Warta Breaking Travel budaya Hotel & Resor Pitakonan Warta Breaking Maladewa News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pariwisata Maladewa: Pangowahan sing dibutuhake yaiku para pemimpin industri perjalanan lokal

Corporate
Corporate
ditulis dening eTN Ngatur Editor

Blog Corporate Maldives bubar nerbitake analisis sing menarik kepiye pamikir pariwisata ing Republik Pulo Samudra Hindia.

Informasi kasebut nerangake babagan apa sing dipikirake, ditindakake para profesional pariwisata lan apa sing diterbitake kanggo nglakokake industri paling gedhe ing negara kasebut sajrone jaman politik sing angel.

Bubar iki mantan presiden Gayoom dipenjara amarga Kadurjanan sing gegandhengan karo pariwisata.

Pariwisata minangka industri paling gedhe ing Maladewa sing menehi kontribusi paling gedhe kanggo PDB negara kasebut. Kanggo luwih ngerti babagan pandangane wong-wong sing dudu negara kasebut ing Maladewa, tim kita nganakake riset liwat media sosial. Riset kita nuduhake manawa akeh wong nganggep Maldives minangka tujuan sing intensif lan larang regane mung wong sugih sing bisa tuku. Amarga iku, kita banjur lenggah lenggahan karo Pak Ibrahim Inad, mantan Direktur Penjualan ing Pulau Pulo Swasta Velaa kanggo ngrembug babagan cara ngowahi pola pikir wong-wong kasebut lan pasar Maladewa kanthi cara sing paling efektif. Ing ngisor iki kalebu 5 komponen utama sing dipercaya kudu diowahi supaya bisa ningkatake tujuan sing bener.

1. Nggoleki konsep anyar ing pemasaran tujuan

Resor Maladewa utamane digawe kanggo konsep siji Resor ing sawijining Pulo. Saben pasar resor dhewe minangka plancongan eksklusif kanggo uwal saka rame-rame ing jagad rame. Pak Inad percaya manawa konsep iki ganti tinimbang konsep, lan kita bakal entuk konsep sing luwih anyar. Dheweke ngakoni proyek CROSSROADS amarga proyek pangembangan resort multi-pulau. Dheweke njaluk perusahaan liyane supaya golek inspirasi saka proyek CROSSROADS lan ngowahi konsep pariwisata Resor Maladewa.

Proyek CROSSROADS sing jembar saka 9 pulau lan duwe 1,300 kamar lan ruang ritel luwih saka 11,000 m persegi

2. Kenali level panjaluk kanggo ngerti cara nyedhiyakake

Saben taun kepungkur, luwih akeh resor sing dibukak, mula nambah kompetisi ing industri kasebut. Nanging, pinten saka kita sing bener-bener njupuk wektu kanggo mikir babagan apa kita pancen mbutuhake kabeh resort anyar kasebut utawa ora? Miturut Pak Inad, babagan jumlah turis sing ngunjungi Maldives saben taun, kita ora prelu mbukak resort sing luwih anyar saben taun tanpa bisa duwe tarif hunian sing cukup kanggo sing wis ana. Dheweke nambahake, luwih dhisik kita supaya panjaluk tuwuh nganti kita ora bisa dadi tuan rumah maneh turis, lan nalika iku resor sing luwih anyar kudu gabung karo pasar.

Angsana Velavaru

3. Ngerti pesaing sampeyan

Nalika ngupayakake promosi industri pariwisata Maladewa, kita uga kudu mikir manawa duwe pesaing sing nawakake layanan sing padha ing lingkungan sing padha. Pak Inad nerangake manawa kudu luwih ati-ati supaya para pesaing kita sinau babagan pamindhahan supaya bisa ngasilake strategi pemasaran Maladewa sing luwih apik.

Pantai Sugar, Resor Sun ing Mauritius

4. Ningkatake pahargyan kanggo acara khusus

Pak Inad ngandhani manawa nalika makarya ing Velaa, dheweke nemokake manawa akeh sing milih ngunjungi Maldives kanggo acara kaya ulang taune, Natal, Paskah, Taun Baru lan liya-liyane. Ora dadi rahasia manawa akeh resort nampilake perayaan sing nyenengake lan apik banget kanggo acara sing kasebut sadurunge. Iki bisa digunakake minangka titik ing strategi pemasaran lan nggawe posisi kanggo awake dhewe ing pasar. Yen wis bisa ngembangake tujuan kaya ngono, kita bakal bisa nggawe jeneng ing kompetisi sing digawe industri iki.

Wit Natal ing Resor Maldives Island Kuredu

5. Gunakake pemasaran digital

Nalika nganakake riset media sosial, siji perkara sing bisa dikoleksi yaiku carane wong-wong ing negara sing saingan, nggunakake kesempatan kanggo promosi layanan sing kasedhiya ing negarane. Dheweke nggawe manawa mbuktekake kanggo ngyakinake masarakat manawa negarane wis pantes dikunjungi. Miturut Pak Inad, pemasaran digital semacam iki minangka salah sawijining aspek sing pancen kudu ditrapake. Yen kita, minangka individu, ningkatake kabeh pariwisata ing Maladewa, mula bakal entuk akeh pamirsa, mula bisa nggawa luwih akeh turis menyang negara kasebut.

Telpon sing nampilake aplikasi media sosial sing bisa digunakake ing pamasaran digital

Dadi luwih akeh perkara sing kudu diowahi supaya negara kita terus berkembang. Kita kudu nindakake pemasaran sing pas lan nuduhake marang dunya manawa ana kemewahan sing ditawakake kanggo kabeh kelas tinimbang mung populasi sing paling dhuwur ing donya. Kita kudu nggawe dheweke rumangsa yen dheweke ora prelu duwe barang mewah kanggo ngakses kaendahan sing ditawakake Maldives. Sawise pesen sing bener wis dikirim, luwih akeh turis sing bakal terus ngunjungi negara kasebut lan kita bakal terus nambah. Mungkin ing sawijining dina bisa dadi tujuan sing bisa bersaing karo pasar paling gedhe ing saindenging jagad.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

eTN Ngatur Editor

eTN Ngatur editor tugas.