewe. Sing lara banget kanggo ngombe bisa nggunakake injeksi sing diinduksi dhewe utawa tabung liwat lambung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.