Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Mexico Breaking News News wong Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Meksiko nawakake suaka lan perlindungan kanggo Julian Assange

Meksiko nawakake suaka lan perlindungan kanggo Julian Assange
Meksiko nawakake suaka lan perlindungan kanggo Julian Assange
ditulis dening Harry S. Johnson
  1. Hakim Inggris nolak ngekstradisi Assange menyang AS |
  2. Meksiko nawakake suaka kanggo Julian Assange |
  3. AS samesthine bakal mréntahake keputusan kasebut |

Sawetara jam sawise Hakim Inggris Vanessa Baraitser nolak ekstradisi Julian Assange menyang AS kanthi alesan kamanungsan, Presiden Meksiko Andres Manuel Lopez Obrador ngumumake manawa Meksiko nawakake suaka kanggo pangadeg WikiLeaks.

"Assange minangka wartawan lan pantes diwenehi kesempatan, aku luwih seneng ngapura," ujare Lopez Obrador marang wartawan, Senin, ujar manawa "tradhisi kita minangka perlindungan, kita bakal menehi perlindungan."

Sadurunge dina Senin, hakim Inggris ora gelem ngekstradisi Assange menyang AS, ing endi dheweke didakwa 18 tuduhan konspirasi kanggo meretas komputer pamrentah AS, lan kanthi publikasi rekaman militer sing rahasia.

Baraitser ora nemoni tuduhan nglawan Assange, nanging nemokake ekstradisi bakal nindhes, amarga kesehatane Assange, lan bakal nggawe penerbit kasebut bunuh diri.

AS samesthine bakal mréntahake keputusan kasebut, lan Assange isih ditahan ing Penjara Belmarsh London, nundha proses jaminan ing dina Rebo. Panyengkuyung dheweke wis melobi Presiden AS Donald Trump kanggo menehi pardon, nanging Trump durung nuduhake manawa dheweke bakal.

Yen Assange njupuk Lopez Obrador nalika nawarake, dheweke mesthine kudu nimbang janji proteksi presiden nglawan kasunyatan manawa Obrador bisa dipilih ing jabatan ing taun 2024, nalika masa jabatan nem taun rampung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.