Breaking Malaysia News Warta Breaking Travel Kuliner Industri Hospitality Hotel & Resor News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Koki Eksekutif Anyar ing Westin Langkawi Resort & Spa Malaysia

The-Westin-Langkawi-Resort-Spa-Executive-Chef-Glen-Roberts
The-Westin-Langkawi-Resort-Spa-Executive-Chef-Glen-Roberts
ditulis dening editor

Tamu sing mangan ing The Westin Langkawi Resort & SpaMenu tandatangan Eat Well, uga macem-macem masakan lokal lan internasional, kanggo kuliner pengalaman sing luwih sehat kanthi janjian Glen Roberts dadi Chef Eksekutif resor bintang 5.

Tekanan utama Glen yaiku ngawasi lan ningkatake program Eat Well ing The Westin Langkawi, sing nyedhiyakake tamu kanthi pasugatan nutrisi sing diwenehi tanggung jawab lan digawe kanthi tliti. Program sing ditawakake ing Westin Hotels & Resorts ing saindenging jagad iki, fokus kanggo nampung pilihan lan kabutuhan panganan individu tanpa kompromi babagan rasa, rasa utawa kepuasan.

"Program Eat Well minangka inisiatif unik adhedhasar kapercayan yen rumangsa apik diwiwiti kanthi panganan sing tepat," ujare Glen. "Iki minangka pakurmatan kanggo dadi bagean saka tim sing apik sing ngoperasikake filsafat kesehatan sing pertama, lan aku kepengin entuk wawasan lokal lan ngganti ilmu babagan cara paling apik kanggo para tamu menehi pengalaman kuliner sing wicaksana, nutrisi nanging narik kawigaten."

Bebarengan karo time saka The Westin Langkawi, para petugas panganan sing akeh lelungan uga bakal tanggung jawab ngundhakake penawaran kuliner ing Pusat Konvensi Internasional Langkawi (LICC), sing dadi pusat utama lan paling gedhe ing pulau kasebut.

Glen teka ing Langkawi sawise tugas ing Emerald Palace Kempinski Dubai bintang 5, ing kana dadi bagean saka tim pra-pembukaan. Sadurunge mantra ing Uni Emirat Arab, dheweke nggunakake rong taun, wiwit 2016, dadi Chef Eksekutif ing Shangri-La ing Surabaya. Petualangan kuliner, diwiwiti meh 5,000 kilometer lan 40 taun kepungkur ing Australia.

Dheweke miwiti hubungan tresnane karo panganan ing Australia ing pertengahan taun 1980an sadurunge ngasah katrampilan kuliner ing London lan Selandia Baru. Glen bali menyang Brisbane lan maju dadi sing nomer loro kanggo Chef Eksekutif Hyatt Regency Coolum ing Queensland, ngawasi 10 toko panganan lan fasilitas multi-perjamuan. Dheweke banjur pindhah menyang Park Hyatt ing Canberra, ing jabatane dadi Senior Executive Sous Chef ndeleng dheweke nekani Ratu HRH Elizabeth lan Pangeran Edward, Earl saka Wessex nalika dikunjungi ing taun 2002.

Nggolek cakrawala anyar, Glen minangka bagean saka tim sing ngluncurake Grand Hyatt Dubai. Banjur dheweke kepengin menyang Sheraton Grand Laguna Phuket ing Thailand, ing kana dheweke ngrayakake pertunjukan pertama dadi Chef Eksekutif ing taun 2003. Rong taun sabanjure, dheweke tekan Malaysia Timur ing Resor Shangri-La Rasa Ria. Nalika ana salah sawijining pinunjul yaiku dadi pandhuan utama produksi buku masak "Rasa Kalimantan", sing fokus ing persiyapan masakan bintang 5 nggunakake produk lokal saka Sabah.

Ing taun 2010, Glen minangka bagean integral saka tim ing mbenake sukses nganyari maneh lan mbukak maneh Shangri-La Rasa Sentosa Resort ing Singapura. Dheweke terus mandhegani resort kasebut nganti 2013, nalika dheweke pindhah menyang Resor lan Spa Shangri-La Fijian dadi Koki Eksekutif.

Amarga kepengin bali maneh menyang Asia Tenggara, dheweke mlebu ing InterContinental Hua Hin Resort ing Thailand ing taun 2015. Glen melu nggawe lan mbukak bar Roof Top resor lan BluPort Wing, sing ana 40 kamar tamu, restoran sedina muput restoran, ruang rapat lan ruang bal.

"Panganan iku semangatku, lan aku uga ora kejawab wilayah sing apik iki," ngguyu Glen. "Kanthi nggabungake kekarone, aku ngarep-arep nggumunake para tamu ing The Westin Langkawi karo sawetara masakan paling enak, sing paling enak ing Asia Tenggara, kanthi tetep nindakake standar layanan, kualitas lan keramahan kelas internasional."

Dumunung ing tengah-tengah 104 hektar kebon subur, kebon tropis Langkawi sing wewatesan karo Segara Andaman, Westin Langkawi Resort & Spa kalebu 221 kamar lan suite sing wiyar. Resor iki uga dilengkapi 20 villa Ocean View Pool mewah banget sing dilengkapi kolam renang pribadi uga Spa Surgawi sing menang penghargaan dening Westin, siji-sijine Spa Swarga ing Malaysia.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan The Westin Langkawi Resort & Spa, bukak

www.westinlangkawi.com utawa tindakake ing Twitter, Instagram lan Facebook.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.