24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Warta Breaking Travel Denmark Breaking News transportasi

Wizz Air ngembangake rute

wizz
wizz
ditulis dening editor

Adhedhasar data saka Statistik Denmark, luwih saka 13,000 wong Ukraina manggon ing Denmark, kanthi luwih saka setengah saka pedunung iki manggen ing Jutland, ing dununge Bandara Billund dadi jantung utama. Kiev Zhulyany dadi rute nomer sanga sing dioperasikake Wizz Air saka Billund, gabung karo layanan operator sing ana ing Bukares, Cluj-Napoca, Gdansk, Iasi, Tuzla, Vilnius, Wina lan Warsaw Chopin.

Wizz Air ngembangake penawaran rute saka Bandara Billund kanthi ngluncurake penerbangan langsung menyang Kiev Zhulyany, bandara paling pusat sing dadi ibukutha Ukraina. Operator kasebut ngluncurake penerbangan ing antarane bandara loro ing tanggal 2 Maret, kanthi rute dijadwalake bisa digunakake ing dina Selasa lan Setu lan mabur nggunakake armada maskapai A320. Tujuan anyar kasebut bakal ngasilake 28,000 penumpang ekstra ing pasar Billund ing taun 2019.

"Apik banget yen Wizz Air wis nyadari potensial pasar Billund nalika ngluncurake rute kaping sanga saka bandara," komentar Jan Hessellund, CEO, Bandara Billund. "Rute iki ora mung mbukak tujuan kutha sing anyar lan apik kanggo 2.3 yuta wong sing manggon ing tangkapan kita, nanging uga sambungan bisnis sing penting. Udakara 100 perusahaan Denmark duwe hubungan bisnis ing Ukraina, kanthi energi lan lingkungan minangka salah sawijining sektor paling gedhe sing fokus ing antarane rong negara kasebut. Nalika kita fokus ing salah sawijining bagean sing paling fokus ing energi ing Eropa, utamane nggoleki riset lan pangembangan ing lapangan, rute iki bakal populer kanggo nambah hubungan bisnis ing antarane rong negara kasebut. "

"Bebarengan karo hubungan bisnis ing antarane rong negara, kita uga minangka gerbang tangkapan VFR paling gedhe kanggo wong Ukraina. Kanthi rute kasebut mesthi kabukten populer karo wong-wong sing kepengin lelungan kanthi luwih rutin menyang lan saka pasar asal, nuduhake penting banget yen mainake Bandara Billund kanggo nyambungake tangkapan kita luwih saka pitung kutha menyang tujuan sing anyar lan luwih wiyar, " negara Hesseullund.

Maskapai kasebut bakal nambah operasional saka Billund ing pungkasan taun iki, amarga bakal miwiti layanan kaping pindho saben minggu saka Krakow wiwit 3 Mei, nalika uga bakal miwiti operasi kaping pindho saben minggu saka Timisoara wiwit September, rute kaping papat maskapai kasebut menyang Romania saka bandara, lan layanan sing bakal mbukak akses langsung menyang kutha sing bakal dadi Ibu Kota Budaya Eropa ing taun 2021.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.