Ngeculake Warta Mesir Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Cara maca warta positif babagan Pariwisata Mesir dening WTTC

Pilih basa sampeyan
0a1a-177
0a1a-177
ditulis dening Juergen T Steinmetz

KTT Tahunan WTTC mung kari sawetara minggu lan Dewan Pariwisata lan Pariwisata Sedunia lagi ngupayakake laporan positif babagan negara-negara sing melu sadurunge acara kasebut ing Seville, Spanyol.

WTTC wis ngaku wis pirang-pirang taun makili industri swasta industri wisata lan pariwisata global. Iki dikumandhangake ing saben rilis laporan.

Kasunyatane, WTTC nggambarake sawetara saka 100 perusahaan swasta paling gedhe sing tuku keanggotaan ing organisasi kasebut. Mesir minangka campuran bisnis gedhe lan akeh perusahaan cilik lan menengah ing plancongan lan pariwisata saiki lagi gerah ing negara kasebut.

Papan pariwisata Mesir biasane ora responsif ora mung kanggo media. Ing wektu sing padha, menteri pariwisata duwe profil dhuwur lan kerja keras kanggo nambah citra negarane.

Mula rilis dening WTTC saiki kaget. Rilis kasebut nuduhake laporan sing ujar manawa ana pertumbuhan sing kuat kanggo Perjalanan & Pariwisata Mesir amarga dadi negara paling cepet ing Afrika Lor, tuwuh 16.5% - mung nomer loro kanggo Ethiopia nalika mriksa kabeh bawana. Iki miturut riset anyar saka World Travel & Tourism Council.

Wutah iki ana gandhengane karo infrastruktur keamanan sing luwih apik, sing mbantu narik pengunjung internasional bali menyang pesisir Mesir lan ngidini perusahaan perjalanan utama miwiti maneh operasi ing tujuan populer kayata Sharm el Sheik.

Kangge, Departemen Luar Negeri AS ngelingake wong Amerika supaya ora lelungan uga ora lelungan menyang:

  • Semenanjung Sinai (kanthi istiméwa lelungan menyang Sharm El-Syekh kanthi udhara) amarga terorisme
  • Gurun Kulon amarga terorisme.
  • Wilayah tapel wates Mesir amarga zona militèr. 

Kelompok teroris terus ngrancang serangan ing Mesir. Teroris bisa nyerang kanthi ora ana bebaya, target lokasi wisata, pusat transportasi, pasar / pusat perbelanjaan, lan fasilitas pamrentah lokal. Teroris nindakake serangan ing wilayah kutha, kalebu ing Kairo, sanajan ana keamanan sing abot. Teroris target situs agama, kanggo nyakup mesjid, gereja, biara, lan bis sing lelungan menyang lokasi kasebut.

Amarga ana risiko operasional penerbangan sipil ing njero utawa ing sacedhake Mesir, Administrasi Penerbangan Federal (FAA) wis menehi Kabar menyang Airmen (NOTAM) lan / utawa Peraturan Penerbangan Federal Khusus (SFAR)

Wartawan Tanpa Bates (RSF) ngutuk undang-undang peraturan media sing saiki ditrapake ing Mesir. Ahmed Alaa nggambarake nyekel bendera pelangi ing konser ing Kairo minangka "limang menit paling apik sajrone urip." Saiki dheweke diadhepi taun-taun ing pakunjaran lan ujar manawa kulawargane lan uripe wis rusak.

Kantor asing Inggris ngandhani warga Inggris:

Teroris cenderung nyoba nindakake serangan ing Mesir. Sanajan akeh serangan sing kedadeyan ing Lor Sinai, ana risiko serangan teroris ing saindenging negara kasebut. Sampeyan kudu ngindhari papan lan pakumpulan sing rame (kalebu ing utawa sekitar situs agama) sajrone festival agama utawa nalika ketegangan sing saya gedhe. Kelompok teroris kadang-kadang njaluk serangan nalika semana. Ati-ati banget ing akhir minggu libur lokal, amarga sawetara serangan teroris wis suwe banget. Sampeyan kudu ngetutake saran saka panguwasa Mesir lan perusahaan perjalanan yen sampeyan duwe. Pejabat berwenang ing Mesir njaga keamanan sing signifikan ing saindenging negara, kalebu pejabat keamanan bersenjata sing ditempatkan ing situs-situs penting, prasarana kritis, lan titik-titik pemeriksaan dalan. Tindakan ekstra ditrapake ing situs wisata.

Kampanye kontra-terorisme pamrentah Mesir nyebabake nyuda jumlah serangan teroris ing daratan Mesir wiwit Januari 2015, sanajan ana sawetara serangan ing daratan ing 2017.

Ing taun-taun pungkasan, pasukan keamanan Mesir ngatasi 3 serangan teroris ing lokasi wisata. Ing tanggal 14 Juli 2017, 3 turis manca negara tiwas lan sawetara wong liyane cilaka amarga serangan piso ing resort pantai ing Hurghada. Serangan uga kedadeyan ing Luxor ing wulan Juni 2015 lan ing Hurghada ing wulan Januari 2016, tanpa kapitunan jiwa.

WTTC nyathet ing laporan kasebut: Pariwisata Mesir ngetutake taun pertumbuhan rekor ing 2017, sing nduwe tingkat Plancongan & Pariwisata 54.8% ing negara kasebut.

Pariwisata tetep mandheg amarga terorisme sadurunge taun 2017. Mula meh ora ana wutah 54.8% bisa uga ora nomer sing apik banget.

Sektor Perjalanan & Pariwisata Mesir saiki nyumbang kanggo EGP 528.7bn lan ndhukung 2.5 yuta lapangan kerja. Iki tegese luwih saka siji saka sepuluh karya plancongan (24 yuta) ing Afrika ana ing Mesir.

Sanajan sektor kasebut durung pulih ing tingkat pra-krisis, ukuran ekonomi lelungan Mesir ing taun 2018 (USD $ 29.6 milyar) paling sehat wiwit taun 2010.

Secara total, turis internasional ngentekake luwih saka EGP 218.1 milyar ing Mesir taun kepungkur, kanthi luwih saka 27.3% saka total ekspor. Pasar internasional mlebu paling gedhe yaiku Jerman (13%); Rusia (12%); Inggris (7%); Arab Saudi (6%); lan Italia (3%). Gabungan karo belanja domestik, Travel & Pariwisata ndhukung 11.9% PDB negara ing taun 2018.

Wis luwih saka 25 taun, WTTC mbandhingake sektor Perjalanan & Pariwisata ing saindenging 185 negara. Panaliten 2018 nuduhake manawa:

  • Plancongan & Pariwisata ing Mesir saya gedhe 16.5% taun kepungkur - luwih maju tinimbang rata-rata global 3.9%
  • Iki nyumbang 11.9% kanggo PDB Mesir, regane EGP 528.7 milyar (utawa US $ 29.6 milyar dolar) nalika kabeh efek langsung, ora langsung lan sing diinduksi dipertimbangkan
  • Perjalanan & Pariwisata tanggung jawab kanggo 9.5% saka kabeh lapangan kerja Mesir, utawa 2.5 yuta lapangan kerja
  • Kontribusi PDB diprakirake bakal tuwuh luwih akeh, nganti 5.4% ing taun 2019

Ing wulan November, Menteri Pariwisata Mesir, HE Dr. Rania Al-Mashat, pidato ing panel WTTC sing negesake pentinge Travel & Pariwisata minangka panyipta lapangan kerja, nerangake manawa ing Mesir sektor lelungan minangka "pengganda kerja". Yaiku, kanggo saben proyek sing digawe langsung ing pariwisata, telung wong luwih dhukungan.

Inklusifitas uga dadi inti kanggo Menteri Pariwisata Mesir, strategi HE Dr. Rania Al-Mashat sing ngarepake bisa nerjemahake pangembangan sektor kasebut kanthi "nggawe paling ora siji kesempatan kanggo siji wong ing saben kulawarga ing negara kasebut" sajrone jabatane.

Presiden & CEO WTTC, Gloria Guevara, ngrayakake asil kasebut, "Kita seneng banget ndeleng pemulihan sektor perjalanan Mesir sing kuat - sektor sing penting banget kanggo pertumbuhan ekonomi nasional lan panyedhiya proyek."

"WTTC uga ngakoni prioritas HE lan Dr. Rania Al-Mashat kanggo sektor lan strategi kanggo nggunakake sektor iki kanggo memperkaya warga negara lan nyebar manfaate Travel & Pariwisata ing saindenging negara."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.