24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Awards Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Breaking Islandia News wong Seychelles Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Napa pariwisata berkelanjutan penting ing Islandia?

icelandalain
icelandalain
ditulis dening editor

Wanita Pertama Islandia, Ibu Eliza Jean Reid, diajeni dening Institut Wanita Asia Kidul (ISAW) nalika Pameran Pariwisata ITB ing Berlin, Jerman. Ibu Reid menangake penghargaan Wanita Keunggulan ISAW kanggo Mromosi Pembangunan Berkelanjutan.

Wiwit jeblugan gunung geni Eyjafjallajökull ing Islandia ing taun 2010, kaendahan mistik ing negara kasebut sing wis dadi rahasia saiki saiki dadi perhatian pariwisata global. Negara ora bakal ana maneh. Ing wektu kasebut, negara kasebut nduwe kenaikan jumlah pengunjung sing durung ana sadurunge, mundhak sajrone 5 taun sabanjure dadi 264 persen sing nggumunake.

Kanggo nggayuh ambisi pariwisata berkelanjutan kanggo negara kasebut, pamrentah fokus marang hak individu kanggo lelungan, kapasitas nggawa situs turis, perbaikan situs, paningkatan patroli, informasi liyane sing diwenehake kanggo turis, lan partisipasi turis aktif kanggo ngawasi biaya. Amarga kabeh kasunyatan kasebut, Islandia kudu bisa bebarengan nggawe pariwisata dadi kekuwatan sing apik.

Upacara penghargaan kasebut ngetutake serangkaian pidato babagan "Pariwisata Global - Tren lan Tantangan" nalika St.Ange njupuk podium sawise Profesor Jeffrey Lipman karo para penutur sing ngomong karo para delegasi sing rapat ing sela-sela ITB. Pembicara liyane sing melu podium kasebut yaiku menteri pariwisata saka Jamaika lan Mauritius uga perwakilan saka India lan CEO PATWA.

"Pariwisata Dunia luwih gumantung saka para pemimpin sing ngurmati pembangunan berkelanjutan. Dina iki, aku menehi salam marang Wanita Pertama Islandia amarga wis dadi panutan kanggo pendekatan pembangunan sing luwih berkelanjutan, "ujare St.Ange.

Mantan Menteri Seychelles kasebut ujar nalika mbukak pidato manawa pariwisata apik banget lan dikonfirmasi dening UNWTO lan kabupaten masing-masing. Dheweke menehi salam kanggo Yunani amarga wis mindhah industri pariwisata sing durung nate ditindakake, lan kanggo mesthekake bisa mbantu ekonomi. Iki jarene ing ngarsane Menteri Pariwisata Yunani ing antarane para Menteri Pariwisata liyane saka Komunitas Bangsa-Bangsa.

Ing titik babagan tren lan tantangan sing diadhepi pariwisata global, mantan Menteri Seychelles ngandhakake babagan maskapai penerbangan, keamanan, ancaman, lan perang minangka tantangan sing diadhepi negara-negara sing ngluwihi watese dhewe lan njaba kontrol dhewe.

Nemokake sawetara pers perjalanan ing Dina Pembukaan ITB 2019, Alain St.Ange ujar manawa dheweke terus ngurmati pameran perdagangan pariwisata kayata ITB, amarga ndadekake dunia pariwisata bisa dadi siji. "Kita kudu ngasilake mupangat saka pakumpulan kaya ngono. Penyelenggara sing adil nggawa kita kabeh menyang sak lokasi, lan saben wong duwe tanggung jawab kanggo entuk kaluwihan sing kita goleki, "jarene St.Ange.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.