24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Investments Warta Breaking Maladewa Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Mantan presiden Maladewa Gayoom dicekel amarga tindak pidana pariwisata

gayoon
gayoon
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Penyidik ​​Maldives nemokake $ 1 yuta kanggo mantan presiden Abdulla Yameen Abdul Gayoom akun bank miturut omongane uwong sing ana gandhengane karo kesepakatan kanggo nyewa pulau-pulau umum kanggo pangembangan pariwisata ing Maladewa.

Abdulla Yameen Abdul Gayoom minangka presiden Maldives kaping 6 wiwit 2013-2018. Dheweke metu saka kantor tanggal 17 November 2018, sawise kalah ing pemilihan nalika kepengin 5 taun maneh. Dheweke dadi anggota Partai Progresif. Dheweke dadi Menteri Pariwisata lan Penerbangan Sipil ing taun 2008 dadi presiden Maumoon Abdul Gayoom.

Ing 2015 dheweke pidato ing Rapat gabungan kaping 27 Komisi UNWTO kanggo Asia Wétan lan Pasifik dianakaké ing Maldives Bandos Island Resort and Spa tanggal 3-5 Juni.

Ing tanggal 28 September 2015, jeblugan ana ing kapal pesiar 'Finifenmaa' nggawa Yameen lan garwane bebarengan karo pejabat pamrentah saka pulau bandara Hulhulé nalika arep dermaga ing jeti presiden, Izzuddeen Faalan ing Malé. Yameen lolos, nanging wanita kaping pisanan, asisten presiden, lan pengawal kasebut cilaka. Wanita kaping pisanan ngalami patahan minor ing tulang punggung lan dirawat ing rumah sakit.

Wingi-wingi Yameen dikenani tuduhan pencucian dhuwit amarga tuduhan terlibat ing penggelapan dana Maldives Marketing and Public Relation Corp.

Polisi ujar manawa para peneliti nemokake $ 1 yuta ing akun bank Yameen sing diduga gegandhengan karo kesepakatan kanggo nyewa pulau-pulau umum kanggo pangembangan pariwisata ing Maladewa, sawijining kepulauan Samudera Hindia sing misuwur amarga resor mewah.

Presiden Ibrahim Mohamed Solih uga nundha rong menteri Kabinet Ahmed Maloof lan Akram Kamaludeen udakara $ 33,000 sing diduga ditemokake ing saben akun saka kesepakatan pangembangan resor sing padha.

Jaksa negara Aishath Mohamed ujar manawa dokumen nuduhake manawa Yameen nyoba pengaruhe para saksi lan menehi dhuwit kanggo ngowahi pratelan kasebut.

Rujuk karo pernyataan kasebut, Hakim Hakim Ahmed Hailam mrentah Yameen supaya ditahan nganti rampung sidang.

Puluhan mungsuh politik Yameen kalebu seduluré, Maumoon Abdul Gayoom dipenjara sajrone jabatane Yameen sawise sidhang sing dikritik amarga ora duwe proses sing tepat.

Mantan presiden liyane, Mohamed Nasheed, sing nate ngunjara setaun ing pidana terorisme ing sangisoré Yameen sadurunge menang suaka politik ing Inggris, bali menyang Maladewa sawise dikalahake Yameen. Pengadilan Tinggi mbatalake ukum kasebut ing wulan November.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.