24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Anggota parlemen: Larangan laptop ing kokpit pesawat

000ss_79
000ss_79
ditulis dening editor

WASHINGTON - Anggota parlemen nyoba nglarang panggunaan laptop komputer lan piranti elektronik liyane ing kokpit maskapai kanggo nyegah kedadeyan liyane kaya pesawat Northwest Airlines sing liwat

Print Friendly, PDF & Email

WASHINGTON - Anggota parlemen nyoba nglarang panggunaan laptop komputer lan piranti elektronik liyane ing kokpit maskapai kanggo nyegah kedadeyan liyane kaya pesawat Northwest Airlines sing ngatasi Minneapolis kanthi jarak 150 mil.

Sen. Byron Dorgan, ketua subkomite penerbangan, ujar ing sawijining wawancara manawa stafnya ngatasi RUU sing bakal diajokake kira-kira seminggu. Dheweke ujar manawa dheweke kaget ngerti sawise insiden 21 Oktober sing Administrasi Penerbangan Federal ora nglarang pilot nggunakake laptop, pamuter DVD, pamuter MP3 lan piranti liyane sajrone pesawat kajaba kurang saka 10,000 kaki nalika pesawat kasebut mbukak utawa ndharat. .

Kaloro pilot Flight Northwest Flight 188 kasebut marang peneliti ing Papan Keselamatan Transportasi Nasional manawa dheweke ora ngelingi upaya bola-bali pengontrol lalu lintas udara lan para operator maskapai penerbangan kanggo ngubungi dheweke amarga lagi nggarap program penjadwalan kru anyar ing laptop. Pesawat sing nggawa 144 penumpang kasebut ora komunikasi karo sapa wae ing lapangan suwene 91 menit, nyebabake militer siyap jet tempur kanggo diluncurake lan ruang situasi Gedung Putih kanggo menehi peringatan marang pejabat senior Gedung Putih.

Pesawat kasebut nggedhekake tujuan sing dituju Minneapolis sadurunge pilot diwenehi tandha babagan kahanane dening pramugari. Nalika semana, pesawat liwat Wisconsin.

"Saiki kita ngerti paling sethithik manawa penerbangan iki bisa kedadeyan lan kudu ana pangerten sing luwih jelas dening kabeh wong ing kokpit yen ana standar nasional sing bakal nglarang iki lan dheweke kudu nganggep serius," ujare Dorgan, DN.D.

Delta Air Lines, sing entuk Northwest taun kepungkur, duwe kabijakan nglarang panggunaan laptop pribadi dening pilot nalika mabur. Maskapai kasebut nundha loro pilot kasebut - Timothy Cheney saka Gig Harbor, Wash., Kapten kasebut, lan Richard Cole saka Salem, Ore., Petugas pertama - ngenteni penyelidikan. FAA wis mbatalake lisensi pilot, lan NTSB nyelidiki panyebab kedadeyan kasebut.

Dorgan ujar manawa dheweke ngarepake usulan kasebut pungkasane bakal dibentuk dadi tagihan penerbangan sing luwih gedhe sing ditundha sadurunge Senat. Dheweke uga ujar manawa ora ngarepake oposisi kanggo langkah kasebut.

Sen. Robert Menendez, DN.J., uga ujar manawa pengin nggawe undang-undang kanggo nglarang pilot nggunakake laptop lan piranti pribadi liyane sajrone pesawat, lan sawetara senator liyane ujar manawa dhukungan kanggo larangan kasebut dirungokake minggu kepungkur.

Dorgan ujar manawa tagihane bakal nggawe pengecualian kanggo "tas penerbangan elektronik" - laptop sing ngemot alat navigasi sing diterbitake menyang pilot dening sawetara maskapai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.