Warta Breaking Travel Warta Breaking Guam Kabar Breaking Malaysia News Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Minat sing kuat ing Guam tuwuh ing pameran pariwisata ing Malaysia

Foto-1
Foto-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Guam terus ngasilake minat ing Malaysia lan dadi salah sawijining tujuan sing luwih anyar lan populer sing ditampilake ing pameran lelungan konsumen utama ing negara kasebut.

Pameran Asosiasi Tur lan Perjalanan Malaysia (MATTA) Pameran minangka pameran plancongan dwi-taunan sing diwiwiti saka 15-17 Maret 2019 ing Kuala Lumpur. Liwat 1,300 kios njupuk udakara papan pameran udakara 95,000 kaki ing pitung aula ing Pusat Dagangan Dunia Putra. Guam kalebu 272 organisasi sing ana ing kana kalebu agensi wisata lan tur, organisasi pariwisata nasional, hotel, resort, taman tema, pelayaran, lan bisnis liyane. Penyelenggara ngramal pameran taun iki ngluwihi luwih saka 110,000 pengunjung lan adol luwih saka $ 51 yuta. Iki minangka kaping pindho Guam sing ana ing acara kasebut.

Walikota Robert Hofmann, ketua panitia Biro Pengunjung Guam ing Amerika Utara lan Pasar Pasifik, nyathet manawa minangka pasar anyar kanggo Guam, para pengunjung Malaysia kepengin banget bisa lelungan menyang pulau kasebut tanpa visa.

"Aku mikir ana minat gedhe ing Guam saka ora mung pedunung Malaysia, nanging uga wong sing lelungan menyang Malaysia saka negara kaya Singapura, Timur Tengah, lan India," ujare Hofmann. "Seneng banget yen dheweke seneng karo Guam. Eksotis kanggo dheweke lan dadi tujuan anyar sing diarepake. Dheweke ora ngerti babagan sejarah kita, nanging budaya kasebut padha karo kita. Kita kudu miwiti sinau luwih lengkap babagan kabudayane amarga kita duwe akeh persamaan lan bisa ngetrapake sawetara langkah menyang Asia Tenggara saka ngendi masarakat CHamoru asale. "
GVB

Manajer Pemasaran Amerika Utara lan Pasifik Mark Manglona nganakake presentasi produk Guam menyang Philippine Airlines lan agen perjalanan ing Malaysia.

GVB

Tim Guam njupuk foto klompok ing stan Guam ing MATTA Fair 2019.

GVB

Deleng sawetara 1,300 kios sing ana ing MATTA Fair 2019 ing Kuala Lumpur.


Budaya sing ndhisiki

Fairgoers nyakseni pirang-pirang pagelaran saka Guma Taotao Tano ing acara telung dina nalika nuduhake budaya CHamoru sing unik saka Guam liwat lagu lan tari.

"Malaysia minangka papan budaya sing sugih banget," ujare musisi Guma Taotao Tano, Vince San Nicolas. "Aku yakin sejarah kita sing umur 4,000 taun iku penting banget kanggo dituduhake kanthi langsung. Ngirim identifikasi lan kebangkitan maneh budaya CHamoru, penting banget kanggo dituduhake karo saindenging jagad supaya kita misuwur minangka Khamos saka Guam lan Mariaria. ”

Agen maskapai lan lelungan nggawe paket Guam

Nalika ing Kuala Lumpur, GVB ketemu karo Philippine Airlines lan agen perjalanan liyane kanggo presentasi produk Guam kanggo ngembangake pasar Malaysia.

Philippine Air nawakake tarif khusus saka Malaysia menyang Guam liwat Manila nalika MATTA Fair. Agen wisata, kayata Apple Vacations lan Golden Tourworld Travel, uga wis promosi paket enem dina menyang Guam. Agen kasebut wis ngonfirmasi manawa Guam dijadwalake nampani para tamu klompok saka Malaysia ing wulan ngarep.

"Kita wis sukses banget kanggo ningkatake Guam ing wilayah kasebut," ujare Manajer Pemasaran GVB Amerika Utara lan Pasifik Mark Manglona. "Kita wis ngembangake kemitraan utama karo agen perjalanan sing wis ngemas paket lelungan kabeh kalebu lan uga duwe hubungan sing apik banget karo Philippine Airlines. Dheweke wis ndhukung lan ngubungake karo agen perjalanan. Ana kesempatan sing luar biasa kanggo promosi Guam ing Malaysia lan kita ngarep-arep bisa tuwuh lan ngembangake pasar anyar iki. ”

MATTA Fair sabanjure ing wulan September 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.