Asosiasi Warta Breaking News Korea Lor Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Damai liwat pariwisata Korea nalika nggawe: $ 175,562

Pilih basa sampeyan
korea
korea
ditulis dening editor

Organisasi Pariwisata Korea (KTO) sing dikelola ing Seoul ngrencanakake bakal neliti potensial pariwisata antar-Korea lintas wates, miturut dokumen sing ditemokake dening NK News.

Ing proposal riset sing diunggah minggu kepungkur kanthi tujuan golek subkontraktor kanggo nggarap proyek kasebut, KTO ujar manawa bakal nggawe rencana umum "pariwisata perdamaian ing semenanjung Korea." Rencanane, proposal kasebut dilanjutake, bakal mriksa faktor kalebu kabijakan pariwisata pamrentah Korea Selatan lan Lor, perjanjian puncak Korea Selatan sing relevan, lan perubahan pasar domestik lan luar negeri.

Distrik pangembangan ekonomi Korea Utara lan zona ekonomi khusus (SEZ), wilayah sing apik, lan situs warisan donya sing ditunjuk dening Organisasi Pendidikan, Ilmiah lan Budaya PBB (UNESCO) uga kudu dipikirake.

Kaya kudune, kepiye kemasukan pengunjung lokal lan internasional liwat paket turisme antar-Korea bisa uga mengaruhi wilayah sing maju kanthi sosial, budaya, lan lingkungan.

Rencana pariwisata perdamaian saiki isih ana ing tahap perencanaan, saran proposal kasebut, karo mitra njaluk saran babagan kepiye proyek kasebut bisa diterusake lan njelajah "efek riak ekonomi".

ROK KTO bakal nyedhiyakake KRW199 yuta (USD $ 175,562) kanggo riset, sing dijadwalake bakal rampung nganti 15 November taun iki.

Rencana pariwisata lintas batas minangka bagean penting saka inisiatif "Inisiatif Peta Ekonomi Baru ing Semenanjung Korea" administrasi Bulan.

Rencana kasebut, yen dileksanakake, bakal ndeleng Seoul nggawe telung sabuk ekonomi antar-Korea ing semenanjung, kalebu sabuk pariwisata lingkungan ing Zona Demiliterisasi (DMZ).

Proklamasi Bersama Pyongyang wulan September uga weruh loro Korea setuju kanggo ngrembug babagan pembangunan zona pariwisata khusus gabungan pantai timur.

Kaloro wong Korea taun kepungkur sarujuk kanggo nggedhekake pariwisata lintas wates | Foto: Layanan Informasi lan Budaya Korea (KOCIS).

Rencana sing diluncurake minggu kepungkur bakal nemokake peneliti mriksa kabeh semenanjung Korea, nalika utamane fokus ing DMZ lan sisih lor Jalur Demarkasi Militer (MDL).

Proyek kasebut bakal dileksanakake ing antarane taun 2019 lan 2022 ing jangka pendek, dene rencana jangka panjang bakal ditrapake ing antarane taun 2023 lan 2028.

Peneliti dijaluk nyiyapake program rinci sing diatur miturut musim lan jinis tur, ujare KTO ing proposal kasebut.

Rute anyar kasebut kudu ngarahake industri pariwisata lokal Korea Selatan, ujare KTO, negesake pentinge keberlanjutan lan kelayakan.

Rencana kanggo "ngatur lan ngoperasikake pariwisata berkelanjutan" kudu dilebokake ing riset, bebarengan karo "program pariwisata sing bisa nyambungake Korea Selatan lan Lor" lan ide babagan cara promosi.

Subkontraktor uga dijaluk nggawe rencana pangembangan kanggo saben wilayah Korea Utara, lan menehi saran wisata bisa uga turis sing kepengin ngunjungi wilayah kasebut. Zona pariwisata bakal dipilih kanthi telung kriteria: SEZ, kutha utama, lan daya tarik sing apik. Urutan prioritas kanggo pembangunan bakal diputus adhedhasar macem-macem faktor, kalebu karakteristik lan skala proyek lan pengaruh pariwisata ing wilayah kasebut. Peneliti uga dijaluk nganalisis permintaan pariwisata lan ngrancang investasi, pembiayaan, lan kelayakan proyek ing wilayah target kasebut.

disunting dening Oliver Hotham

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.