Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor News tanggung jawab Warta Breaking Sri Lanka Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News

Cinnamon Lodge Habarana saya dhuwur

Cinnamon-Lodge-Habarana
Cinnamon-Lodge-Habarana
ditulis dening editor

Cinnamon Lodge Habarana minangka resor bintang 5 sing tentrem ing alam sing ana ing tengah Segitiga Budaya Sri Lanka

Globe Green negesake maneh Cinnamon Lodge Habarana ing wulan Januari taun iki kanthi resor entuk skor kepatuhan dhuwur yaiku 86%.

Pak Arosha Pananwala, Manajer Umum ing resor kasebut ujar, "Kita, ing Cinnamon Lodge Habarana, seneng banget ngumumake manawa kita wis dianugerahi Sertifikasi Green Globe kanggo taun iki. Kita dihormati nyekel sertifikasi sing prestisius, akreditasi global kanggo peningkatan kinerja, sing dirancang khusus kanggo industri pariwisata lan pariwisata. Prestasi kasebut negesake reputasi sing ora bisa dibantah ing nyedhiyakake layanan berkualitas tinggi kanggo para pelanggan lan ningkatake kinerja sing selaras karo standar global. Aku pengin matur suwun karo staf lan tim ing Cinnamon Lodge Habarana kanthi penghargaan sing apik iki lan dhesek supaya terus kinerja sing apik sing bakal ningkatake merek kanthi luwih dhuwur. "

Manajemen lan staf ing resor kasebut ngupayakake babagan upaya keberlanjutan kanthi sukses.

Manajemen banyu minangka salah sawijining prestasi paling apik sajrone 12 wulan kepungkur. Ing pungkasan 2017/18 - Cinnamon Lodge entuk 21% taun pangurangan banyu ing sumber alam. Audit banyu uga ditindakake ing 2017/18 kanggo ngenali wilayah sing bisa digawe tabungan banyu lan rekomendasi saiki lagi dileksanakake. Rencana wis kasedhiya kanggo nginstal pembates aliran ing kabeh kamar tamu supaya aliran moderat adhedhasar standar sing wis ditemtokake.

Daur ulang limbah banyu uga katon apik. Minangka rata-rata saben wulan, 52% total banyu sing digunakake daur ulang liwat pabrik perawatan pembuangan limbah (STP). Salajengipun, TPA dikurangi 7% lan tilas karbon properti dikurangi 6% saben tamu wengi ing 2017/18.

Resor kasebut ngetrapake sawetara prakarsa kalebu cahya sing luwih hemat energi, sing njamin pengurangan panggunaan energi. Ing 2017/18, 300 bolam CFL diganti dadi LED ing area tamu lan 20 unit AC konvensional diganti karo unit AC inverter. Energi sing bisa dianyari uga digunakake karo panel surya sing digunakake kanggo dadi panas banyu.

Pengalaman kuliner organik Sri Lankan ing Cinnamon Lodge, Habarana

Cinnamon Lodge saiki nawakake para tamu pengalaman kuliner anyar sing organik lan asli Sri Lanka. Didhasarake ing pondokan pondhok sing aneh lan tradisional resor, pengalaman dhahar organik anyar wis ditata khusus kanggo para tamu lokal lan internasional lan bakal ngidini dheweke ndeleng teknik teknik masak tradisional lan metode persiapan, conto macem-macem masakan Sri Lanka lan roso lan sinau luwih lengkap babagan teknik tani lokal. Resor iki ngoperasikake peternakan organik kanthi wiyar, sing ngasilake macem-macem woh-wohan lan sayuran, uga beras, susu, lan madu.

Tim Ijo ing properti kasebut wis nggawe sistem kompos sing sukses. Kompos kalebu sampah kebon sing dikoleksi saka Cinnamon Lodge Habarana bebarengan karo pupuk peternakan lan digunakake kanggo pupuk jamu lan sayuran organik ing resor. Resor kasebut wiwit nyediakake kompos kanthi ton lan akeh traktor kanggo para pembeli, saengga nyuda panggunaan pupuk kimia ing kebon lan peternakan. Paket kompos uga didol kanggo pengunjung lan tamu.

Globe Ijo minangka sistem kesinambungan ing saindenging jagad adhedhasar kriteria sing ditampa internasional kanggo operasi lan manajemen berkelanjutan bisnis pariwisata lan pariwisata. Operasi kanthi lisensi saindenging jagad, Globe Ijo adhedhasar ing California, USA lan dituduhake ing luwih saka 83 negara.  Globe Ijo minangka anggota Afiliasi saka Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO). Kanggo informasi, bukak greenglobe.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.