Warta Breaking Travel Warta Breaking Jordan News Nganyari Destinasi Plancongan

Sampeyan kudu ngerti lelungan pisanan ing Yordania

jordan
jordan
ditulis dening editor

Novelis Kanada sing menang penghargaan, Colin McAdam, nate ujar, "Saran paling apik sing dakrungu sadurunge menyang Yordania yaiku 'aja maca babagan iki'." Pancen bener amarga sampeyan wis nindakake riset, ora bakal nyiyapake sampeyan kanggo kaendahan negara iki. Yordania bangga karo budaya lan warisan sing sugeh, nyenengake lan nyenengake para turis, menehi pengalaman sajrone urip. Apik banget sampeyan kudu pirang-pirang Preinan Jordan kanggo ngrasakake tanah iki, budayane, panganan lambe, lan liya-liyane sing ditawakake. Mangkene sawetara tips kanggo para pelancong kaping pisanan menyang Yordania sing bisa nggawe perjalanan luwih lancar.

Busana adoh

Yordania minangka negara Wétan Tengah lan bertentangan karo ide sing populer, dudu gurun panas ing saindenging taun lan kanthi jujur, swasana bisa uga beda-beda. Malah salju cilik ora umum ing sisih kidul negara sing adhem. Mula, awas prédhiksi cuaca ing wayah kunjungan lan bungkus pakean sampeyan. Papan-papan agama tartamtu bisa uga mbutuhake sampeyan nganggo klambi konservatif, lan luwih becik ngajeni budaya kasebut. Mula, tanpa preduli jender, coba nggawa sawetara konservatif, sandhangan sing nutupi sikil, dodo lan tangan sampeyan, yen sampeyan ngunjungi papan agama. Tansah nggawa selendang kanggo nyelehake awake dhewe yen sampeyan kudu nutupi. Sanajan minangka papan turis sing populer, mula ora ana kode busana utawa larangan, nanging luwih becik yen sampeyan kudu ngajeni lan mbuwang klambi sing ringkih.

Pilihan sayuran diwatesi

Panganan ing kene ing Yordania pancen gampang banget lan sampeyan bakal tresna banget karo masakan sing enak lan lambe ing kene. Minangka swarga kanggo para pecinta panganan, lan sampeyan mesthi bakal bali menyang omah kanthi nggawa kilo liyane. Nanging yen sampeyan vegetarian utawa vegan, sampeyan bisa nemokake pilihan sampeyan winates amarga kabeh negara pancen seneng karo macem-macem bentuk, jinis lan persiapan daging. Paling pasugatan populer ing Yordania digawe karo sawetara jinis produk kewan utawa liya-liyane, mulane sampeyan kudu nindakake riset kanthi cepet kanggo nggoleki barang sing ora ngemot wujud produk kewan liya, sampeyan bisa uga duwe panganan sing katon vegetarian lan bisa ngemot daging

Coba aja nganti rame

Jam sibuk ing Yordania biasane sajrone jam kerja, nanging lalu lintas rame tekan udakara 2-5 sore. Sanajan taksi kuning Yordania paling larang, sampeyan bisa uga ora ngindhari taksi sajrone jam kasebut supaya ora bisa beya luwih dhuwur lan macet. Kadhangkala driver taksi uga ragu-ragu utawa malah ngandhani kanthi jujur ​​manawa luwih becik ngindhari wilayah tartamtu amarga macet. Yen bisa, rencanakake lelungan kanthi cocog lan coba cegah lelungan jarak sing luwih dawa sajrone wektu iki lan luwih becik mlaku-mlaku.

Ati-ati babagan banyu sing diombe

Cuaca ing kene, utamane ing musim panas, bisa menehi sampeyan panas sing panas lan kringet banget sing nuntut supaya tetep terhidrasi, luwih-luwih nalika plancongan ing sekitar Petra, Wadi Rum lan papan liyane sing luwih panas. Sampeyan ora bisa ngombe banyu langsung saka keran amarga banyu keran ing kene dudu banyu sing bisa diminum lan kudu disaring supaya bisa diombe. Aja ngombe banyu saka sumber sing sampeyan ora yakin. Disaranake mung ngandelake banyu ngombe sing dikemas kanggo nylametake awak saka gangguan weteng. Yen sampeyan lunga menyang plancongan, priksa manawa sampeyan nggawa botol banyu dhewe supaya tetep dadi terhidrasi. Yen sampeyan rumangsa kurang banyu, pilih ORS kanggo hidrasi maneh kanthi cepet.

Yordania minangka negara sing apik banget budaya kuna, ing endi urip modern tuwuh kanthi cepet, urip bebarengan karo budaya kuna, mula jaman biyen ora bisa dibuwang mbesuk. Wong-wong grapyak, tulung, lan cukup apikan kanggo nulungi sampeyan kanthi pituduh utawa tuntunan, mula aja bebas takon. Iki uga cukup aman, dadi cocog kanggo plancongan solo lan kulawarga.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.