Asosiasi Warta Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Proposal mburu Botswana bisa nggawe industri pariwisata ing resiko

0a1a-132
0a1a-132
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Usulan-usulan Botswana kanggo ngilangi larangan berburu lan ngenalake pemisahan gajah nyebabake postur politik, penolakan, informasi salah, lan lobi saka kelompok perburuan lan pemusnahan. Nanging apa sing kudu dikandhakake klompok sing paling akeh yaiku industri pariwisata foto?

Larangan moro

Rilis laporan kasebut dijadwalake nalika pemilihan ing jajaran Botswana lan kanthi jelas tujuane kanggo ngasilake suara deso, nyebabake debat ing media. Rekomendasi kasebut yaiku ngembangake industri perburuan safari, nggawe pagar margasatwa, nutup rute migrasi satwa, ngenalake gajah lan nggawe fasilitas pengalengan daging gajah.

Larangan kasebut nyebabake sawetara komunitas, sing gumantung mburu penghasilan, nyebabake rasa ora puas. Rekomendasi kasebut diwenehake sawise rapat karo macem-macem pemangku kepentingan kalebu komunitas sing kena pengaruh kasebut, nanging mung diwenehi konsultasi minimal karo industri pariwisata utawa komunitas sing entuk manfaat saka pariwisata.

Saiki 18% lahan kasebut darmabakti kanggo taman nasional lan 23% kanggo wilayah manajemen satwa. "Botswana nggawe reputasi sing nyenengake terus-terusan sajrone pirang-pirang dekade dadi tujuan pariwisata utama," ujare Beks Ndlovu saka Camp Bush Afrika, "Kebijakan kasebut (nonhunting) nggawe tujuan safari sing apik lan industri sing paling gedhe nomer loro ing Botswana, proyek lan kamakmuran kanggo akeh warga Botswana. ”

Ing 2017, lelungan lan pariwisata nyumbang 11.5% PDB negara kasebut, nalika ndhukung 7.6% saka total pegawean Botswana (udakara 76,000 lowongan) kanthi kalorone tuwuh. Dadi akeh wong sing duwe hak kepengin nglindhungi satwa ing negara kasebut.

"Meh kabeh langkah; kesempatan kerja, pangembangan ketrampilan, penghasilan, nomer pengunjung, tunjangan ekonomi sing luwih jembar uga pertimbangan ekologis, kayata pariwisata foto sing dikelola kanthi apik minangka pilihan panggunaan lahan paling apik kanggo ngatur wilayah sing dilindhungi Botswana, " ujar Ian Michler, Direktur Invent Africa Safaris.

Industri sing produktif banget saiki dadi ancaman amarga akeh pengunjung sing milih Botswana minangka tujuan safari khusus amarga sikap anti-berburu sing kuat. Sawetara konsumen lan bagean media wis njaluk boikot lelungan menyang Botswana.

Tanggepan Industri Pariwisata

Industri pariwisata foto tetep positif manawa swarane bakal dirungokake: "& Beyond tetep yakin manawa Botswana tetep dadi papan aman kanggo satwa," ujare Valeri Mouton saka & Beyond.

Iki minangka tampilan sing wis diandharake dening Colin Bell, salah sawijining pendiri perusahaan safari pariwisata foto, Natural Selection: "Pendapatku ora kudu golek pil tekanan getih ing tahap awal iki sajrone proses konsultasi - lan sing pungkasane bakal duwe rasa apik. "

Wilderness Safaris, operator ekowisata utama ing Botswana, negesake manawa dheweke bakal melu Menteri ing proses pemecahan masalah, kanthi tujuwane yaiku kanggo nambah partisipasi warga masarakat ing industri pariwisata lan nambah kontribusi marang ekonomi nasional.

Ndlovu setuju, "Rekomendasi saiki kanggo Presiden yaiku pendapat sawetara anggota komunitas pedesaan. Industri pariwisata sabanjure dijadwalake kanggo konsultasi lan ora diraguhi, pandangan kita bakal dirungokake kanthi lengkap.

Dereck Joubert, CEO saka Great Plains Conservation minangka salah sawijining swara sing kurang yakin. Nyebat proposal kasebut, 'Hukum Darah Botswana', Joubert miwiti petisi kanggo nolak rekomendasi kasebut. "Aku wis ndeleng gajah sing cukup mati saka wong-wong ala. Aku ora prelu ndeleng sewu tumpukan liyane saka pamrentah kita dhewe, ”ujare Joubert.

Apa sing bakal ilang

Sanajan akeh sing ngalem pamrentah amarga nindakake proses konsultasi, kurang ing taun-taun kepungkur, wong liya ujar manawa proposal kasebut bertentangan karo apa sing diarani negara kasebut. Dikenal minangka papan perlindungan kanggo gajah, lan papan omah meh sepertiga gajah ing Afrika, dheweke rumangsa manawa negara kasebut duwe tanggung jawab nglindhungi makhluk kasebut.

"Nggawe mburu piala ora bakal mandheg nyolong, uga ora bakal ngenalake perdagangan legal gadhing lan produk gajah liyane, sing mabur nalika prentah karo Botswana minangka anggota pendiri Inisiatif Perlindhungan Gajah," ujare Badan Penyelidikan Lingkungan.

Howard Jones, CEO Lahir Bebas, setuju, ujar manawa iki pancen salah cara kanggo pendekatan ko-eksistensi lan, "pamrentah Botswana mutusake manawa wakil bathi pribadi bisa ngluwihi akal sehat."

Iki minangka pratelan sing dikumandhang ing petisi dening Joubert, "Mburu, lan usul culls, ora kanggo alesan konservasi babar pisan, nanging mung kanggo gawe marem."

Michler nyimpulake, "Pamrentah sing saiki bener pengin nambah sawetara komunitas, konflik manungsa lan kewan lan tantangan komunikasi sing diabaikan dening pamrentah sadurunge, nanging kanggo njupuk langkah-langkah mundur tinimbang nggawe cathetan ekowisata sing apik ora cerdas . "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov