24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Airlines Airport aviation Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah LGBTQ News wong Mbangun maneh tanggung jawab Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

21 Alasan Luar Biasa kanggo Ngganti Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili

CVOGELER
CVOGELER
ditulis dening Juergen T Steinmetz
  1. Dina iki mantan Direktur Eksekutif UNWTO suwene wis pirang-pirang taun, Pak Carlos Vogeler menehi 21 Alasan Penting sing prelu duwe Sekretariat UNWTO sing beda
  2. Carlos Vogeler, mantan Direktur Eksekutif UNWTO igabung karo loro Sekretaris Jenderal sadurunge Francesco Frangialli lan Dr.Taleb Rifai, lan Profesor Geoffrey Lipman ing Kampanye Jaringan Pariwisata Dunia kanggo Kesopanan kanggo njaga kesopanan ing Pemilihan UNWTO mbesuk.
  3. Napa pencalonan saka HE Shaikha Mai Bint Mohammed Al-Khalifa saka Bahrain duwe pengarep-arep kanggo industri lelungan global.

Dimulai karo surat terbuka sing ditulis dening mantan Sekretaris Jenderal UNWTO
Francesco Frangialli lan Dr. Taleb Rifai, disokong dening mantan Asisten Sekretaris Jenderal Profesor Geoffrey Lipman, uga mantan  Direktur Eksekutif UNWTO Carlos Vogeler saiki uga njaluk pangowahan kepemimpinan ing Sekretariat UNWTO lan pengganti Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili.

21 Alesan kenapa pangowahan langsung penting ing UNWTO

1. Wiwit taun 2018, UNWTO ora aktif minangka Organisasi, ora mbukak potensine karo para anggotane, lan nindakake program kerja kanthi sawetara prestasi nalika ngadhepi mandhiri Sekretaris Jenderal sadurunge, Pak Frangialli lan Pak Rifai. 

2. Keseimbangan keseimbangan kasebut disebabake amarga telung sebab dhasar: sing pertama, kurang kepemimpinan lan ilmu pariwisata ing SG saiki, Zurab Pololikashvili, sing menehi kontribusi kanggo nggawe UNWTO dadi pemain internasional sing ora relevan, nalika ana keputusan sing penting dibutuhake. Sing nomer loro, budaya kerja lan wedi yen Zurab Pololikashvili wis ditetepake ing antarane karyawan UNWTO wiwit nindakake fungsi SG saka UNWTO. Sing nomer telu, konsekuensi saka rong wong sadurunge, sing ngrusak inisiatif para pria lan wanita sing paling apik kanthi ngrusak insentif kanggo melayani keanggotaan lan ngganti kanthi rasa wedi lan manut kanthi tundhuk marang norma birokrasi internal lan layanan kanggo pimpinan. kanggo njaga pegaweane. 

3. Ngadhepi gambar sing surem iki, pencalonan HE Shaikha Mai Bint Mohammed Al-Khalifa saka Bahrain minangka pangarep-arep gedhe kanggo kita sing ndhukung pariwisata lan ngurmati UNWTO, amarga karakteristik pribadine lan profesionale sejatine beda karo sing saiki SG. Dheweke duwe ilmu sing jero babagan sektor kasebut, minangka manajer sumber daya manusia lan finansial sing trampil, lan pengin menehi perhatian marang keprihatinan para anggota minangka prioritas, diwiwiti karo kabeh perkara sing durung rampung kanggo ngrampungake konsekuensi sing mbebayani tumrap pariwisata Covid- 19. 

4. Ing mandat iki, SG sing saiki wis tumindak ora etis ing tumindak manajemen, luwih milih kepentingan pribadine tinimbang Organisasi. 

5. Conto sing jelas yaiku usulane menyang Dewan Eksekutif kanggo maju rapat Dewan kasebut, sing kudu nyalonake SG nganti tanggal 18 Januari 2021 ing Madrid, nalika tanggal perayaan biasane tanggal 2021 Mei. 

6. Majeng tanggal iki kanthi drastis nyuda wektu kanggo presentasi kandidat menyang SG, amarga dijupuk ing Dewan Georgia, kebeneran negara SG, sing dudu anggota Dewan, tanggal 17 September 2020 , matesi jangka waktu presentasi kandidat nganti 18 November 2020 (rong wulan sadurunge tanggal anyar Dewan). Biasane, kandidat bisa ditampilake nganti Maret 2021. Temenan, kahanan iki luwih milih SG sing saiki kanthi matesi jumlah calon kanggo saingan kanggo jabatan kasebut. Nyatane, mung pencalonan Bahrain sing bisa teka ing wektu sing tepat, sing umume ora umum, amarga ing kabeh pemilihan sadurunge, mesthi ana sawetara kandidat saka macem-macem negara. 

7. Alesan yen SG menehi Dewan marang proposal kanggo majeng tanggal yaiku supaya cocog karo FITUR, miturut panjaluk saka Pamrentah Spanyol, nanging sawetara dina sabanjure, Spanyol mutusake tanggal FITUR tepat saben wulan. wulan Mei amarga kangelan lelungan saka delegasi negara ing wulan Januari amarga pandemi kasebut. Nanging, SG mutusake supaya tanggal Januari ora ana sebab sing cukup. 

8. Kosok baline, Dewan Eksekutif pertama taun iki sing tanggung jawab nyetujoni akun sing wis diaudit, kaya sing ditemtokake ing peraturan Organisasi. Iki bakal dadi 

ora bisa ditindakake amarga akun sing wis diaudit ora bakal disiyapake nganti wulan April, mula nglanggar undang-undang kasebut. 

9. Kajaba iku, kahanan sing saiki lan bisa diramal ing wulan Januari saka pandemi iki bakal ndadekake meh kabeh delegasi ora bisa lelungan menyang Madrid kanggo melu melu rapat penting kasebut, lan dheweke kudu ngandelake yen ana Duta Besar lan / utawa formula partisipasi hibrida kanthi pasuryan lan online. Rapat, sing penting uga kaya iki, sing nunjuk SG, kudu dianakake kanthi jaminan integritas proses pemilihan kanggo legitimasi, sing katon ora bisa ditindakake ing kahanan kasebut. 

10. Ora ana alesan kanggo majeng tanggal Dhéwan, kajaba kanggo ngladeni kepentingan SG sing saiki kanggo milih maneh. 

11. Sajrone amanat kasebut, rapat Dewan dadi rapat sosial kanthi kegiyatan rekreasi, mbatesi wektu kanggo rapat lan diskusi babagan organisasi, sing tegese anggota Dewan uga duwe kesulitan nggunakake fungsi pengawasan kanggo pakaryan The Sekretariat, sing tanggung jawab karo Dewan. 

12. Umume lelungan Sekretaris Jenderal, umume wiwit taun 2019, kalebu taun pandemi taun 2020, ditindakake menyang anggota-anggota Dewan Eksekutif negara, tinimbang rencana lelungan sing luwih imbang menyang macem-macem wilayah lan negara tanpa preduli minangka anggota Dewan utawa ora. Tujuan sing ora dingerteni katon jelas banget kanggo ngamanake swara, tinimbang layanan keanggotaan. Nanging Organisasi kasebut kasusun saka luwih saka 150 negara lan ora mung 35 anggota EC sing nyalonake Sekretaris Jenderal sabanjure. 

13. Hubungan UNWTO karo macem-macem organisasi internasional (WTTC, PATA, WEF, lan liya-liyane) ing bidang pariwisata saya kurang kuwat, pengaruhe lan rasa hormat sajrone mandhat iki. 

14. Sekretariat diatur babagan afinitas pribadi SG sing ora nggatekake jasa lan pengalaman staf. Akeh anggota staf sing terkenal lan berpengalaman ing Organisasi sing kudu mangkat sajrone mangsa iki. 

15. Babagan Amerika, Direktur Daerah ora nate ditunjuk sawise tugas sadurunge tanggal 31 Desember 2017. Wakil Direktur Daerah, sing wis nindakake tugas sing apik, ditinggalake sumber daya sing winates banget, lan dijaga ing kapasitas sing padha karo wakil tanpa milih direktur, sing nuduhake kekurangan minat lan perhatian kanggo kabutuhan anggota Amerika. 

16. Direktur Sumber Daya Manusia ninggalake Organisasi ing taun 2018 ora setuju karo praktik sing ora etis sing diwiwiti SG kanggo ngenalake masalah staf. 

17. Direktur Administrasi lan Keuangan lan Kepala Teknologi Informasi lan Komunikasi, sing uga nilar Organisasi ing taun 2018, wis nuntut tuntutan hukum marang Zurab Pololikashvili ing pengadilan Organisasi Buruh Internasional (ILO). UNWTO wis nyedhiyakake luwih saka 200,000 euro kanggo menehi ganti rugi kanggo kerusakan sing ana gandhengane karo tuntutan ukum kasebut, ganti rugi sing, miturut jumlah sing ditemtokake pengadilan, kudu dibayar dening Anggota. 

18. Kapabilitas winates kanggo reaksi lan kepemimpinan UNWTO ing kahanan kasusahan saiki sing ditindakake sektor pariwisata, amarga pandemi, dikritik banget ing kalangan pariwisata internasional, sing takon babagan peran Organisasi. Malah akeh anggota sing wis nguciwani rasa kuciwane karo manajemen saiki. 

19. Pencalonan sing diwenehake dening Bahrain saka Shaikha Mai Bint Mohammed Al-Khalifa bakal makili wanita pisanan sing dadi kepala Sekretariat Organisasi wiwit digawe 50 taun kepungkur lan bakal mbantu ngasilake organisasi lan mulihake integritas etik lan pamrentahan para anggotane. 

20. Shaikha Mai Bint Mohammed Al-Khalifa, Menteri Budaya lan Barang Antik Kerajaan Bahrain saiki, minangka wong sing dihormati ing komunitas internasional lan duwe prestise sing hebat, apamaneh ing UNESCO. Dheweke wis makarya ing pirang-pirang proyek internasional sing ngubungake budaya lan pariwisata. 

21. Ing jaman kangelan iki, Shaikha Mai Bint Mohammed Al-Khalifa duwe kahanan sing pas kanggo promosi Organisasi lan entuk kapercayan maneh saka komunitas pariwisata internasional.

Luwih lengkap babagan Kesopanan kanggo Kampanye Pemilihan UNWTO dening WTN: wtn.travel/decency/ 

Informasi liyane babagan Jaringan Pariwisata Dunia: www.wtn.travel

Jaringan Pariwisata Dunia (WTM) diluncurake dening rebuilding.travel
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.