24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja News Pariwisata News Wire Plancongan

Visa Pariwisata Kamboja bisa uga ditipu

Kamboja-visa
Kamboja-visa
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pengunjung sing njaluk e-visa kanggo Kamboja dieling-eling mriksa situs web Kementerian Luar Negeri Kamboja lan Kerjasama Internasional Kamboja. Ana situs web palsu sing dipromosikan lan turis kelangan dhuwit kanggo penipu.

Menteri kasebut ngelingake supaya mung nggunakake situs web resmi kaya ing kana.

Situs web bogus kalebu cambodiaimmigration.org, sing dikenani biaya $ 300 kanggo turis sing ora curiga - ngakoni bisa entuk e-visa kanggo pengunjung Kerajaan.

Salah sawijining warga negara Inggris ngeluh marang Kedutaan Besar Kamboja ing London babagan biaya e-visa sing gedhe banget sawise dheweke dikenani biaya $ 90 dening situs web kaya ngono, sing luwih gedhe tinimbang rega menteri kasebut. Miturut kementerian, aplikasi e-visa kanggo turis kudu digawe ing evisa.gov.kh. E-visa sah telung wulan lan regane $ 36.

Menteri kasebut ngluncurake surat ing 2017 sing ujar manawa wis nemokake 17 situs web sing ngapusi adol e-visa menyang turis kanthi rega sing luwih saka biaya nyata ing situs web kementerian kasebut.

Tho Samnang, pejabat ing Departemen Hukum lan Konsulat ing Kementerian Luar Negeri, marang media lokal manawa sing ana ing situs web palsu nggunakake sistem canggih kanggo ngapusi pangguna.

Nalika pelamar ngetik tembung "Kamboja" lan "e-visa", browser nuduhake situs web palsu sing wis mbayar kanggo ditampilake dhisik ing asil, jarene. Kanthi pelamar ora ngerti situs kasebut palsu, dheweke ndhaptar, ngrampungake formulir banjur ngirim pambayaran.

Anggota staf perusahaan pariwisata Phnom Penh ujar manawa dheweke ora ngerti situs web sing nawakake e-visa, ujar mung Menteri Luar Negeri lan situs web resmi sing bisa menehi komentar babagan kahanan iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.