Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments Warta Industri Rapat rapat News wong Warta Breaking Polandia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Industri pariwisata: Ngatur pertumbuhan pariwisata berkelanjutan ing Eropa

0a1-3
0a1-3
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Delegasi ing Konferensi Ngatur Pertumbuhan Pariwisata Berkelanjutan ing Eropa, sing diatur minggu iki dening Komisi Perjalanan Eropa (ETC), diadhepake panjaluk supaya entuk keseimbangan antara kebutuhan industri pariwisata, wisatawan, komunitas lokal lan lingkungan yen dheweke kudu sukses saiki lan mbesuk. Yaiku tantangan sing ditemtokake dening Robert Andrzejczyk, Presiden Organisasi Pariwisata Polandia, nalika menehi sambutan. Konferensi ETC, sing dianakake ing Kutha Krakow sing bersejarah, dianakake kerja sama karo Organisasi Pariwisata Polandia lan nyedhiyakake forum kanggo para rawuh kanggo ngrembug babagan pendekatan inovatif babagan cara ngatur pertumbuhan pariwisata berkelanjutan.

Ngomong sadurunge konferensi kasebut, Direktur Eksekutif ETC Eduardo Santander negesake manawa "tujuan konferensi iki yaiku mbahas sebab-sebab lan akibat saka overtourisme ing Eropa uga kanggo ngrampungake sawetara mitos lan salah paham babagan istilah kasebut. Kelestarian jangka panjang ing Eropa mbutuhake keseimbangan antara kelestarian ekonomi, sosial budaya, lan lingkungan. Kita pengin nyorot praktik paling apik lan ngevaluasi macem-macem pendekatan sing bisa uga migunani kanggo macem-macem tujuan. "

Luwih saka satus ahli utama saka organisasi pemasaran tujuan, sektor swasta, intelijen perjalanan lan akademi mbahas macem-macem tantangan sing diadhepi sektor pariwisata: pengaruhe kanggo lingkungan lan urip lokal lan watesan pertumbuhan.

Nyetel nada kanggo dina iki, tuturan utama Anna Pollock fokus ing janji pariwisata regeneratif, ing ngendi dheweke negesake ide pariwisata liwat pendhidhikan komunitas, keterlibatan lan pemberdayaan. Menarik, Anna negesake 'patang langkah menyang tujuan sing apik': Dadi Sadar; Tanggung jawab; Kolaborasi; lan Nyambung.

Para pamiarsa ing dina kasebut diwenehi asil panelitian pinunjul dening Olivier Henry-Biabaud saka TCI Research, sing fokus ing konsep overtourism lan mitos ing sekitare. Miturut riset TCI, overtourism lan efek sing ana gandhengane terus nyebabake industri pariwisata lan pariwisata, nanging masalahe biasane ora tuwuh dhewe, nanging cara pariwisata bisa dikelola minangka bagean integral saka perencanaan kutha.
Sajrone diskusi panel pisanan ing dina iki, pengaruh lan konsekuensi saka pertumbuhan pariwisata sing ora lestari ing Eropa wis dibahas kanthi dawa. Para pamirsa krungu saka Sara Mair Bellshaw saka Universitas Highlands lan Kepulauan lan Paul Peeter saka Universitas Breda sing menehi sumbangan kanggo diskusi karo evaluasi dampak lingkungan pariwisata, utamane ing deso. Kapabilitas padesan sing kurang bisa nyedhaki jumlah pengunjung sing saya akeh uga ndadekake dheweke bisa rame banget.

Panel kapindho njupuk sudut pandang sektor swasta kanggo debat lan ijolan ide babagan cara ngenali solusi lan strategi sing bisa ditindakake kanggo ngatur pertumbuhan pariwisata berkelanjutan. Nikos Mertzanidis saka Asosiasi Internasional Cruise Lines, Natasha Mytton-Mills saka Airbnb lan Sara Pastor saka ADARA melu debat industri babagan peran lan tanggung jawab sektore ing arsip pangembangan pariwisata berkelanjutan ing Eropa kanthi keseimbangan antara pertumbuhan ekonomi, dampak lingkungan lan nilai sosial.

Nggayuh tantangan ing ngarep kanggo industri pariwisata, semangat kerja sama dhuwur banget ing dina kasebut, karo kabeh pamiarsa setuju manawa ana kolaborasi luwih lanjut kanggo ngatur pertumbuhan pariwisata berkelanjutan. Mratelakake panemume iki sawetara jajak pendapat sing dianakake sedina muput, kanthi umume para peserta rumangsa yen tujuan ing Eropa siyap ngadhepi tantangan kasebut, nanging isih akeh kerja lan kerja sama kanggo kabeh pihak sing terlibat: produsen kebijakan, industri, tujuan lan warga.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov