24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja budaya Education Industri Hospitality News wong Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Guru pariwisata nganakake bengkel Spirit of Hospitality in Jungle Kamboja

0a1a-188
0a1a-188
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Universitas terkemuka Bangkok ngirimake serangkaian lokakarya pambangun keramahan menyang panyedhiya layanan pariwisata lokal ing garis depan ekowisata ing taman nasional Botum Sakor, Kamboja kulon, 2-5 Maret, 2019.

Lokakarya kasebut dianakake dening Dr Scott Michael Smith saka Departemen Perhotelan lan Manajemen Pariwisata Universitas Asumsi. Acara kasebut, sing ditindakake ing Camp Cardamom Tented, disponsori dening YAANA Ventures, investor pariwisata berkelanjutan sing berbasis ing Bangkok.

Rolas pandhuan trekking, personel kantor ngarep, pembantu rumah tangga, pelayan, juru masak lan sopir kapal, kabeh saka desa-desa lokal lan kerja ing kamp kasebut, entuk bathi sajrone latihan rong dina "Spirit of Hospitality", sing dipimpin dening koordinator proyek, Dr Scott Michael Smith, saka Universitas Asumsi Thailand.

Pendiri YAANA Ventures, Willem Niemeijer, ujar babagan pelatihan kasebut: "Tujuan Cardamom Tented Camp yaiku dhukungan kanggo upaya konservasi Wildlife Alliance kanthi kerja sama karo komunitas lokal. Mula, kita duwe tanggung jawab supaya pariwisata dikembangake kanthi cara berkelanjutan, nuduhake manawa bisa menehi kontribusi positif kanggo konservasi sing nyakup lan mupangat kanggo masarakat lokal. "Lokakarya Spiritual Perhotelan" Scott ngrampungake masalah sumber daya manungsa lan nganggep katrampilan sing alus lan alus sing dibutuhake ing industri perhotelan kanggo njaga lan makmur. Ing pungkasan wulan iki, anggota tim bakal melu program pelatihan Palang Merah nomer loro kanggo njamin keamanan lan keamanan para tamu lan anggota tim. ”

Sadurunge lokakarya kasebut, Dr Smith nyiapake Audit Layanan "Spirit of Hospitality" nggunakake Indikator Kinerja Utama sing anyar lan makarya karo manajemen lan staf kanggo nggawe program pelatihan kanggo nyukupi kebutuhan pondhokan.

"Tujuane yaiku kanggo ngenali kesempatan kanggo ngluwihi ekspektasi pelanggan lan nggawe momen nggawe memori positif sing gawe kaget lan nyenengake kabeh tamu sing ngunjungi Kem Tamar Cardamom." ujare Dr Smith.

Camp Tamar Cardamom minangka realisasi kemitraan unik ing antarane loro LSM - Alliance Wildlife lan Golden Triangle Asian Elephant Foundation (digawe dening Minor Group) - lan YAANA Ventures, operator kamp kasebut. Kemitraan kasebut komitmen kanggo konservasi 180km2 wilayah sing dilindhungi kanthi macem-macem ekologis kanthi mungkasi perburuan ilegal, pembalakan lan penambangan. Ing sisih lor konsesi kamp, ​​tanah lagi dibersihake kanggo digunakake komersial. Ing karet budaya mono kidul lagi dikembangake. Camp lan ranger sing didhukung penting banget kanggo njaga alas (lan menehi kesempatan kewan liar).
Kem Tosen Kardamom, finalis Pariwisata WTTC kanggo Besok Awards taun iki, minangka pondokan eko pionir lan tanggung jawab ora kaya ing Asia Tenggara.

Camp Tamar Cardamom minangka conto pangembangan sing tanggung jawab sing apik lan nyedhiyakake piwulang sing penting kanggo negara-negara kaya liyane, sing kurang maju ing endi konservasi lan pangembangan ekonomi minangka dhasar ekonomi ijo lan bagean saka filsafat terpadu kanggo pembangunan nasional Kamboja. "

Rencana kasebut supaya kamp kasebut tetep nyediakake dana kanggo para penjaga kanggo nglindhungi wilayah biodiverse sing luar biasa iki sajrone sewa pariwisata 50 taun. 12 ranger wis makarya ing wilayah kasebut wiwit taun 2013 lan tanggung jawab nyuda mburu dramatis lan mungkasi mandhiri ilegal. Sajrone limang taun, dheweke ngawasi jumlah jebakan sing ditemokake mudhun saka luwih saka 2,200 ing taun kapisan, dadi kurang saka 300 ing taun 2018. Moro nganggo bedhil mandheg meh kabeh. Ora ana rampasan gergaji wiwit 2014.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov