24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Kabar Breaking Malaysia News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kampanye neng Malaysia target 30 juta turis ing taun 2020

0a1a-258
0a1a-258
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kanthi total 25.8 yuta turis internasional sing teka ing Malaysia ing taun 2018, rencana pangembangan ambisius negara isih mbutuhake luwih akeh para pengunjung ing papan sing endah, nyenengake lan nyenengake iki ing wektu sing cedhak.

Karo kampanye Visit Malaysia 2020 dienggo, Menteri Pariwisata lan Budaya Malaysia nargetake jumlah kedatangan 30 juta lan kuitansi turis RM100 milyar (€ 21.66 milyar) ing taun 2020.

"Aku yakin keunikan budaya Malaysia minangka asil gedhe kanggo pasar Eropa," ujare Mohamaddin Bin Haji Ketapi, Menteri Pariwisata, Seni lan Budaya kanggo Malaysia, nambah, "Kaya sing sampeyan ngerteni, Malaysia minangka budaya budaya sing akeh pengaruh saka Etnis Melayu, Tionghoa lan India, uga saka Eropa, Arab lan Nusantara Melayu. Iki nyebabake warisan sing campuran nanging harmoni sing diwujudake ing arsitektur, sandhangan, basa, masakan lan aspek-aspek liyane Malaysia. "

Kontribusi Ekonomi Pariwisata ing Malaysia

Jumlah karyawan sing melu sektor pariwisata Malaysia mundhak dadi 3.4 yuta ing 2017 saka 1.5 yuta ing taun 2005. Pakaryan ing industri pariwisata nyumbang 23.2% kanggo total tenaga kerja ing taun 2017 (2005: 15%). Umume proyek ing industri pariwisata yaiku ing industri perdagangan eceran (33.7%) lan layanan porsi panganan & minuman (32.3%).

Pariwisata uga penting ing Malaysia amarga bisa nguatake komunitas lokal kanthi ekonomi. Minangka Program Homestay Malaysia minangka conto, nawakake warga desa lokal kanggo melu nawakake pengalaman homestay asli kanggo turis. Ing 2017, bathi sing digawe saka program kasebut udakara RM27.6 yuta (eds: € 5.98m).
Statistik nuduhake manawa ing taun 2018, ana 372,475 wisatawan (lokal lan manca negara) melu program homestay ing saindenging negara.

Malaysia minangka tujuan wisata sing beda-beda sing nawakake obyek wisata kelas internasional, kalebu alam, blanja, petualangan, pulau lan pantai, uga akeh acara internasional, sing menehi pilihan sing apik kanggo para pengunjung. Kajaba iku, negara kasebut uga dadi tujuan utama pariwisata kesehatan lan acara MICE.

"Tagline 'Malaysia, Sejatine Asia' wis nggawe kamulyan kanggo mbedakake macem-macem tujuan", jarene Menteri. "Warta iki nyatakake manawa Malaysia minangka kaleidoskop adat istiadat, agama, tradhisi, festival, warisan, seni lan kerajinan, lan masakan wong-wong Melayu, Tionghoa, India, lan macem-macem klompok etnis sing terus narik minat para pengunjung saka kabeh jagad. ” Merek "Malaysia, Sejatine Asia" terus nganti saiki kanggo nyedhiyakake keunikan Malaysia.

Pangembangan Anyar Saiki

Perkembangan mbesuk kayata Pantai Desaru ing Johor, lan Impression City Melaka, yen wis rampung, bakal narik minat maneh ing Malaysia.

"Kita ndeleng industri kasebut semangat karo mbukak merek properti hotel sing misuwur ing kene," jarene Menteri, lan nambahake, "Sawetara merek hotel mapan wis pisanan mlebu ing Malaysia bubar, sawetara uga wis siyap mlebu pasar mbesuk. Kita seneng manawa merek kayata Double Tree, Hilton, Marriot, Anantara, Westin, Mercure, Sheraton, W, St. Regis, Four Seasons, Hyatt lan liya-liyane ndeleng nilai Malaysia kanggo ekspansi bisnis lan investasi. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov