24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Olahraga Teknologi transportasi News Wire Plancongan

Airbus nggawe lomba pesawat listrik pertama

0a1a-30
0a1a-30
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Airbus ngumumake kemitraan global karo Air Race E, balapan pesawat listrik pertama ing donya sing bakal diluncurake ing seri perdana ing taun 2020.

Airbus minangka Mitra Pendiri Resmi Lomba Udara E. Kompetisi kasebut bertujuan supaya pangembangan lan adopsi mesin listrik sing luwih resik, luwih cepet, lan luwih maju kanthi teknologi sing bisa ditrapake ing kendaraan mobilitas udara kutha lan, pungkasane, pesawat komersial.

Air Race E bakal ngetutake format sing padha karo seri Air Race 1 sing populer ing olahraga sing dikenal minangka balap udara formula siji. Wolung pesawat listrik bakal langsung balapan langsung ing sirkuit 5 km sing sempit, mung 10 meter ing sadhuwure lemah, lan kanthi kecepatan luwih cepet tinimbang motor motor darat.

"Kita pengin menehi motivasi marang para produsen supaya nampilake teknologi ing spektrum sistem propulsi listrik lan komponen." ujare Grazia Vittadini, Kepala Teknologi Officer Airbus. "Kemitraan iki ngidini kita nduduhake komitmen kanggo tetep maju ing propulsi listrik lan ngembangake ekosistem anyar."

CEO Air Race E Jeff Zaltman ujar: "Kita ora bakal luwih seneng utawa luwih optimis kanggo sukses karo Airbus minangka Mitra Pendhiri Resmi. Kemitraan iki minangka tonggak penting ing evolusi tenaga listrik ing bidang penerbangan. Bebarengan, kita ngupayakake nggawe platform arus utama sing inovasi kanggo propulsi listrik bisa dikembangake, dipupuk, lan digawe luwih cepet. ”

Airbus bakal kerja bareng karo mitra Air Race E liyane, kalebu Universitas Nottingham. Universitas iki lagi nggawe pesawat balap prototipe sing didukung karo motor listrik, baterai, lan sistem elektronik listrik terintegrasi. Pesawat kasebut bakal mbantu mbentuk model lan aturan balapan Air Race E sing diresmekake ing taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov