24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Visa AS kanggo Kuba: Turis Kuba ngadhepi larangan abot

USCY
USCY
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kedutaan Besar AS ing Kuba dikirim messag Nihan boming situs web saiki, ngukum warga negara Kuba lan perdagangan plancongan lan pariwisata antarane Kuba lan Amerika Serikat.

Pesen kasebut diwaca:

Efektif tanggal 18 Maret 2019, Amerika Serikat bakal nyuda validitas visa B2 kanggo warga Kuba dadi telung wulan kanthi siji entri. Ukum imigrasi AS mbutuhake supaya biaya visa AS lan periode validitas bisa dibales, nganti bisa ditindakake, kanthi perawatan sing diwenehake kanggo warga AS.

Kuba ngidini turis warga AS mlebu ing siji wulan suwene rong wulan, kanthi tambahan 30 dina nganti telung wulan, udakara $ 50. Sadurunge pangowahan validitas, kita ngidini para pelamar Kuba B2 visa suwene mlebu 60 wulan kanthi rega $ 160. Departemen Luar Negeri nyuda validitas visa B2 dadi telung wulan, siji entri kanggo warga negara Kuba kanggo cocog karo validitas Pemerintah Kuba kanggo warga AS ing kategori sing padha.

Kategori visa B2 yaiku kanggo pariwisata, kunjungan kulawarga, perawatan medis, lan tujuan lelungan sing padha. Ora ana kategori visa liyane sing diganti kanggo warga negara Kuba.

Wis pirang-pirang visa B2 entri limang taun isih valid nganti tanggal kedaluwarsa.

Iki artine apa?

Penghapusan visa ngilangi hubungan penting ing antarane AS lan Kuba kanthi meksa Kuba nggawe lelungan sing larang lan rumit menyang negara katelu kaya Meksiko utawa Panama saben-saben pengin ngunjungi AS Amarga Amerika Serikat mundur akeh sing - staf diplomatik penting saka Havana ing September 2017 lan mandheg nerbitake visa meh kabeh jinis ing Kuba.

Nganti saiki, wong Kuba sing ngirit dhuwit lan ngerteni kerumitan sing sukses nglamar visa ing negara katelu bakal nampa visa ngilangi kebutuhan kanggo ndhaptar maneh limang taun maneh. Kemungkinan kasebut bakal ilang ing tanggal 18 Maret nalika visa B2 mung bakal ngidini mlebu siji wulan suwene telung wulan, ujare Mara Tekach, pejabat dinas Kedutaan Besar AS, ing video sing dikirim ing Facebook Jumat.

Pangowahan visa sing katon ora jelas iku salah sawijining langkah paling abot tumrap Kuba sing ditindakake dening pamrentahan Trump amarga efek kasebut bakal ana ing rantai pasokan informal kanggo sektor swasta cilik nanging sing dikelola komunis. Sejatine kabeh pasokan sing digunakake para pengusaha Kuba saka tukang cukur nganti pamilik restoran dicolong saka perusahaan negara utawa nggawa koper saka negara kapitalis dening pamilik bisnis utawa "mules," kurir kanthi visa sing dibayar kanggo ngangkut atusan jinis produk ora kasedhiya ing ekonomi Kuba sing stagnan, direncanakake kanthi pusat.

Visa limang taun AS ora mung ngidini lelungan menyang Miami, negara-negara Amerika Latin kayata Meksiko bakal ngidini warga Kuba kanthi visa AS mlebu kanthi otomatis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.