24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Investments Myanmar Breaking News Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Nusantara New Island Paradise Mergui: Bukaan eco-resort mewah

Myra
Myra
ditulis dening editor

Resor sing apik lan apik. Awei Pila, bubar wis dibukak ing kepulauan tropis Mergui, ing pesisir kidul Myanmar lan Thailand, nawakake pamisahan eksklusif lan kenyamanan mewah tanpa alas kaki ing lokasi sing durung diresiki.

Resor mewah bintang 5, kanthi 24 villa tenda ing sadawane bukit pasir kanthi kranjang pasir 600 m panjang, minangka siji-sijine akomodasi ing pulau sadurunge sing durung maju, ing kepulauan misterius sing sadurunge ora bisa ditrapake kanggo puluhan taun.

Diadegake dening perusahaan turisme turisme Myanmar, Memories Group sing uga duwe Balon liwat Bagan lan Burma Boating, uga hotel butik ing Yangon, Loikaw, Mawlamyine lan Hpa'an, Awei Pila nampa tamu pertamane bubar. Manajer Umum, Jon Bourbaud, ujar manawa resor pantai lan alas tujuane nawakake kemewahan mewah sing unik, menehi tamu resor eksklusif sing nyaman lan njaga keseimbangan ekosistem pulau kasebut.

Pusat resor iki minangka area resepsi utama kanthi kolam tanpa wates sing menehi pemandangan kaya ngimpi ing segara karang sing alus nganti tekan segara sing asri ing Segara Andaman.

Resor kasebut nampilake tenda kain gaya 'yurt' sing sumebar ing saindenging alas hutan tropis, sing ana ing platform sing dibangun kanthi area lungguh lan ruang mandhi alas udan menehi tamu meh 60 meter persegi ruang pribadi. Kipas langit-langit sing apik, AC sing didhelikake, speker Bluetooth, lan kulkas minibar nyedhiyakake kenyamanan ekstra, sanajan angin segara, panggunaan bahan alami, produk spa serai, lan pemandangan pasir lan segara menehi tamu istirahat alam lan revitalisasi.

Detoks digital uga kasedhiya, tanpa jangkoan telpon seluler sing kasedhiya ing saindenging Nusantara, sanajan resor kasebut nyedhiyakake wifi liwat satelit lan duwe sistem telpon dhewe. Awei Pila duwe komitmen kanggo dadi resor ijo, kanthi macem-macem inisiatif eko kalebu panel surya kanggo ngasilake listrik, banyu saka musim semi alami, sunscreens lan lotion sing ramah terumbu karang, lan sedotan kertas ing bar kasebut.

Ahli biologi kelautan Resor Marcelo Guimaraes, Duta Pledge Bebas Plastik kanggo Myanmar, ujar manawa resor kasebut digunakake kanthi 100% gratis plastik, kanthi tamu diwenehi botol aluminium sing bisa diisi ulang. "Siji-sijine tapak sing pengin digawe yaiku nalika mlaku-mlaku ing pesisir sing sepi iki."

Uga Pantai Utara utama kanthi pantai renang sing apik, papan ndhelik tropis duwe teluk lan teluk cedhak kanggo snorkeling, dayung, lan kayak, kanthi pilihan kanggo nyilem luwih adoh. Guimaraes wis ngembangake kegiatan lahan lan banyu sing ramah lingkungan kanggo tamu, uga nganalisa terumbu pulau lan bakau kanggo ngenali spesies lan ngupayakake cara kanggo nyengkuyung konservasi lan perlindungan, kalebu karo nelayan Moken lan Burma.

Klompok semi-nomadis segara Moken, sing wis kumpul lan dipakani ing klompok pulau wis pirang-pirang abad, duwe pamukiman cilik ing sak teluk 45 menit mlaku-mlaku saka resor, dene ing jejere dusun kasebut minangka desa nelayan lan pedagang Burma sing luwih gedhe . Perikanan sing ora diatur, kalebu panggunaan dinamit kanggo nelayan 'blast' lan perburuan ilegal lan penyelundupan segara kanggo didol menyang Thailand lan negara-negara Asia liyane tegese sawetara spesies iwak wis dikurangi. Ing ngarep resort ana taman terumbu karang kanggo mulihake karang lan nggawe luwih akeh habitat iwak.

Entri menyang Nusantara Mergui pancen diwatesi nganti pertengahan taun 1990an nalika ana sawetara kapal nyilem liveaboard mlebu wilayah kasebut, sing cedhak karo tapel wates Thailand karo Myanmar. Ing sawetara taun kepungkur, pamrentah Myanmar ngidini sawetara pulau bisa dikembangake kanthi resor skala cilik sing duwe pengaruh kurang, sanajan biaya royalti taman laut nambah biaya kanggo nyedhiyakake kabeh layanan lan fasilitas kanggo para tamu sing cerdas.
Udakara 150 menit kanthi prau cepet saka plabuhan gerbang Kawthaung menyang Awei Pila, tamu teka saka bekas ibukota Myanmar Yangon utawa ngliwati muara kali sing amba saka kutha Ranong Thailand, cedhak Phuket.

Resor iki dibukak sacara musiman, wiwit wulan Oktober nganti Mei, ing sanjabane mangsa rendheng. Awei Pila, sing bakal narik kawigaten para pasangan, kanca lan sing ngupaya papan sing apik banget saka akeh wong kanthi pesisir lan koktail sing sepi nalika srengenge surup, saiki nawakake paket bulan madu kabeh telung wengi ing ngarepe Valentine, saka $ 1690
Bandara Kawthaung bisa uga dianyari mengko supaya bisa njupuk penerbangan saka Thailand lan ing Asia liyane. Layanan pesawat sing ora bisa dipercaya antara Yangon lan Kawthaung tegese para tamu disaranake nginep ing Kawthaung, ing wayah surup bintang Victoria Cliff bintang 4, regane $ 73) utawa Grand Andaman sing lagi direnovasi 5 bintang regane $ 85), mapan ing sisih ngarep Kawthaung ing sawijining pulau.

Tamu kanggo Awei Pila butuh e-visa (https://evisa.moip.gov.mm)
kanggo Myanmar, sing gampang dipikolehi sadurunge udakara US $ 50.

Informasi liyane: aweipila.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.