Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

"Crita inspiratif": Ekonomi Plancongan & Pariwisata Rwanda munggah 14% ing taun 2018

Pilih basa sampeyan
0a1a-166
0a1a-166
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ekonomi Plancongan & Pariwisata Rwanda tansaya 13.8% taun lalu - salah sawijining tarif paling cepet ing saindenging jagad, miturut tinjauan tahunan Dewan Pariwisata & Pariwisata Dunia (WTTC) babagan pengaruh ekonomi lan kepentingan sosial sektor sing dirilis dina iki.

Ing taun 2018, Travel & Pariwisata nyumbang RWF1.3 triliun (US $ 1.4 milyar) kanggo ekonomi negara, paningkatan 13.8% ing taun 2017. Iki tegese Travel & Pariwisata saiki nyumbang 14.9% saka total ekonomi Rwandan.

Riset WTTC sing mbandhingake sektor Perjalanan & Pariwisata ing saindenging 185 negara, nuduhake manawa ing taun 2018 sektor Perjalanan & Pariwisata Rwandan:

• Ngungkuli tingkat pertumbuhan global 3.9%, tingkat pertumbuhan Afrika 5.6%
• Ndhukung 410,000 lapangan kerja, utawa 13% saka padamelan total
• Akun sing padha karo siji saka pitung Franc Rwandan ing ekonomi lokal (14.9%)
• Ditimbang banget karo lelungan internasional: 67% saka belanja Plancongan & Pariwisata asale saka wisatawan internasional lan 33% saka plancongan domestik
• Imbang imbang ing antarane para pelaku bisnis (48% blanja) lan plancongan santai (52% blanja)

Ngomentari angka kasebut, Gloria Guevara, Presiden & CEO WTTC ujar: "Crita Plancongan & Pariwisata Rwanda minangka salah sawijining transformasi sing luar biasa. Ing taun kepungkur ing KTT Global ing Buenos Aires, Rwanda minangka panampa Penghargaan Pimpinan Global sing wiwitan, kanggo negara-negara sing wis prioritas pengembangan pariwisata kanthi cara sing berkelanjutan, kalebu lan transformatif. Kita diajeni kanggo menehi penghargaan kasebut menyang Perdana Menteri Rwanda, Dr. Edouard Ngirente, sing nampa atas jenenge Presiden Rwanda, Paul Kagame.

"Rwanda nggawe transformasi luar biasa lan turisme dadi inti saka transformasi kasebut. Dibangun maneh ing landasan rekonsiliasi sing kuat, lan didhukung kanthi tekad supaya sukses, Rwanda saiki dadi pemimpin pendidikan lan tanggung jawab lingkungan. Taman nasional digawe supaya komunitas bisa entuk manfaat saka konservasi lan inisiatif anti-perburuan nglindhungi pedunung gorila sing unik ing negara kasebut ing jejere alas hutan gunung sing dilindhungi paling gedhe ing Afrika.

"Rwanda saiki nampani sejuta turis setaun lan ekonomi pariwisata wis berkembang, kaya sing dituduhake ing riset. Iki minangka crita inspirasi babagan pemulihan lan transformasi - sing dadi inti pariwisata. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov