Breaking News Nigeria Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Napa Menteri Kesehatan Nigeria ujar ora kanggo Pariwisata Medis?

menteri-nigeria
menteri-nigeria
ditulis dening editor

Menteri Kesehatan Nigeria Isaac Adewole nantang para dokter ing negara kasebut supaya bisa urip kaya panggilan profesional lan golek cara kanggo nyuda tourism medical ing negara.

Menteri kasebut ujar manawa kajaba para profesional Nigeria nindakake tugas kanggo mulihake kewarasan ing sektor kesehatan, tantangan sing diadhepi bakal terus tetep yen potensial para profesional kesehatan ora dimanfaatake.

Jumlah warga Nigeria sing ninggalake negara kasebut kanggo golek perawatan medis ing luar negeri saya saya tambah, lan iki duwe pengaruh $ 1.3 yuta kanggo cara ilang penghasilan ing ekonomi Nigeria.

Ewonan ewu warga Nigeria lelungan saben taun menyang AS, Inggris, India, Thailand, Turki, Prancis, Kanada, Jerman, Malaysia, Singapura, Arab Saudi, lan China, ing antarane negara liya, kanggo golek perawatan kanggo masalah medis wiwit transplantasi ginjel , operasi jantung utawa jantung sing mbukak, bedah saraf, operasi kosmetik, operasi ortopedi, operasi mata lan kahanan kesehatan liyane, lan uga nglairake bayi.

Ing pidato kasebut, Ketua Sekolah Tinggi Dokter Afrika Barat, Abel Onunnu, nerangake migrasi para profesional kesehatan ing wilayah Afrika Kulon sing nguwatirake, ngelingake manawa pamrentah kudu golek cara kanggo mungkasi.

Menteri kasebut ujar pernyataan kasebut ing konferensi tahunan universitas akademi Afrika Barat sing dianakake ing Kaduna. Konferensi kasebut dianakake kanthi tema ningkatake kinerja sektor kesehatan, lan acara kasebut nyumurupi para profesional medis mbahas masalah topikal sing mengaruhi sektor kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.