Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Israel Breaking News Warta Breaking Jordan News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Raja Yordania Abdullah II nampi Lampu Damai St. Francis ing Assisi

0a1a-79
0a1a-79
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Baginda Raja Yordania, Abdullah II, bakal ngunjungi, dikancani karo Paduka Ratu Yordania, Rania, ing Basilika Santo Fransiskus Assisi, Italia tanggal 29 Maret kanggo nampa hadiah, saka para sedulur ing Kudus Biara, Lampu Damai St Francis.

Kanselir Jerman, Angela Merkel, lan Perdana Menteri Italia, Giuseppe Conte, uga bakal nesu ing rapat kasebut ing Basilika San Francesco.

Direktur Ruang Pers Biara Suci Assisi, Pastor Enzo Fortunato, negesake manawa lampu Santo Fransiskus bakal dikirimake dening Wali Biara Suci Assisi, Pastor Mauro Gambetti, menyang Paduka Raja Abdullah II sing "ing Timur Tengah lan ing saindenging jagad iki wis mbedakake awake dhewe lan Kerajaan Hashemite Yordania liwat tumindak lan komitmen kanggo ningkatake hak asasi manungsa, harmoni antarane macem-macem agama, reformasi sistem pendidikan lan kebebasan ngibadah, lan ing wektu sing padha keramahan lan papan sing aman kanggo mayuta-yuta pengungsi.

"Iki minangka sebab kenapa kita mutusake menehi hadiah marang Mulia kanthi Lampu Damai," ujare bapak E.Fortunato.

Duta Besar Italia ing Holy See Pietro Sebastiani, Ketua Kedutaan Besar Republik Federal Jerman, Fabrizio Micalizzi, lan Direktur Ruang Pers Konvensi Suci Assisi, Pastor Enzo Fortunato, ana ing konferensi pers presentasi, sing dianakake tanggal 6 Maret ing Asosiasi Pers Asing ing Roma.

Sajrone rapat kasebut, diumumake dening direktur Rai Ragazzi, (saluran TV kanggo bocah-bocah) Luca Milano, film animasi ing Saint of Assisi sing bakal disiarake ing jaringan Rai.

"Film animasi kanggo bocah lan kulawarga, kanthi perhatian umum kanggo masarakat wiwit 7 nganti 14 taun," - jarene sutradara Luca Milano.

Film kasebut diwiwiti kanthi rapat sing kedadeyan ing taun 1219, wolung atus taun kepungkur, ing antarane Santo Fransiskus lan Sultan Mesir. Saka kono mundur, film animasi menehi momen penting sajrone urip Santo Assisi kanggo bocah-bocah saiki.

Yordania lan Italia mesthi duwe hubungan ramah lan kolaborasi sing dijaga liwat kedutaan, Raja Abdullah II lan Raja Hussein sadurunge, uga Greja Katolik lan institusi Islam Yordania.

Pemberian lampu perdamaian minangka kesaksian kanggo upaya sing ditindakake dening SM Abdullah II "kanggo ningkatake perdamaian lan harmoni liwat pratelan ing saindenging jagad

Tentrem, harmoni, solidaritas minangka nilai-nilai sing diperlokake jagad kasebut minangka duta besar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov