budaya Editorial Warta Pamrentah Investments News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Uganda nampani Gaya Kali Nil Taun Anyar

Uga
Uga
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda
  1. Perayaan Taun Baru Uganda
  2. Jembatan Nil ing Uganda nutup kutha Jinja
  3. Kali Nil

Perayaan taun anyar 2021 ing Uganda diwiwiti dening Sumber Jembatan Kali Nil ing kutha nomer loro Uganda, Jinja. Beda karo perayaan sadurunge, taun iki minangka acara kunci sing kurang lan kembang api mung diidini ing jembatan kasebut amarga pandemi kovalen.

Sawijining panggung digawe kanthi hiburan sing diwenehake dening para musisi lan deejay kanggo siaran langsung televisi ing stasiun televisi utama sing dadi siji-sijine kesempatan kanggo nyaksikan kembang api kasebut. Polisi ngawasi kanthi ketat acara sing mblokir para pengendara supaya ora ngakses jembatan minangka persiyapan kembang api. Ronda tetep sibuk ing wayah wengi nyoba ngetrapake masarakat supaya ora nolak jam istirahat jam 9 sanajan sawetara bar tetep dibuka karo pesta kanggo pesta nalika sawetara jam lan liyane sing ngobong kobongan muter kucing lan mouse nguber karo polisi.

Kembang api tengah wengi iki surem dening udan, ing pangerten mujudake pangarep-arep kanggo panen sing apik utawa rejeki sing apik ing lingkungan tradisional Afrika, sing dibutuhake mung donya ing taun 2021. Dibukak ing Oktober 2018 dening Presiden Uganda HE Yoweri Kaguta Museveni kabel -duwe sumber 525metre Bridge of the Nile Bridge minangka arteri utama kanggo wates Kenya sing rame sing nyambung perdagangan ekspor / impor ing wilayah kasebut menyang pelabuhan Afrika Wétan Mombasa. Iki dibangun kanthi dana saka pamrentah Jepang, ngganti Jembatan Nalubale sing wis tuwa sing ditugasake bebarengan karo bendungan hidroelektrik Owen Falls dening Ratu Inggris Elizabeth II ing Inggris ing 1954. Dikenal minangka ibukota petualangan Afrika Wétan kanggo arung jeram, bersepeda, nunggang jaran , lan bungee jumping,

Jinja minangka sumber kali Nil wiwit lelungan 4000 mil menyang Mediterania. Kali iki paling dawa ing saindenging jagad sing ngliwati Uganda, Sudan Selatan, Sudan lan Mesir kanthi sawetara anak sungai lan sumber liyane saka kali Kagera ing Rwanda menyang Nil Biru ing dataran tinggi Abyssinian ing Ethiopia.

Jembatan anyar kasebut dadi landmark apik kanggo kembang api taun anyar. 'Wangsulan Uganda marang Jembatan Sydney' ... ngilangi siji wong

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda