Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Pecah Zimbabwe

Lelungan menyang Zimbabwe: Gedung Putih AS ngetokake pernyataan babagan darurat nasional

nyuwun pangapunten
nyuwun pangapunten
ditulis dening editor

Katon sawise diktator Zimbabwe Robert Mugabe dicopot kudeta, ana sawetara wong sing pengin rezim lawas bali lan negara kasebut bali menyang sing dianggep normal, malah tentrem.

Robert Mugabe, presiden Zimbabwe sing bubar nyingkirake, wis 37 taun berkuasa, lan kabijakane nyebabake hiperflasi lan infrastruktur sing runtuh. Nanging, kepinginane kanggo njaga kekuwatan sing nyebabake pemilihan umum lan korupsi. Ing 2017, anggota partai dhewe ngusir dheweke, diganti karo Wakil Presiden Emmerson Mnangagwa.

Mnangagwa dijuluki "Garwe" utawa "Ngwena" sing tegese "baya" ing basa Shona, wiwitane amarga jeneng kasebut yaiku klompok gerilya sing didegake, nanging mengko amarga kecerdasan politik. Presiden anyar kasebut negesake pamrentahan terbuka lan program kanggo nyetabilake ekonomi sing rusak lan nambah investasi asing, nanging kenaikan rega lan inflasi sing nyebabake dhasar nyebabake demonstrasi ing dalan, lan tindak pidana saya rame. Ana laporan babagan penculikan, pembunuhan, lan bocah-bocah sing dirudopekso.

Ditulis manawa pariwisata isih aman ing Victoria Falls lan sekitar, nanging sawise pengamat saka Uni Eropa wis nguwatirake keamanan ing negara kasebut, Presiden AS nuntut. Departemen Luar Negeri AS nerbitake penasihat perjalanan supaya luwih ati-ati ing Zimbabwe amarga ana kriminal lan kerusuhan sipil. Penasihat kasebut terus ujar manawa tindak pidana kasar, kayata nyerang, ngrampok mobil, lan nyerang omah, umume. Mbanting jendhela mobil kanthi tujuan nyolong, sing bisa ngrusak driver utawa penumpang, uga umum.

Gedung Putih ngeculake iki:

Gedung Putih
Kantor Sekretaris Pers
FOR IMMEDIATE RELEASE
Maret 4, 2019

Kabar

Lanjutan EMERGENSI NEGARA KANGGO NGANGGO ZIMBABWE

Ing tanggal 6 Maret 2003, kanthi Prentah Eksekutif 13288, Presiden ngumumake darurat nasional lan mblokir properti saka wong tartamtu, miturut Undhang-undhang Kekuatan Ekonomi Darurat Internasional (50 USC 1701-1706), kanggo ngatasi ancaman sing ora biasa lan luar biasa kanggo kabijakan luar negeri Amerika Serikat digawe dening tumindak lan kabijakan sawetara anggota Pamrentah Zimbabwe lan wong liya kanggo ngrusak proses demokrasi utawa institusi Zimbabwe. Tumindak lan kabijakan kasebut nyebabake nyuda undang-undang sing disengaja ing Zimbabwe, kanthi kekerasan kanthi motivasi politik lan intimidasi ing negara kasebut, lan ketidakstabilan politik lan ekonomi ing wilayah Afrika kidul.

Tanggal 22 November 2005, Presiden nerbitake Perintah Eksekutif 13391 kanggo njupuk langkah-langkah tambahan babagan darurat nasional sing diumumake ing Ordo Eksekutif 13288 kanthi mrentah pamblokiran properti wong tambahan sing ngrusak proses demokrasi utawa institusi ing Zimbabwe.

Tanggal 25 Juli 2008, Presiden nerbitake Perintah Eksekutif 13469, sing ngembangake ruang lingkup darurat nasional sing diumumake ing Ordo Eksekutif 13288 lan menehi wewenang pamblokiran properti wong tambahan sing ngrusak proses demokrasi utawa institusi ing Zimbabwe.

Tumindak lan kabijakan para wong kasebut terus nyebabake ancaman luar biasa lan luar biasa tumrap kabijakan luar negeri Amerika Serikat. Amarga alasan kasebut, darurat nasional sing diumumake tanggal 6 Maret 2003, lan langkah-langkah sing ditindakake ing tanggal kasebut, tanggal 22 November 2005, lan tanggal 25 Juli 2008, kanggo ngatasi kahanan darurat kasebut, kudu terus berlaku luwih saka 6 Maret 2019 Mula, sesuai karo bagean 202 (d) Undhang-undhang Darurat Nasional (50 USC 1622 (d)), aku nerusake suwene 1 taun darurat nasional diumumake ing Perintah Eksekutif 13288.

Pemberitahuan iki bakal diterbitake ing Daftar Federal lan dikirim menyang Kongres.

DONALD J. TRUMP
RUMAH PUTIH
Maret 4, 2019

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.