24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking Qatar Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Arab Saudi lan Qatar mungkasi perselisihan, mbukak maneh wates

Arab Saudi lan Qatar mungkasi perselisihan, mbukak maneh wates
Arab Saudi lan Qatar mungkasi perselisihan, mbukak maneh wates
ditulis dening Harry S. Johnson

Qatar ora ana maneh diisolasi ing Wilayah Teluk. Arab Saudi, Uni Emirat Arab, Bahrain lan Kuwait mbukak wates maneh.

Print Friendly, PDF & Email

Arab Saudi lan Qatar dina iki ngumumake pungkasan perselisihan telung taun lan restorasi lengkap hubungan diplomatik.

Pengumuman kasebut digawe sawise rangkulan digawe antara pemimpin loro negara saben taun Gulf Cooperation Council puncak dina Selasa.

Ngiringi pengumuman dening Kuwait - mediator diskusi kasebut - dina Senin manawa papat negara Arab bakal mbukak maneh wates tanah, segara lan udhara karo Qatar.

Riyadh lan sekutune, Mesir, Uni Emirat Arab (UEA) lan Bahrain, wis setuju kanggo nerusake hubungan karo Doha, ujare Menteri Luar Negeri Saudi Faisal bin Farhan al-Saud ing sawijining konferensi pers.

Negara-negara kasebut wis ngilangi Qatar ing 2017 amarga hubungane karo Iran, uga pratelan yen dheweke mbiayai kelompok teroris sing ditunjuk kayata al-Qaeda lan Negara Islam (IS, sadurunge ISIS / ISIL), tuduhan kasebut nolak banget.

Kepala Liga Arab kanggo negara-negara, Ahmed Aboul Gheit, nampi asil saka puncak kasebut, ujar manawa apa wae sing nyebabake "tenang lan normal ing antarane negara-negara Arab bakal dadi kepentingan kesatuan Arab kolektif."

Pemimpin Dewan Kerja Sama Teluk negara nenandatangani dokumen ing dina Selasa ngakoni "solidaritas" negara-negara kasebut ing AlUla, Saudi Arabia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.