24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Industri Rapat News Oman Breaking News Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Rawuh pariwisata Oman nambah 5 persen saben taun dadi 2023

0a1a-59
0a1a-59
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kedatangan pariwisata menyang Oman bakal mundhak kanthi Tarif Pertumbuhan Tahunan Compound (CAGR) 5% ing antarane 2018 nganti 2023 dadi 3.5 juta, miturut data sing dirilis sadurunge Pasar Plancongan Arab 2019 (ATM), sing ana ing Dubai World Trade Center wiwit 28 April - 1 Mei 2019.

Ditugasake dening ATM, data Colliers International ngramal kenaikan bakal didorong dening para pengunjung saka India, sing nyumbang 21% saka total kedatangan internasional sajrone taun 2018. Kajaba iku, para rawuh saka Inggris (9%), Jerman (7%), Filipina (6%) lan UEA (6%) uga diarep-arep bisa menehi sumbangsih tumrap pangembangan, disengkuyung karo ekspansi bandara Muscat International, koneksi penerbangan anyar lan pangembangan visa elektronik lan jangka pendek sing anyar.

Pengin entuk pangsa pasar sing tuwuh ing ATM 2019 iki bakal dadi pirang-pirang pameran saka Kasultanan, kalebu Menteri Pariwisata Oman, Oman Air, The Chedi Muscat, Al Fawaz Tours, lan Istana Al Bustan - Hotel Ritz Carlton .

Danielle Curtis, Direktur Pameran ME, Pasar Perjalanan Arab, ujar: "Data paling anyar nduduhake tuwuhing pariwisata ing Oman lan bakal diterusake nalika kita ngarepake taun 2023, didhukung karo ekspansi Bandara Internasional Muscat sing bubar uga strategis investasi saka pemerintah dadi pariwisata kanggo macem-macem aliran penghasilan sing adoh saka kuitansi hidrokarbon.

"Sanajan ngadhepi persaingan penting saka tujuan regional liyane sing populer, Oman mbedakake minangka tujuan wisata sing unik sajrone sawetara taun kepungkur - kanthi atraksi budaya, budaya, lan warisan sing akeh ditawakake."

Nalika India dijangka tetep dadi pasar sumber paling dhuwur ing Oman sajrone limang taun ngarep - cacahe 389,890 tekane pariwisata ing taun 2023 - Filipina diprakirakake bakal nyakseni CAGR paling dhuwur, yaiku 11% dibandhingake karo 3% kanggo India.

Inggris, pasar sumber paling gedhe nomer loro ing Oman, diprakirake ngetutake kanthi cedhak karo CAGR 9%, dene Jerman lan UAE bakal ngalami pertumbuhan komparatif masing-masing 7% lan 2%.

Nggambarake perkiraan pertumbuhan iki, sajrone ATM 2018, jumlah delegasi, pameran lan pamiarsa sing kepengin nindakake bisnis karo Oman mundhak 67% dibandhingake karo edhisi 2017 acara kasebut.

Curtis ujar: "Kajaba padha karo turisme, jumlah pamiarso sing ngunjungi ATM kanggo mlebu pasar Omani uga saya tambah. Amarga iki bakal terus dilanjutake ing taun 2019, kita ngarep-arep bisa nggampangake kesempatan bisnis sing bakal nuntun tingkat pangembangan sing durung direncanakake sadurunge taun-taun ngarep. "

Ngakoni kedadeyan ramalan tumrap para rawuh, riset Colliers ngungkapake pipa pasokan anyar sing kuat sing bakal mlebu pasar Muscat - kanthi udakara 4,600 tombol tambahan sing diramalake ing taun 2022.

Pasokan ing Muscat didominasi segmen kelas tengah paling dhuwur, kanthi properti bintang papat saiki nyumbang 32%, properti bintang lima cacahe 24% lan properti lintang telu mung 14%.
Sajrone 2019, 20 hotel anyar sing diarepake bakal dibukak ing Muscat kalebu telu hotel bintang lima anyar lan telung hotel bintang papat uga lima hotel bintang telu, enem hotel loro lan telu hotel siji dadi Menteri Pariwisata Oman katon supaya akomodasi luwih terjangkau kanggo memenuhi pasar sing luwih jembar.

"Saiki, udakara 57% panjaluk keramahan ing Muscat digawe dening panjaluk perusahaan, dene wisatawan plancongan kalebu 32% saka total panjaluk. Ing pungkasan taun 2019, rata-rata hunian diprediksi bakal nambah 5% dadi udakara 59.7%, "tambah Curtis.

Ngompliti pipa hotel, Muscat nggawe investasi signifikan ing bandara. Terminal anyar ing Bandara Internasional Muscat, sing dibukak ing wulan Maret 2018, diarep-arep bisa nambah lalu lintas penumpang taunan paling ora 10% saben taun - didhukung saka tuwuhing operator domestik Oman Air lan Salam Air nalika terus nambah lan anyar rute langsung.

ATM, sing dianggep profesional industri minangka barometer kanggo sektor pariwisata Wétan Tengah lan Afrika Lor, nyambut tamu luwih saka 39,000 wong ing acara kasebut ing taun 2018, nampilake pameran paling gedhe ing sejarah pertunjukan kasebut, kanthi hotel sing kalebu 20% area jubin.

Nggawe sukses ing acara taun kepungkur, ATM 2019 nggunakake teknologi canggih lan inovasi minangka tema utamane, lan iki bakal digabungake karo kabeh kegiatan vertikal lan rencana sing direncanakake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov