Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Breaking Tanzania News Warta Breaking Travel Industri Hospitality News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Operator tur Tanzania lan Rwanda gabung kanggo promosi pariwisata ing kaloro negara kasebut

Pilih basa sampeyan
0a1a-39
0a1a-39
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Operator tur ing Tanzania lan Rwanda wis setuju kanggo makarya bebarengan karo loro negara kasebut minangka tujuan komplementer ing upaya paling anyar kanggo nawakake turis papan petualangan sing akeh.

Asosiasi Operator Wisata Tanzania (TATO) lan Rwanda Tours and Travel Association (RTTA) dadi kesepakatan sing disegel bubar kanggo nyengkuyung para turis ngentekake luwih akeh wengi lan dhuwit ing negara mitra Afrika Wétan kasebut.

"Tujuan utama kemitraan strategis TATO lan RTTA yaiku kanggo nambah durasi turis sing ngunjungi rong negara amarga kita duwe kauntungan komparatif kanggo nglengkapi produk turis", CEO TATO, Pak Sirili Akko.

Bubar, operator Tur saka kaloro negara kasebut melu acara jaringan Business-to-Business (B2B) ing Kigali, Rwanda, ing ngendi dheweke ngrembug kesempatan kasebut sawise operator tur Tanzania wis ngunjungi macem-macem situs turis.

Anggota TATO sing dipimpin Wakil Ketua, Mr Henry Kimambo, ngunjungi Taman Nasional Volcano kanthi nggawa gorila gunung, nindakake kayak lan numpak prahu ing Lake Kivu lan dalan kanopi ing Hutan Nyungwe, ing antarane papan pariwisata liyane sing dibukak, minangka bagean saka misi kanggo njelajah produk wisata ing Rwanda.

"Kita ngarep-arep, bakal dadi kemitraan sing migunani. Pariwisata minangka wates anyar kanggo mindhah bawana Afrika saka kemlaratan amarga dadi perusahaan utama lan sektor kanthi rantai nilai sing dawa banget. Negara-negara Afrika Wétan, utamane Tanzania lan Rwanda, duwe sinergi utama amarga kita ora duwe produk sing padha, tegese ana komplementer produk kasebut, "ujare CEO TATO, Pak Sirili.

Dheweke nambahake: "Kita kudu tetep kontak apik karo operator tur Rwandese. Minangka pemangku kepentingan regional, kita bisa bebarengan nggawe kemitraan sing migunani kanggo maju lan adol produk kaloro negara sekaligus. Rwanda lan Tanzania minangka tujuan wisata mewah ing wilayah kasebut kanthi kabijakan konservasi sing kuat ”.

"Yen turis ana ing Tanzania, dheweke mikir babagan produk sing ora dipikolehi ing Tanzania, bisa uga entuk saka Rwanda, lan uga kosok balene. Kita pengin luwih akeh turis tetep ing Afrika Wétan luwih suwe lan nglampahi luwih akeh, ”ujare Pak Akko.

Ms Carolyn Namatovu, wakil ketua Rwanda Tours and Travel Association (RTTA), ujar manawa kemitraan kasebut kanggo ningkatake bisnis pariwisata ing antarane rong negara kasebut.

"Kita didhukung GIZ lan EAC kanggo ngiyatake kerja sama. Nalika turis teka ing Afrika, dheweke ora bakal ngunjungi mung siji negara; dheweke uga ngunjungi negara-negara tanggan liyane.

Ariella Kageruka, Direktur Jenderal Federasi Sektor Swasta Rwanda, ngajak operator ing rong negara EAC kasebut kanggo nguatake jaringan lan ngganti pengalaman babagan bisnis bisnis pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov