Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Filipina Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Filipina target 8.2 yuta turis ing taun 2019

0a1a-113
0a1a-113
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Filipina nampani 7,127,168 pengunjung manca negara ing taun 2018, lan Departemen Pariwisata Filipina ujar manawa targete 8.2 yuta taun iki.

Departemen wis sumpah bakal ngilangi rekor taun lalu kanggo jumlah turis asing sing ngunjungi negara kasebut.

Sekretaris Pariwisata Bernadette Puyat ujar manawa target kasebut bisa dicapai amarga tonggak sejarah taun kepungkur kedadeyan sanajan ditutup tujuan utama negara kasebut lan ganti kepemimpinan departemen kasebut.

"Nalika nggawe budaya pariwisata berkelanjutan, kita wis nemoni sawetara tantangan kanggo nuwuhake pergeseran paradigma ing papan-papan sing populer ing endi praktik-praktik sing ora berkelanjutan dadi operasi normal saben dina," ujare menyang Arab News.

"Nanging matur nuwun sanget," rehabilitasi pulau Boracay "miwiti gerakan nasional supaya luwih sadar lingkungan kita," jarene.

Iki menehi inspirasi lan kekuwatan kanggo komunitas lokal supaya tujuane luwih resik lan lestari, dene pamrentah fokus kanggo njaga keanekaragaman hayati lan kapasitas papan wisata, ujare Puyat. "Iki mesthi padha karo pengalaman sing luwih apik kanggo turis," jarene.

Ditakoni kepiye Departemen Pariwisata ngrencanakake njaga pertumbuhan, Puyat ujar: "Kita bakal nindakake pemasaran lan promosi kanthi cepet kanggo njaga pertumbuhan pasar utama, kanthi nambah kesadaran babagan tujuan sing apik ing negara kasebut ing pasar berkembang."

Taun iki, departemen kasebut dadi tuan rumah rong acara penerbangan utama, Rute Asia lan CAPA Asia Aviation, kanggo njelajah rute anyar lan kesempatan pangembangan kanggo lelungan sing luwih lancar lan luwih cepet menyang lan saka negara kasebut.

Iki, ujare Puyat, minangka bagean saka upaya kanggo nambah upaya Filipina dadi pusat penerbangan Asia.

Acara-acara mbesuk iki bakal nampilake Bandara Internasional Mactan-Cebu sing nembe dikembangake, lan bakal ningkatake jaringan internasional lan pariwisata lokal, ujare. "Kabeh sistem kanggo rong acara penerbangan utama iki," jarene.

Liwat kaloro acara kasebut, industri penerbangan Filipina ngarep-arep tambahan kapasitas lan prasarana ing taun-taun ngarep, tambah Puyat.

Awal taun iki, Departemen Lingkungan lan Sumber Daya Alam nyebabake upaya pamrentah kanggo rehabilitasi Teluk Manila, padha karo sing ditindakake ing Boracay.

Teluk Manila kondhang amarga srengenge srengenge sing misuwur ing saindenging jagad, nanging nganti pirang-pirang taun, iki dadi salah sawijining teluk sing paling reged ing Asia. Sekretaris Lingkungan Roy Cimatu nggambarake minangka "cesspool sing digedhekake."

Kanggo mulihake kahanan teluk sing murni, pamrentah ing wulan Januari ngluncurake operasi pembersihan gedhe.

Ditakoni manawa rehabilitasi bakal mbantu narik luwih akeh pengunjung, Puyat ujar: "Nyatane wis ana." Dheweke nambah: "Suwe banget, pesisir teluk kasebut kebak sampah. Saiki sampeyan bisa nemokake akeh turis. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov