Airlines Airport Breaking Malaysia News Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News transportasi News Wire Plancongan

Air Asia nggawe dana modal ventura global

Pilih basa sampeyan
AirAsia_2
AirAsia_2
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Lambang usaha digital AirAsia, RedBeat Ventures, ngumumake nggawe dana modal usaha global, RedBeat Capital, bebarengan karo kemitraan strategis karo 500 Startup, akselerator startup lan perusahaan modal ventura utama sing mapan ing San Francisco.

RedBeat Capital dirancang kanggo ndhukung startup tahap pasca wiji, investasi ing startup sing bisa diukur sing pengin mlebu utawa nggedhekake Asia Kidul-Wétan, kanthi fokus tartamtu ing:

  • Lelungan lan gaya urip
  • Logistics
  • Teknologi keuangan

RedBeat Capital uga bakal nandur modhal ing pambisakake digital kanggo ndhukung vertikal kasebut kayata intelijen buatan, internet samubarang lan keamanan siber.

Kanthi didhukung saka Wong Asia maskapai biaya murah paling gedhe dening penumpang, kanthi 90 yuta tamu saben taun diterbitake, RedBeat Capital bakal duwe basis San Francisco, entuk akses menyang 500 aliran transaksi Startup, lan sawetara lulusan lan ide program akselerator sing paling digayuh ing donya.

Portofolio 500 Startup saiki kalebu 2,210 perusahaan lan luwih saka 5,000 pendiri ing 74 negara - kalebu 10 unicorn kayata Twilio, SendGrid, Credit Karma, Canva lan Grab, uga 66 perusahaan liyane sing regane larang US $ 100 yuta. RedBeat Capital uga bakal ngupayakake investasi ing 500 perusahaan portofolio Startup.

“Bakat kalebu universal lan akeh ing kabeh pelosok jagad, utamane ing Asia Kidul-Wétan, "Ujare Christine Tsai, CEO saka 500 Startup. “Apamaneh, wilayah iki duwe pangguna internet luwih akeh tinimbang AS, sing menehi kesempatan gedhe kanggo para pengusaha. Nduwe titan industri kaya AirAsia sing nggawe jembatan karo Silicon Valley liwat kemitraan karo 500 iku apik banget kanggo para pemula, sing umume duwe ambisi kanggo skala global. "

CEO Grup AirAsia Tony Fernandes ujar, "AirAsia lan RedBeat Capital ngupayakake sing paling apik lan paling padhang kanggo mbantu kita ngembangake ekosistem teknologi lelungan. Papan sing luwih becik kanggo miwiti tinimbang ing kene San Francisco. "

"Kita arep operasional taun iki, kerja bareng Christine lan tim kanggo ngenali lan nandur modal ing startup sing pengin tuwuh lan berkembang, utamane menyang Asia Kidul-Wétan ing ngendi kita duwe jaringan, data lan keahlian regional kanggo mbantu nyepetake bisnis. ”

Dipimpin dening CEO RedBeat Ventures lan Wakil CEO AirAsia Group (Teknologi lan Digital) Aireen Omar, dana modal ventura bakal nglengkapi lan ningkatake transformasi AirAsia dadi perusahaan teknologi lelungan.

Aireen Omar ujar, "Kolaborasi karo startup sing nggunakake teknologi, bakal mbantu kita nggawe inovasi lan ningkatake posisi kita minangka perusahaan teknologi perjalanan sing misuwur ing pasar, lan kita ngarep-arep nggoleki integrasi ide anyar sing ngganggu menyang portofolio bisnis digital sing berkembang. ”

RedBeat Ventures ngoperasikake sawetara bisnis sing gegandhengan karo digital, kalebu BIGLIFE (AirAsia BIG Loyalty, travel360.com lan Vidi), ROKKI, BigPay lan RedCargo Logistics, lan, liwat RedBeat Capital, bakal terus golek kesempatan investasi ing teknologi tinggi papan digital tengen Asia PacificEropah lan Amerika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.